QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Apa

APA


Date generale

Este cel mai important element nutritiv pentru organismul uman. Jumatate pana la patru cincimi din greutatea trupului nostru este constituita din apa. Un om poate supravietui saptamani intregi fara hrana, insa numai cateva zile in lipsa apei. Apa este principalul solvent pentru toti produsii de digestie, fiind esentiala pentru eliminarea reziduurilor si toxinelor din corp. Nu exista doze stabilite in mod oficial, dat fiind faptul ca pierderihi variaza in functie de clima, situatie specifica si individ, dar in general sase pahare de apa zilnic sunt considerate necesare si suficiente pentru o buna stare de sanatate a organismului. Mamele care alapteaza, au nevo? crescute de apa datorita cantitatii eliminate prin lapte. Are rolul de a regla temperatura corpului.
Ce poate face ea pentru dumneavoastra?

Mentine in activitate toate functiile organice. Ajuta la succesur regimurilor de slabire prin scaderea apetitului. Contribuie la prevenireat constipatiei.

Afectiuni cauzate de carenta de apa

Deshidratare.

Surse naturale

Apa potabila, sucuri, fructe si legume.

Suplimente

Toate lichidele potabile pot satisface necesitatile noastre zilnice de apa.

Toxicitate

Nu se cunosc efecte toxice, dar ingerarea a doi litri de apa (16-24 de-pahare) in decurs de o ora poate fi periculoasa pentru un adult. Pentru un copil ar fi mortala.

Sfatul meu

Celor care tin regim de slabire le recomand sa bea sase pana la opt pahare de apa zilnic, cu o jumatate de ora inainte de masa. Daca aveti stare febrila, nu uitati ca trebuie sa beti cantitati mari de apa pentru a preveni deshidratarea si pentru a elimina reziduurile organice. Nu beti apa de la robinetul de apa calda; fierbinte, apa dizolva o cantitate mai mare de plumb de pe conducte decat apa rece. Iar dimineata aveti grija st lasati cateva minute apa sa curga inainte de a bea pentru a indepartat acumularile de plumb de peste noapte. Daca locuiti intr-o zona cu apa dura, probabil ca ingerati odata cu ea mai mult calciu si magneziu decat va inchipuiti.ATENTIE!

Daca locuiti intr-o casa veche cu tevi si conducte de plumb, incercati sa solicitati o analiza a apei pe care o beti. Apa cu un pH necorespunzator dizolva plumbul din conducte, determinand, in cazul copiilor, posibile otraviri cu plumb (chiar si instalatiile sanitare construite din cupru au imbinari de plumb care pot afecta calitatea apei de la robinet.) Daca in apa dumneavoastra se introduc solventi clorurati sau pesticide, trebuie sa stiti ca acestia sunt volatili si pot fi absorbiti prin piele. Drept urmare, un dus de cincisprezece minute risca sa fie la fel de toxic ca si ingerarea a opt pahare de apa contaminata! Toate sistemele casnice de filtrare a apei au si anumite inconveniente ce pot fi periculoase pentru sanatatea dumneavoastra. De exemplu: Daca nu sunt schimbate la intervale regulate, filtrele cu carbune activ se incarca, astupandu-se cu agenti contaminanti vatamatori. Sistemele cu osmoza inversa care retin contaminantii chimici, dar nu in totalitate pe cei anorganici, trebuie testate periodic deoarece filtrele se pot incarca in timp cu germeni patogeni fara ca debitul de apa sa sufere modificari. Distilatoarele, mai eficiente de obicei in retinerea contaminantilor anorganici decat a celor organici, trebuie curatate in mod regulat pentru a indeparta piatra depusa; altfel, rezultatele pot fi mai rele decat fara distilator.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }