QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Personalizarea modului de afisare a programelor windows explorer si my computer

PERSONALIZAREA MODULUI DE AFISARE A PROGRAMELOR WINDOWS EXPLORER SI MY COMPUTER


O caracteristica a sistemului de operare Windows 2000 este aceea ca permite adaptarea sa la nevoile si preferintele utilizatorului. Aceasta personalizare poate incepe de la afisarea culorii sau imaginii preferate pe Desktop (Suprafata de lucru) si se extinde asupra modului de afisare a datelor in ferestrele programelor utilizate, dar nu se opreste acolo. Astfel, si afisarea ferestrelor de navigare ale programelor Windows Explorer si My Computer poate fi facuta tinand cont de preferintele utilizatorului. Deoarece meniurile celor doua programe sunt identice, tratarea acestora se va efectua o singura data, indiferent de meniul prezentat.

Meniul care permite personalizarea afisarii datelor continute pe disc este meniul View din bara de meniuri (Fig.


            Optiunea Toolbars se refera la continutul barei de meniuri si a barei de instrumente din programele Windows Explorer si My Computer (Fig. 2.1.9). Activarea optiunii Lock the Toolbars are ca efect „inghetarea” modului de afisare a barei de instrumente, nemaiputandu-se rearanja dispunerea butoanelor acesteia.  Afisarea campului Address este utila mai ales in cazul utilizarii programului My Computer deoarece permite utilizatorului sa stie in permanenta in ce director se afla, fara a mai parcurge intreaga structura de directoare si in situatia in care exista o conexiune permanenta la Internet si utilizatorul a activat si afisarea optiunii Links. Campul Address permite de asemenea introducerea de la tastatura a caii directorului/fisierului destinatie, daca aceasta este cunoscuta.              Daca un utilizator utilizeaza foarte des anumite comenzi care nu sunt incluse in bara de instrumente standard, acesta poate sa personalizeze si mai mult modul de aparitie a ferestrelor celor doua programe prin adaugare butoanelor dorite. Pentru a efectua acest lucru selectati din bara de meniuri View  Toolbars  Customize (Fig.Acelasi rezultat poate fi obtinut daca efectuati clic dreapta pe bara de instrumente si selectati optiunea Customize din meniul contextual care apare (Fig.            Rezultatul acestei operatiuni este afisarea unei ferestre de dialog in care utilizatorul poate selecta din butoanele la dispozitie (Available toolbar buttons:) comenzi pe care sa le adauge barei de instrumente, apasand butonul Add, sau poate indeparta anumite butoane din bara cu instrumente (Current toolbar buttons:) prin selectarea acestora si apasarea butonului Remove. La incheierea tuturor operatiunilor sa apasa butonul Close (Fig.            Utilizatorul poate nu numai sa aleaga preferintele sale pentru modul de aparitie a barei de instrumente, dar si pentru fereastra din stanga a programului Windows Explorer. Pentru a schimba continutul acestei ferestre sunt folosite optiunile submeniului Explorer Bar (cu submeniurile sale) din meniul View (Fig.Este important de observat ca am precizat doar programul Windows Explorer. In situatia activarii optiunilor Explorer Bar in programul My Computer acesta va aparea exact ca si programul Windows Explorer (cu doua ferestre). Implicit fereastra din dreapta afiseaza optiunea Folders. In situatia activarii optiunii Search, fereastra va afisa meniul de cautare a fisierelor / directoarelor / calculatoarelor / persoanelor sau in Internet (Fig.Celelalte optiuni din Explorer Bar: Favourites, Media si History sunt utilizate cu precadere in situatia existentei unei conexiuni la Internet afisand lista adreselor Internet preferate (Favorites), locatia care contine, pe site-ul Microsoft, fisierele multimedia (Media) si ultimele adrese Internet vizitate (History).

Activarea celorlalte doua optiuni: Tip of the Day si Discuss are ca rezultat afisarea unei subferestre in cadrul ferestrei din dreapta. In functie de optiune aceasta subfereastra va contine „sfatul zilei” (Tip of the Day) sau ofera utilizatorului sa acceseze o lista de discutii gazduita pe site-ul Microsoft (Fig.            Optiunile care urmeaza se refera la afisarea informatiilor atat in fereastra din dreapta a programului Windows Explorer, cat si in fereastra programului My Computer. Optiunile Large Icons (Fig. 2.1.16), Small icons (Fig. 2.1.17), List (Fig. 2.1.18), Details (Fig. 2.1.19), si Thumbnails se refera la modul in care va fi afisata informatia in fereastra din dreapta:Optiunea Thumbnails este utila mai ales in situatia in care fisierele continute in directorul curent contin imagini. Continutul acestora este afisat sub forma unei imagini mai mici, permitand o identificare mai usoara a fisierului cautat, iar in partea dreapta sunt afisate informatii despre fisier (numele, data modificarii, dimensiunea, data crearii si cea a ultimei accesari, dimensiunile), precum si o varianta marita a acestuia (Fig.            In situatia in care optiunea aleasa este Details, in meniul View apare o optiune suplimentara: Choose Columns (Alege coloanele)(Fig.Apasarea acestei optiuni are ca efect deschiderea unei noi ferestre de dialog care permite selectarea detaliilor care se doreste a fi afisate din lista de optiuni valabile: numele (Name), Dimensiune (Size), tip (Type), data modificarii (Modified), atributele fisierului / dosarului (Attributes), comentarii care ajuta la identificarea mai usoara a continutului (Comments), data crearii (Created), data ultimei accesari (Accessed), etc, precum si ordinea de afisare a acestora. (Fig.            Pentru a usura activitatea de navigare prin directoare si fisiere, ambele programe permit aranjarea obiectelor in fereastra din dreapta dupa anumite criterii: nume (by Name), tip (by Type), dimensiune (by Date) sau automata (Auto Arrange). Aceste optiuni pot fi selectate din submeniul Arrange Icons (Fig.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }