QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate drept

Conditiile predarii si regulile de procedura

Conditiile predarii si regulile de procedura    Conditiile de predare in baza unui mandat de arestare european si regulile de predare in nou sistem sunt similare cu cele din sistemul “clasic” de extradare.

  Astfel, conditiile privitoare la persoana, la fapte, la pedeapsa si motivele obligatorii si facultative de refuz al predarii sunt, in general aceleasi (de exemplu, limita minima a pedepsei, de cel putin 12 luni, regula dublei incriminari), ca si procedura in fata autoritatii judiciare competente solicitate si garantiile procesuale conferite persoanei care face obiectul unei cereri de predare in baza unui mandat european de extradare.
      Se regasesc si in noul sistem, regula specialitatii si garantiile cerute in cazul in care hotararea de condamnare a fost pronuntata in lipsa, cu deosebirea ca asigurarea ca persoana predata va beneficia de o noua procedura de judecata este data de autoritatea judiciara emitenta si nu de autoritatea centrala.

      O deosebire importanta fata de sistemul clasic nu poate trece insa neobservata, in ceea ce priveste conditiile privitoare la fapta: noul sistem instituie anumite exceptii de la regula dublei incriminari.

    Astfel, in cazul unor infractiuni foarte grave, mentionate la articolul 2, intr-o lista care poate fi completata ulterior de Consiliu, (intre care: participatia la o organizatie criminala, terorismul, traficul de persoane, traficul ilicit de droguri, etc.), predarea poate fi acordata fara a se verifica existenta dublei incriminari.


      In noul sistem, se reglementeaza o durata limita a procedurii de predare, spre deosebire de procedura de extradare, in cadrul careia nu se prevede o limita in timp pentru o asemenea procedura.      Astfel, potrivit dispozitiilor art. 17 din decizia – cadru, un mandat de arestare european va fi tratat si executat de urgenta, termenul limita fiind de 10 zile, in cazul in care persoana a carei predare este solicitata consimte la predare, respectiv, de 60 de zile, in celelalte cazuri, cu posibilitatea prelungirii cu ale 30 de zile. De asemenea, pentru predarea efectiva a persoanei care face obiectul unui mandat de arestare european, articolul 23 instituie o limita de timp scurta, de 10 zile, cu posibilitatea prelungirii, in anumite circumstante.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }