QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Tratarea exceptiilor in Lab VIEW 5.0

6.1 Definitia tratarii exceptiilor

Eceptiile sunt evenimente neintentionate sau nedorite care apar in timpul executiei programului. O exceptie poate fi orice eveniment care in mod normal nu trebuie sa aiba loc. Asta nu inseamna ca apritia unei exceptii este neasteptata, dar nu trebuie sa apara in circumstante normale. O eroare rezulta atunci cand apare ceva ce tu nu ai vrue sa apara. Pentru aceasta, facerea mai multor pasi alternativi de executie are sens cand au loc exceptii. Cand se ivesc exceptii sau erori ea trebuie eleminata intr-o maniera potrivita.
Presupuneti ca ati scris un program in care impartiti doua variabile intregi, x la y. Rezultatul este folosit in alt scop. In unele ocazii, y poate sa fie setat pe zero. Unele programe nu capteaza unele erori de genul impartirea la zero si permite procesorului sa lanseze in executie exceptia. In Lab VIEW rezultatul aceastei exceptii este nedefinit. Lab VIEW returneaza Inf sau infinit, in acest caz. Acesta este exemplul unui rezultat neintentionat si neasteptat. Infinitul poate fi covertit cu succes intr-un cuvant intreg in Lab VIEW. Dacavaloarea este convertita de pentru alte intrebuintari, pot apare si alte erori. Acesta este exemplul unei erori simle care poate fi inlaturata folosind tratarea eceptiilor.


Este nevoie de tratari ale exceptiilor pentru a inlatura unele probleme sau erori care pot apare. Este un mecanism care permite programului sa detecteze si pe cat posibil sa-si revina in timpul excutiei erorilor. Tratarea exceptiior duce la mult cod, planificandu-se dinainte eventualele probleme. Capacitatea unei aplicatii de a raspunde la un eveniment neasteptat este critica. Implementarea unei tratari a exceptiilor duce la un cod mult mai sigur.
Puteti sa va srieti singur codul pentru a incerca sa captati cat mai multe erori, dar asta necesita si mai mult cod de implementat. La un moment dat veti avea mai mult cod inclus pentru a capta erorile decat pentru a duce la bun sfarsit o anumita intrebuintare. Codul pentru tratarea exceptiilor poate contine uneori unele erori. Tu insuti ai creeat o problema cand se capteaza erorile.
Detectia de erori si corectia de erori sunt doua activitati diferite, dar amandoua fac parte din tratarea exceptiilor. Detectia de erori este constituita din cod care gaseste erorile. Corectia de erori este procesul care capteaza si trateaza posibilitatea de aparitie a erorilor. Mai intai tu trebuie sa captati erorile atunci cand ele apar, apoi sa determinati ce actiune sa aiba loc.
Reprezentarea detectiei de erori este folositoare la depanarea codului in timpul fazei de testare si integrare. Plasarea unor verificari de erori in cod va ajuta la gasirea greselii in timpul fazei de test. Acelasi mecanism poate juca un rol dual. Mecanismul de detectie poate controla transferul la tartarea erorii cand tratarea este dezvoltata. Acesta va fi benefic daca folositi un model de dezvoltare interativ, cand se pot adauga si chestii noi in fiecare ciclu.
Tratarea exceptiilor se comporta putin diferit in diferitele limbaje de progranare. Java utilizeaza clase de exceptii unde codul pentru tratare poate fi scris. De exemplu, o exceptie este prezenta prin intermediul unei clase "Throwable" sau de una din subclasele acesteia. Acest obiect este folosit pentru a transporta punctul unde s-a produs exceptia la tratarea care o capteaza. Programatorii pot de asemenea sa-si defineasca propriile clase de exceptii pentru aplicatiile lor.
C++ foloseste cuvinte cheie pentru tratarea exceptiilor: Try, Catch si Throw. Cuvintele cheie Try si Catch identifica blocul de cod. Comenzile Try forteaza aplicatia sa-si reaminteasca locatia curenta in stiva de apelari si sa realizeze testul pentru a detecta eroarea. Cand apare o exceptie, executia trece direct la blocul captat. Dupa ce blocul captat a fost executat, stiva de chemari va fi "rulata inapoi" la punctul program unde se afla blocul Try.
Lab VIEW furnizeaza cateva utilitare pentru detectia de erori. Dar ca si toate celelate limbaje de programare, implementarea unei tratari a exceptiilor ramane la latitudinea programatorului. Urmatoarele sectiuni va vor ghida in crearea codului pentru tratarea erorilor pentru aplicatiile dumneavoastra. Capitolul 10 acopera topici cu referire la Programarea Orientata pe Obiect, incluzand definitiile obiectelor, claselor si subclaselor, dar tratarea exceptiilor in Java si C++ nu fac capitolul acestei carti.

6.2 Tipuri de erori

Erorile care apar in programele scrise in Lab VIEW pot fi de tipul I/O sau logic. Erorile I/O sunt acelea cand ezulta la incercarea unui program de a efectua operatii cu instrumente exterioare, fisiere, sau alte aplicatii. O eroare logica este rezultatul unui defect in codul programului. Exemplul de mai inainte cu impartirea unei valori intregi la zero este o eroare logica. Aceste tipuri de erori sunt foarte delicat de gasit si corectat.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }