QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente informatica

Windows NTCa server de aplicatie Windows NT Advanced Server este o platforma puternica pentru servere de date (ex. Microsoft SQL Server), servere de comunicatie (ex. Microsoft SNA Server) si servere de posta electronica (ex. Microsoft Mail).
Pentru managementul retelei , Windows NT Advanced Server ofera clientilor un sistem de securitate centralizata si unelte grafice pentru diferite sisteme si activitati. Pentru prima data un sistem de operare pe server, Windows NT Advanced Server 3.1, combina modul usor de lucru in Windows cu puterea uneltelor de management al retelelor.Windows NT Server 3.5 (1994)
Noua versiune a lui Windows NT Server a fost construita pastrand multe din caracteristicile versiunii anterioare, dar include si noi unelte de administrare, imbunatatind modul de configurare al clientilor, capacitatea de conectare la distanta si sistem de repornire.

Windows NT Server 3.51(1995)
Acesta varianta, usor imbunatatita, include unelte pentru conectarea cu noul sistem de operare -Windows 95- si un sistem de monitorizare a licentelor de acces pe server.

Windows NT Server 4.0(1996)
Cu aceasta noua aparitie, Windows NT Server devine un sistem de operare complet functionabil pe 32-biti si imprumuta modul de utilizare si operare foarte populare de la Windows 95. Windows NT 4.0 adauga deasemenea multe facilitati avansate pentru utilizatorii din domeniul economic si tehnic:
-conectivitate si viteza de lucru in retea crescute;
-servicii rapide pentru lucru cu fisiere si periferice;
-suport robust pentru aplicatii
-server integrat WEB;
-set complet de unelte pentru proiectarea si administrarea de retele intranet.

Utilizarea ulterioara de programe de actualizare (service pack) si instalarea de facilitati optionale (option packs) permit utilizarea cheilor publice si a certificarilor pentru securizarea datelor si adauga noi unelte de administrare pentru personalul tehnic.
Windows NT este un sistem de operare destinat retelelor multifunctionale, sistem care poate actiona atat in calitate de client, cat si ca server intr-un mediu de lucru de retea. Windows NT este o denumire generica pentru doua produse de sine statatoare: Windows NT Workstation si Windows NT Server.


Ce este Windows NT Server
Windows NT Server este un sistem care poate fi folosit in bune conditii ca server pentru fisiere, pentru tiparire, sau ca server pentru aplicatii, si poate executa sarcini pentru diferite tipuri de beneficiari, de la grupuri de lucru mici pana la retele de societatiWindows NT Server ofera urmatoarele avantaje:

1.Un server performant.
Windows NT Server versiunea 4.0 este conceput sa ofere un server performant pentru fisiere, tiparire si aplicatii. Versiunea comerciala a sistemului Windows NT Server accepta un numar de pana la patru procesoare, intr-un mediu de multiprocesare simetrica. Implementarile OEM (Original Equipment Manufacturers ) pentru Windows NT Server ofera un suport pentru pana la 32 de procesoare, intr-un mediu de multiprocesare simetrica.

2.Instrumente de comunicare.
Persoanele care lucreaza la domiciliu, cele care prin natura ocupatiei lor calatoresc mult, sau alti utilizatori pot lucra cu sistemul Windows NT Server 4.0 prin intermediul serviciului RAS (Remote Access Service - serviciul de acces de la distanta), facilitate care permite utilizatorilor aflati la distanta sa se conecteze la retea prin intermediul retelei telefonice. Windows NT accepta pana la 256 de sesiuni RAS.

3.Instrumente de gestionare.
Task Manager si Network Monitor simplifica sarcinile cotidiene de gestionare a serverului retelei dumneavoastra. Task Manager monitorizeaza programe, sarcini, sistemul metric Windows NT Server 4..0, oferind informatii detaliate despre toate programele si procesele care se desfasoara in sistem. Cu ajutorul acestor informatii puteti renunta mai usor la elemente care nu raspund, contribuind la asigurarea stabilitatii sistemului. Network Monitor supravegheaza traficul din retea catre/dinspre server la nivel de pachet, pentru ca, prin analize ulterioare, sa solutioneze eventualele probleme care apar in retea.

4.Internet Information Server (IIS).
Integrarea IIS in Windows NT Server 4.0 presupune instalarea si gestionarea serverului Web ca parte separata a sistemului de operare. In plus, cu ajutorul IIS versiunea 2.0 se poate gestiona de la distanta propria retea de pe orice calculator care are instalat sistemul Microsoft Windows, prin intermediul unui browser Web. IIS ofera o platforma rapida, puternica si sigura pentru protocoale ca Hypertext Transfer Protocol (HTTP) sau File Transfer Protocol (FTP) si pentru serviciul Gopher.

5.Programe vrajitor pentru administrare.
Aceste programe vrajitor pentru administrare, destinate rezolvarii sarcinilor, fac gestionarea serverului mult mai usoara ca pana acum. Vrajitorii grupeaza instrumentele obisnuite pentru gestionarea serverului, cum sunt User Manager for Domains si Server Manager si va calauzesc pasii in procedurile necesare pentru adaugarea de noi utilizatori, pentru crearea si gestionarea grupurilor de utilizatori, gestionarea accesului clientilor retelei la fisiere si directoare e.t.c.

6.Suport pentru clienti Macintosh.
Acest produs ofera servicii de partajare a fisierelor si tiparirii de catre clienti Macintosh.

7.Servicii suplimentare de retea.
Aceste servicii suplimentare sunt cele de transmitere multiprotocol (MPR) si alte servicii ca Domain Name System (DNS), Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) si Windows Internet Name Service (WINS).

8.Windows NT Directory Services.
Un director baza de date ofera posibilitatea deschiderii unei sesiuni de lucru pentru un singur utilizator si posibilitatea de a dobandi accesul la resurse din intreaga retea.Ce este Windows NT Workstation?

Windows NT Workstation este un sistem de operare performant si sigur, optimizat pentru functionarea in retea: poate fi folosit atat ca sistem de operare pe un calculator conectat intr-o retea de tip peer-to-peer (de la egal la egal), sau ca statie de lucru intr-un domeniu Windows NT Server. Sistemul Windows NT Workstation poate fi folosit cu produsele din familia "Microsoft BackOffice" pentru a beneficia de posibilitatile acestor produse.

Windows NT Workstation ofera urmatoarele avantaje:

1.Mod de lucru performant.
Asigura multitasking controlat pentru toate programele. Windows NT Workstation accepta mai multe procesoare, pentru a realiza o multiprocesare reala. De exemplu, daca rulati un program multifila cum ar fi Microsoft Word, puteti continua lucrul la un document in timp ce tipariti un altul.

2.Profil hardware.
Creeaza si intretine o lists a componentelor ce alcatuiesc configuratia hardware a unui calculator.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }