QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Examinarea si semiologia radiologica a aparatului respiratorExaminarea si semiologia radiologica a aparatului respirator. Caile respiratorii prepectorale


Examinarea radiologica se va realiza intotdeauna la inceput pe gol . Folosirea contrastului artificial duce la mascarea modificarilor naturale ce se pot instala la nivelul organului examinat .

Examinarea si semiologia radiologica a nasului : se folosesc incidentele : latero-laterala , ventro-dorsala si dorso-ventrala . Inflamtiile cronice exudative si proliferative pot estompa transparenta nazala uni sau bilateral , antrenand sau nu si sinusurile infraorbitare . Transparenta nazala poate fi alterata prin prezenta unor zone localizate de radioopacitate produse de corpi straini , chisti , sau tumori nazale . Normal imaginea radiologicca a nasului se exprima prin radiotransparenta , de forma trapezoidala , pe imaginea obtinuta la incidenta laterala sau trinughiulara separata de congenera cu o dunga radioopaca in cazul imaginii realizate prin incidenta dorsala.
Examinarea si semiologia radiologica a faringelui respirator : este posibila numai din pozitiile laterale dupa extensia capului . Imaginea radiologica normala este radio transparenta , flancata sau partial mascata de formatiuni cu radioabsorbtie mai mare localizate in zona respectiva ( epiglota , paratiroida , noduli limfatici ) . Examenul raadioscopic al faringelui [poate constitui o metoda de verificare a pozitiei si treseului sondei exploratoare in cazul sondarii esofago-gastrice .

La ecvine , odata cu faringele se va examina configuratia si continutul pungilor guturale (transparenta , simensiune ,pozitie ,simetrie ) dar si compozitia continutului gutural .

Examinare si semiologia radiologica a laringelui : examinarea se realizeaza prin incidenta laterala , imaginea radiologica a laringelui este de forma cuboidala , transparenta , plasata oblic , pe directie cranio-caudala , bine delimitata de opacitatea lineara oferita de incidenta tangentiala a radiatiei la peretii cartilaginosi ai laringelui .Se urmareste stabilirea formei , integritatii , uniformitatii , pozitiei si directia organului .

Examinarea si semiologia radiologica a traheei cervicale : segmentul toracal al traheei se verifica odata cu organele respiratorii plasate in torace . Imaginea radiologica este reprezentata de o radiotransparenta cu aspect vandelar plasata la partea ventrala a gatului . Examinarea radiologica a traheei are ca scop stabilirea integritatii organului , agresat destul de frecvent prin fracturi ale inelelor in urma traumatismelor .
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }