QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Reguli ce trebuiesc respectate de catre staff-ul auxiliar al Hotelului Radisson BluReguli ce trebuiesc respectate de catre staff-ul auxiliar al Hotelului Radisson Blu


Ora la care sunt solicitati ospatarii e ora la care vor incepe lucrul. Daca solicitarea s-a facut, de exemplu, pentru ora 15:00, la ora 14:20 va intra in hotel pe la intrarea angajatilor situata in spatele hotelului, pe strata Luterana, prima la dreapta dupa biserica Luterana apasand pe butonul de la interfon. Va ridica de la Security cheia de vestiar in schimbul unui act de identitate. Va ridica sacoul de la Uniforme. La ora (conform exemplului) 14:50-14:55 ospatarii trebuie sa se prezinte la mezzanine in bucataria banqueting, gata de lucru. De aici li se vor da sarcini, de obicei vor face echipa si vor fi insotiti de un angajat care cunoaste desfasurarea activitatilor. Acestia trebuiesc ascultati si asistati.

Ospatarii trebuie sa isi aduca: pantofi negri lustruiti, sosete negre (pentru baieti), pantaloni negri de stofa (fara blugi sau pantaloni mulati pe picior), tricou alb de purtat pe sub sacoul primit de la hotel. Uniforma va face reprezentanti ai companiei in fata clientilor. Purtati-o ingrijita, fara pete, cu nasturii inchisi tot timpul.Baietii trebuie sa fie proaspat barbieriti, cu parul scurt aranjat decent, fara culori nenaturale. Gelul de par poate fi folosit. Nu sunt acceptate piercing-urile, cerceii, tatuajele la vedere, barba sau mustata.

Fetele vor folosi cel mult un lac de unghii transparent, unghiile taiate scurt, cercei cat mai scurti, machiaj discret.

Fara guma de mestecat

Igiena e foarte importanta. Se recomanda folosirea deodorantului dupa apa si sapun, un parfum nu prea puternic. Nu sunt acceptate alte mirosuri. Spalati mainile cu apa si sapun de cate ori este nevoie, la intrarea in tura, inainte si dupa masa, dupa folosirea toaletei. Cei care servesc alimente trebuie sa-si spele mainile inainte de service si in timpul acestuia, intotdeauna dupa debarasarea veselei murdare/folosite.

Vi se va da un ecuson ce trebuie purtat pe buzunarul de la piept din partea stanga. Acesta il veti preda inainte de plecare.


Telefoanele trebuie sa stea inchise. Daca le tineti pe silentios si le folositi in timpul orelor de munca vor fi luate si pastrate de catre noi pana la sfarsitul programului. Daca trebuie sa folositi telefonul cereti o pauza. Nu il aratati mai ales in zona clientilor.

Mancarea si bauturile se consuma doar in Pastrami’s Kitchen, cantina angajatilor situata la nivelul -1. Tot aici se afla si camera destinata fumatorilor. Colaboratorii vor avea acces aici doar in pauze, dupa informarea persoanei responsabile pentru acea tura. Nu paraseste nimeni locul de munca fara a se sti acest lucru. Doar apa se poate consuma si la locul de munca, in bucatarie, de la dispenser, dar nu in fata clientilor. Daca cineva doreste bauturi racoritoare si le poate cumpara. Consumul de bauturi alcoolice este interzis inainte si in timpul programului de lucru.

Aveti dreptul la o pauza de masa de 30 minute si daca e posibil (in functie de business) de alte 2 pauze de 15 min.

Toaletele staff-ului sunt doar cele de la vestiare. Tratati-le ca pe cele de acasa. Pastrati curatenia.

Aveti grija de bunurile voastre, nu lasati obiecte de valoare in vestiare si nu luati lucruri ce nu va apartin. Nu puteti iesi din hotel cu obiecte ce apartin hotelului. Se fac controale la iesire. Au fost cazuri de fosti colegi care nu au respectat aceasta regula si au fost dati afara cu Security.Lucram in domeniul ospitalitatii si trebuie sa fim ospitalieri. Fiti amabili si zambiti! Clientii nostri sunt oaspetii nostri si dorim sa revina. Acestia nu fac diferenta intre angajati si colaboratori, deci si voi sunteti reprezentantii companiei. Fiti civilizati, respectosi, amabili si informati despre hotel si despre evenimentele in desfasurare. Atitudinea e cea mai importanta in domeniul hotelier. Oricine poate incerca sa lucreze in acest domeniu dar fara o atitudine potrivita nu vor avea succes.

Vorbiti civilizat cu clientii si cu colegii, nu folositi cuvinte vulgare sau limbaj de cartier.

Aveti grija de bunurile hotelului incepand de la uniforme pana la vesela, mobilier, echipamente. Nu le deteriorati si raportati orice daune constatati.

Intrebati colegii vostri angajati orice trebuie sa stiti pentru a va face treaba cat mai bine. E datoria lor sa va ajute.

Nu in fiecare zi lucram cu clienti, uneori pregatim evenimente mari, facem set-up, lustruim tacamuri si pahare. Si aceste atributii sunt importante si eficienta fiecaruia influenteaza intreaga echipa. Fiti eficienti, va rog! Adica treaba trebuie facuta bine si repede fara a pierde timpul cu ceea ce nu e important.

Tot timpul e ceva de facut. Fiti proactivi si daca terminati ceea ce vi s-a dat de facut luati initiativa pentru urmatoarea activitate.

Nu avem nevoie de statui la evenimente ci de oameni dinamici care sa ofere servicii de cea mai inalta calitate. Speram ca esti unul dintre ei! Asteptam sa ne convingi.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }