QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Baza tehnico-materiala a turismului din Romania

Baza tehnico-materiala a turismului din Romania1 Continutul si rolul bazei tehnico-materiale a turismului (BTM)

Definitie: ansamblul mijloacelor de productie utilizate, in acest domeniu, in scopul obtinerii de bunuri si servicii specifice destinate consumatorului turistic.

Simpla prezenta a resurselor turistice nu este suficienta pentru derularea unei activitati turistice.
BTM creeaza caile de acces catre destinatia turistica, este reprezentat de dotarile necesare petrecerii in conditii agreabile ale unei vacante, asigura toate conditiile necesare astfel incat turistul sa revina cu placere in acelasi loc. De asemenea BTM valorifica si pune in valoare resursele turistice printr-o amenajare adecvata.

Practic intre BTM si activitatea turistica exista o relatie de interconditionare reciproca. Astfel activitatea turistica nu se poate derula fara existenta BTM. Pe de alta parte BTM trebuie sa se adapteze permanent la cerintele turistilor, din punct de vedere al locurilor de cazare, categorii de confort, servicii oferite.

Daca atractiile turistice constituie factorul fundamental al activitatii turistice, BTM si infrastructura turistica reprezinta factorul decisiv, iar infrastructura generala factorul permisiv.


2 Structura, dinamica si distributia teritoriala a echipamentelor turisticeClasificarea componentelor BTM din punct de vedere al destinatiei principale (pentru examen)

a)     BTM specific turistic: unitati de cazare, de alimentatie, instalatii si modalitati de agrement, instalatii si modalitati de tratament;

b)     BTM generala (infrastructura): cai de comunicatie, instalatii de telecomunicatii, mijloace de transport in comun, retele de alimentare cu apa, unitati comerciale si de prestari servicii, etc..Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }