QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.

AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente biologie

Malformatiile aparatului genitalDiferentierea in sens feminin a gonoforului a sinusului urogenital este sub dependenta secretiei hormonale morfogenetice a gonadei fetale sexualizate.

Sexualizarea se efectueaza catre luna a doua. La femeie se vor dezvolta canalele Muller si vor involua canalele Wolff. Sinusul urogenital bipotential se diferentiaza intre lunile 3-5.
Aparatulgenital reflecta modificarile complexe aparute in toate sistemele si functiile organismului uman, dependente de conditiile de mediu, de dezvoltarea sistemului nervos si de statiunea bipeda.

Malformatiile genito-mamare congenitale.
Frecventa deosebita a malformatiilor congenitale ale aparatului genital si ale celui urinar inferior si rasunetul acestora asupra patologiei ulterioare ginecologice si obstetricale dau o importanta deosebita studiului embriogenezei si organogenzei si atrag atentia asupra necesitatii examenului clinic atent, incepand chiar de la nastere.
Chiar anomaliile minore ai o deosebita valoare fiindca ele pot semnaliza malformatii ma grave situate pe tractul genital superior, in timp ce diagnosticul eronat al sexului poate duce ulterior la conflicte psihice si la masuri terapeutice nepotrivite.

Malformatiile congenitale ale organelor genitale sunt relativ frecvente. Ele pot fi observate de la nastere. Uneori poate ramane necunoscute pana la pubertate, la inceputul vietii sexuale, sau cand apare graviditatea. Ele sunt consecinta urmatoarelor fenomene:
oprirea dezvoltarii normale a organului intr-un anumit stadiu
devierea organogenezei cu modificarea evolutiei normale a unu segment din organ
involutii sai degenerari in organogeneza
vestigii ontogenetice cu potentialitate organogenetica anormala in cadrul evolutiei organului

Cauze:
agentii fizici: radiatiile ionizante au o actiune asupra diviziunii celulare, a echipamentului cromozomic, iar mai tarziu, asupra organogenezei la embrion si fat
Agentii chimici: intoxicatiile cronice au actiune asupra genitorilor, determinand modificari ale gametilor si schimbari morfofunctionale ale organismului matern.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }