QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Prevenirea „walk-out”-urilor

Prevenirea „walk-out”-urilor


Exista posibilitatea de identificare a potentialilor clienti „walk-out” prin studierea comportamentului si prin luarea masurilor necesare de protectie impotriva lor.

La sosire

La sosire, bagajistii trebuie sa verifice numarul bagajelor clientilor si sa le estimeze greutatea. Persoanele care intentioneaza sa se sustraga platii, au in general bagaje putine sau vin cu geamantane goale, pe care le lasa in camera atunci cand parasesc hotelul.
Pe timpul sederii

Efectuarea unor cumparaturi extravagante poate fi un semn ca un client este un potential „walk-out”, deci casierus trebuie sa monitorizeze cu atentie contul clientului. O persoana care intentioneaza sa nu isi achite nota de plata, va comanda cu o probabilitate mai mare preparate culinare si bauturi scumpe, in special la room-service. Limita de credit a hotelului poate fi atinsa astfel rapid.

In ziua plecarii

Bagajistul poate contacta clientul care urmeaza sa plece solicitandu-i ora plecarii, in scopul de a-I ridica bagajele. Bagajistul va pastra bagajele pana ce clientul isi achita nota de plata. Unele hoteluri au un sistem de eliberare a bagajelor. Dupa ce clientul a efectuat check-out-ul, i se elibereaza o recipisa sau un permis de eliberare a bagajelor. Clientul va arata acest permis bagajistului, care, stiind ca nota de plata a fost achitata, va elibera bagajul respectivului client.

Dreptul de sechestru

In unele situatii clientul nu-si poate achita contul, caz in care hotelul poate aplica dreptul de sechestru. Aceasta inseamna ca, in acest caz, hotelul are dreptul legal de a retine bagajele clientului si lucrurile cu care acesta a venit. Hotelul nu are dreptul insa sa retina hainele cu care este imbracat clientul.Daca clientul nu-si poate achita contul (de ex, daca si-a pierdut cecurile de calatorie), atunci hotelul poate retine o parte din bagaje, ca masura de securitate, pana la achitarea contului. Aceasta inseamna ca respectivul client poate parasi hotelul ca sa isi procure mijloacele financiare de plata, iar apoi sa se intoarca la hotel pt. a-si achita nota si a-si recupera bagajele.

Daca clientul nu-si poate plati nota si ramane cu bagajele in custodie, atunci hotelul are dreptul legal de a le vinde si a recupera in felul acesta datoria. Pt. aceasta trebuie indeplinite mai multe conditii:

bagajele sau lucrurile clientului trebuie pastrate la hotel cel putin sase saptamani si apoi vandute prin licitatie publica.

Licitatia trebuie facuta publica prin intermediul presei

Dupa vanzare, orice surplus de cash (dupa scaderea valorii contului) trebuie returnat clientului.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }