QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Prezentarea hotelului alpin si serviciile turistice oferite - poiana brasovPREZENTAREA HOTELULUI ALPIN SI SERVICIILE TURISTICE OFERITE - POIANA BRASOV


Foto . 19 - Vedere Hotel Alpin
In sensul evidentierii nivelului actual de dezvoltare al turismului de afaceri din Poiana Brasov si potentialul pe care il detin hotelurile in sensul ofertei pentru aceasta forma de turism, am ales o agentie de turism din Brasov pentru a organiza o conferinta in aceasta statiune. Se poate ilustra in acest mod posibilitatea desfasurarii unui eveniment ce tine de turismul de afaceri intr-unul din cele mai mari hoteluri din Poiana Brasov.

1. Justificarea alegerii hotelului Alpin

Avand in vedere numarul participantilor, dimensiunile si renumele firmei cumparatoare a produsului creat, conferinta se va desfasura in cadrul hotelului Alpin din Poiana Brasov.

Hotel Alpin este situat in centrul statiunii Poiana Brasov, iar prin pozitia sa, care ofera o panorama superba a statiunii si muntilor inconjuratori, este un loc de referinta pentru Poiana. Renovat in totalitate, hotelul a fost omologat la 4 stele, complet schimbat este fara indoiala cel mai frumos si mai confortabil hotel din intreaga statiune.

Lucrari de arta autentice apartinand colectiei personale a proprietarului hotelului sporesc farmecul cladirii .

Acesta detine cea mai mare sala de conferinte din Transilvania si se adapteaza foarte usor cerintelor organizatorilor, pentru orice fel de eveniment. Am folosit o serie de criterii pentru a face o alegere corecta a destinatiei precise in vederea organizarii conferintei:

Locatia – imperios necesar sa fie in mediu urban, conform cererii clientului. Hotelul Alpin din Poiana Brasov este plasat intr-un peisaj de invidiat, la baza partiilor de schi, langa statiile de transport pe cablu (telecabina si telegondola). si este unul dintre cele mai frumoase si confortabile din statiune Imprejurimile sunt reprezentate de peisaje care atrag privirile, locuri placute, cautate si apreciate de multi turisti, indiferent de forma de turism pe care o practica acestia. Hotelul trebuie sa fie pozitionat intr-un loc usor accesibil, aproape de un drum principal, fara dificultati in a-l gasi.

Sali de conferinte – capacitatea trebuie sa fie adecvata pentru dimensiunile evenimentului organizat. Hotelul Alpin detine cea mai mare capacitate in spatiile destinate organizarii diverselor evenimente, indeplinind, astfel, conditiile principale pentru clientul la care ne referim. Sistemul de sonorizare , pentru o conferinta de mari dimensiuni, e necesar sa fie bine pus la punct si de calitate, pentru a inlesni comunicarea in cadrul programului. Curatenia este esentiala in spatiile de desfasurare a evenimentului, deasemenea asezarea locurilor, amplasarea scaunelor si spatiile pentru intrare/iesire trebuie sa fie suficient de bine gandite astfel incat tot program ul conferintei sa decurga fara a exista factori perturbatori.

In ceea ce priveste cazarea in hotel, numarul camerelor trebuie sa fie suficient de mare, pe fiecare categorie de camera, pentru a se putea face repartizarea delegatilor intr-un mod cat mai ordonat si corect. Vor fi delegati care vor veni insotiti, fiind nevoie, astfel, de camere duble cu pat matrimonial, vor fi delegati neinsotiti, cazati in camere de doua persoane, grupati dupa sex si localitatea de provenienta si delegati neinsotiti cu tratament preferential in ce priveste cazarea, cum ar fi managerii generali, vorbitorii din cadrul conferintei. Detaliile ce privesc confortul din camera vor fi tratate in cele ce urmeaza.

Serviciile de catering vor fi asigurate de catre hotel in totalitate, punandu-se accent pe calitatea produselor oferite in cadrul unitatii de alimentatie din dotarea hotelului, rapiditatea in servire, varietatea felurilor de mancare, asigurarea unor meniuri speciale in cazul unor eventuale diete , de exemplu, in cazul vegetarienilor, cantitatea bauturilor incluse in pret, locul in care vor putea fi serviti participantii la conferinta. Este important ca acesta sa fie suficient de spatios si adecvat din punct de vedere al conditiilor impuse de client si de reputatia acestuia.

Facilitatile hotelului – existenta unui birou separat pentru organizator, pe timpul desfasurarii conferintei, in scopul urmaririi indeaproape a bunei desfasurari a evenimentului, posibilitati de recreere in cadrul hotelului (de exemplu existenta piscinei sau spatiilor special amenajate pentru jocuri sportive), calitatea spatiilor publice, locul pentru parcare, echipamentul audiovizual, „centru pentru afaceri” cu facilitati pentru secretariat (fax, computer);

Resursele umane

 • – eficienta managementului, disponibilitatea personalului specializat in tehnica audiovizualului, nivelul de pregatire al personalului sa fie ridicat; In realizarea activitatii turistice, resursele umane constituie un factor ce asigura functionalitatea celorlalte componente ale ofertei. Factorul uman transforma resursele naturale si materiale din potentiale in efective.
 • Volumul si calitatea activitatii turistice depind intr-o masura mare de incadrarea cu personal, de numarul lucratorilor si nivelul de calificare al acestora. Evolutia turismului se afla in corelatie directa cu dinamica si structura personalului. Rolul factorului uman creste pe masura sporirii exigentelor consumatorilor fata de calitatea serviciilor, la randul sau dezvoltarea turismului avand consecinte asupra utilizarii resurselor umane prin crearea de noi locuri de munca, determinarea unui nivel mai ridicat de instruire si a unor structuri profesionale pe functii.
 • Asadar, relatia dintre turism si capitalul uman este complexa, de interconditionare. Turismul imprima muncii prestate in acest sector o suma de caracteristici care se reflecta asupra nevoii fortei de munca si efectelor folosirii acesteia. Printre cele mai importante trasaturi pot fi enumerate :
 • consum mare de munca vie ;
 • raspundere materiala si morala superioara ;
 • nivel relativ ridicat si complex de pregatire;
 • relatii directe lucrator – client ;
 • sezonalitate accentuata ;
 • utilizarea muncii cu timp partial.
 • Consumul de munca vie este superior altor ramuri cu dimensiuni sau productie apropiata. Necesarul de munca la unitatea de produs este unul dintre cele mai ridicate, ceea ce presupune un numar mai mare de lucratori si conduce la o productivitate a muncii mai redusa. Aceasta situatie este rezultatul faptului ca mecanizarea si automatizarea au o sfera de aplicare relativ limitata, realizandu-se un numar mic de operatiuni.
 • Raspunderea materiala si morala ridicata decurge din implicarea nemijlocita a unei parti importante a lucratorilor din turism in procesul servirii consumatorilor. Raspunderea materiala este determinata de valorile materiale pe care le au in grija si le gestioneaza. Munca lucratorilor presupune alaturi de realizarea unor elemente de ordin cantitativ – volum de servicii prestate, de marfuri comercializate, numar de turisti serviti si indeplinirea unor cerinte de ordin calitativ precum cele legate de nivelul servirii sau gradul de satisfacere a nevoilor consumatorilor.

7. Activitati sociale – ce ar putea face delegatii in timpul lor liber? Cat de usor le-ar fi sa acceseze anumite cativitati?

  1. Pret disponibililatea la negociere a prestatorului, termene si conditii de plata;

Pentru a indeplini conditiile impuse de client, am ales Hotelul Alpin pentru organizarea conferintei, datorita, in mare parte, faptului ca acesta detine dotarile care pot fi pretinse in desfasurarea unui astfel eveniment. In urma alegerii destinatiei pentru desfasurarea conferintei si pentru gazduirea participantilor, ne-am asigurat cu privire la o serie de aspecte, pentru ca organizarea conferintei sa se poata realiza exact in locatia si in perioada ce va fi comunicata clientului si stabilita cu acesta:

Disponibilitatea camerelor hotelului in numar de 140 in total in perioada 16-18 septembrie 2010;

Disponibilitatea salii de conferinte Carpathian Hall pentru 3 zile: 16, 17 si 18 ale acestei luni;

Nivelul preturilor, atat pentru cazare cat si pentru inchirierea salii de conferinta, sa fie accesibil avand in vedere bugetul bugetul stabilit pentru organizarea acestui eveniment in asa fel incat agentia sa obtina si comision;

Disponibilitatea mijloacelor de transport. Este vorba de 4 autocare a cate 40 persoane ce vor fi inchiriate pentru 4 zile in perioada aceea. Firma prestatoare are sediul in Iasi, detine mijloace de transport de calitate, ofera un nivel ridicat de confort, practicand tarife inferioare concurentei in acest domeniu. Este, asadar, avantajoasa colaborarea in sensul obtinerii unor costuri mai mici pentru produsul turistic incluzand sercivii de calitate.

2. Particularitati si caracteristici ale Hotelului Alpin

Foto. 20- Vedere Hotel Alpin


Situat la o altitudine de 1050 m, intr-un cadru natural deosebit, Hotelul Alpin Poiana Brasov ofera turistilor sai privelisti deosebite ale masivului Postavaru.

Majoritatea clientilor hotelului sunt oameni de afaceri romani sau straini, care calatoresc in scop profesional, in interes de serviciu, participa la reuniuni, congrese, conferinte. Nefiind constransi prea mult din punct de vedere financiar, consumatorii acestei forme de turism si, in mod specific, turistii cazati in acest hotel se dovedesc a fi foarte sensibili la confortul si la calitatea serviciilor oferite; astfel se urmareste satisfacerea tuturor cerintelor lor. Hotelul Alpin se incadreaza perfect in ambientul statiunii, este sub forma de cabana.

Hotelul este un important reper in organizarea de conferinte, prezentari, congrese, lansari de produs, avand multe dotari specifice in acest sens. Este deasemenea gazda celor mai importante evenimente politico-economice din Romania. Este un loc foarte potrivit , asadar, in care agentia turistica responsabila sa organizeze o conferinta de mare amploare.


2.1 Situatia juridica a hotelului

Hotelul Alpin face parte din Societatea Comerciala ALPIN 2003 din Poiana Brasov avand urmatoarele date de identificare:

Judetul : BRASOV Cod Unic de Identificare: 15895818

- Nr. Registrul Comertului J08/2215/200

Telefon: 0268262343, Fax: 0268262405

- Stare societate : INREGISTRAT din data 12 Noiembrie 2003

- Capital social subscris si varsat : 2,990,000 RON

- Cifra de faceri: 15,270,292 RON

Salariati:

Tipul de activitate Hoteluri si alte facilitati de cazare similare


3 Analiza pietei

1. Oferta Hotelului Alpin

Foto. 21- Receptie Hotel Alpin


Hotelul, prin formele de cazare comerciala, este tipul de unitate operationala cel mai reprezentativ.

In urma cu trei decenii, Alianta Internationala de Turism a stabilit ca hotelul este „un stabiliment in care, cu conditia platii, voiajorii pot sa se cazeze, precum sa se hraneasca si sa se distreze.

Hotelul Alpin din Poiana Brasov este constituit din :

unitati de cazare ;

unitati de alimentatie ;

unitati ce ofera servicii de agrement si recreere.


Unitatea de cazare


Hotelul este destinat clientelei de afaceri si ofera servicii de calitate la patru stele.

Din punct de vedere al locurilor de cazare, spatiul poate fi asigurat pentru toti participantii

Imbinand stilul clasic cu rafinamentul,poti alege destinatia ideala pentru o escapada idilica , pentru fuga din rutina orasului, o vacanta de familie, dar si pentru o intalnire importanta cu partenerii tai, un training, un seminar , o conferinta.
144 spatii de cazare toate cu vedere spre munte dispuse in:

4 apartamente

5 camere duble executive

13 camere single

122 camere duble standard si amplasate pe 9 etaje imbina cu distinctie armonia designului interior cu privelistea spectaculoasa a muntelui.

Dotare standard: televizor /plasma, telefon international , minibar, internet prin cablu si wi-fi, jacuzzi,terase,grupuri sanitare cu cada si uscator de par.
-Restaurantul Tosca cu capacitate de 200 locuri ,
-Bar club cu program de animatie si DJ ,
-Piano concert live, zilnic in Athrium Lounge,
-Centru de conferinte - 4 sali cu capacitati intre 10 si 500 de locuri ,
-Spa Aqua Dreams Alpin a carei oferta de ritualuri si proceduri este aleasa pentru bunastarea trupului si spiritului,
-Loc de joaca special amenajat pentru copii in interiorul si gradina hotelului cu personal care asista permanent copii, organizandu-le jocuri , concursuri, diferite activitati.

Foto. 22 Interior camera dubla Hotel Alpin

Foto. 23 Interior camera Hotel Alpin Foto. 24-Interior baie Hotel Alpin


Foto. 25-Interior apartament Hotel Alpin


Toate camerele sunt dotate cu telefon international , TV color si televiziune prin cablu minibar, posibilitatea de conectare la internet , cabina de dus cu hidromasaj, rooo-service . Fiecare camera dispune de baie. Camerele pot fi de tip standard, apartamente, apartamente Prezidentiale.

Corpul de cazare cuprinde : holurile de etaj, oficiile de etaj ale cameristelor, oficiul room-service, spatiile de cazare cu acces pe culoar. Acestea au marimi standard prevazute in OMT nr.56/1995. Spatiul de cazare cuprinde camera propriu-zisa, grupul sanitar si vestibulul.

Interiorul este confortabil si modern utilat. Toate articolele din camere sunt prevazute cu logo-ul hotelului.

Scrisorile de bun venit contin modul in care se poate lua legatura cu managerul de serviciu, ghidul de serviciu indica ora check-in-ului si a check-out-ului, meniul de la room-service, formulare pentru comanda micului dejun, instructiuni de folosire a telefoanelor si incarcare a acestora, lista cu tarife de la minibar, planul de evacuare.


Structura camerelor Hotelului Alpin este prezentata in tabelul nr.1.


Tabel nr. 3 .1 . Structura camerelor Hotelului Alpin

Tipul camerei

Descrierea

Tipul patului

Numar de camere

Camera single

1 pat/standard

queen bed

1,80/2 m


Double in regim single

1 pat dublu

queen bed

1,80/2 m


Camera double

2 paturi single

twin bed

1,60/2 m


Apartament

1 pat dublu

king bed

2m/2m


TOTAL

Informatii : surse interne ale Hotelului Alpin


Toate camerele hotelului au in dotare minibar, televizor color, cablu TV, bai dotate cu cada, balcoane si telefon in baie. Apartamentele dispun de un spatiu generos, in plus fata de mobilierul de exceptie au bai dotate cu hidromasaj. Toate aceste incaperi au acces la internet si la liniile internationale.

.

           

Foto . 26- Interioare camera Hotel Alpin

In ceea ce priveste spatiul pentru desfasurarea propriu-zisa a conferintei, in incinta Hotelului Alpin exista 4 sali de conferinte, sala mare Carpathian Hall cu o capacitate totala de 500 de locuri si un spatiu expozitional.

Foto.27 Prezident Hall Foto. 28 Sibiu HallFoto.29 Carpathian Hall Foto. 30 Cluj Hall

Sala Carpathian Hall ( 500 locuri )

Cluj Hall ( 50-70 locuri )

Sibiu Hall ( 50-70 locuri )Prezident Hall ( 10 locuri )


Toate aceste sali sunt echipate cu flipchart-uri, retroproiectoare, videoproiectoare, instalatii de amplificare si sonorizare, microfoane fixe si mobile, ecrane de proiectie, instalatie de traducere simultana si casti, precum si personal specializat.

Hotelul dispune de un retaurant cu o capacitate de 240 locuri, de un bar de zi , de un salon mic dejun si de terasa . Deasemenea , pentru usurinta sederii turistilor , hotelul Alpin pune la dispozitia acestora o parcare proprie.


Foto .31 Restaurant Alpin


In ceea ce priveste serviciile de masa, in acest hotel se acorda, in unitatea de restaurant , micul dejun in sistem bufet suedez, dejun si cina in sistem meniu „a la carte”. Pentru grupuri cazarea este cu doua mese (demipensiune) sau cazare cu pensiune completa cu meniu fix sau in sistem bufet suedez.

La parterul Centrului de conferinte se gaseste piscina deosebita prin desing si echipare, jacuzzi si sauna uscata, solara si masaj , fittness precum si o terasa noua amenajata unde se pot bucura in liniste de stralucirea soarelui.

Foto . 32- Piscina Hotel Alpin


Room-service-ul le sta la dispozitie 24 de ore cu o mare varietate de gustari, sandwich-uri, fructe ,bauturi alcoolice si racoritoare si un personal pasionat si devotat.

Serviciile suplimentare disponibile in cadrul hotelului sunt urmatoarele:

- Fara plata: informatiile turistice si culturale, informatiile privind orarul mijloacelor de transport; pastrarea obiectelor de valoare ale turistilor in seif-ul receptiei; trezirea clientilor la cerere; primirea si transmiterea mesajelor si a corespondentei pentru turisti; ajutor medical in caz de urgenta.

- Cu plata: servirea principalelor mese ale zilei, a gustarilor si a bauturilor la

camera; spalat, curatat, calcat si reparat imbracaminte; servicii telefonice internationale, locale sau interurbane; vanzari de marfuri; parcarea auto.Toate aceste servicii pot fi foarte apreciate de catre delegatii ce participa la conferinta.

Majoritatea clientilor hotelului sunt oameni de afaceri romani sau straini, care calatoresc in scop profesional, in interes de serviciu, participa la reuniuni, congrese, conferinte. Nefiind constransi prea mult din punct de vedere financiar, consumatorii acestei forme de turism si, in mod specific, turistii cazati in acest hotel se dovedesc a fi foarte sensibili la confortul si la calitatea serviciilor oferite; astfel se urmareste satisfacerea tuturor cerintelor lor. Hotelul Alpin se incadreaza perfect in ambientul statiunii, este sub forma de cabana, Hotelul este un important reper in organizarea de conferinte, prezentari, congrese, lansari de produs, avand multe dotari specifice in acest sens. Este de asemenea gazda celor mai importante evenimente politico-economice din Romania. Este un loc foarte potrivit , asadar, in care agentia turistica responsabila sa organizeze o conferinta de mare amploare.


Tarifele de cazare


Sistemul de tarife este generat de diferentierea acestora pe tipul de camere (single, double, apartamente), regim de ocupare, categorii de clientela (pe cont propriu sau prin intermediari din care individuali sau in grupuri) si perioade de timp (week-end, sezon, extrasezon).

De regula, tarifele de cazare afisate (standard rate) sunt cele maximale si reprezinta pretul inchirierii unei camere. Pentru o camera dubla, preturile sunt diferite, dupa cum inchirierea se face la una sau doua persoane.

In cadrul voiajelor forfetare oferite de agentiile de voiaj, pretul platit cu anticipare reprezinta, de obicei, inchirierea unui loc de cazare intr-o camera dubla. Dupa dorinta, o data cu plata intregului pres al voiajului, clientul poate opta pentru achitarea unui supliment aferent cazarii in regim single. La baza acestor aranjamente stau tarifele contractuale cu caracter preferential si confidential, negociate intre hotel si agentul de voiaj; tarifele contractuale sunt mai mici decat cele afisate.

Tarifele de cazare la Hotelul Alpin se stabilesc in functie de criteriile economice, factorii cererii si reglementarile legale.

Categoria criteriilor economice include acoperirea costurilor, realizarea de profit si grad de rentabilitate, gradul de ocupare, nivelul anterior al tarifelor, situatia economica generala, impactul fenomenului inflationist asupra costurilor, evolutia cursului de schimb si conditiile de plata.

Aplicarea cotelor de reducere pentru diferitele categorii de clientela, in conditiile unui anume grad de ocupare, cu fiecare din categoriile de clientela considerate, trebuie sa garanteze realizarea obiectivului de tarif mediu realizat. Cotele de reducere se aplica la tariful afisat platit de clienti pe cont propriu.

Tariful mediu real cuprinde niveluri diferite ale tarifelor aplicate pe categorii de clientela si regimuri de ocupare a camerelor, cum sunt redate in tabelul nr.2.

Factorii cererii cuprind aspecte legate de sensibilitatea clientului fata de nivelul tarifelor.

Tabelul nr.2 Tarife aferente :

Tarif /camera / zi

RON

Euro

Perioada

Tip Cazare
Camera dubla BB
Garsoniera BB
Apartament  2 locuri BB
Camera dubla BB
Garsoniera  BB
Apartament 2 locuri BB
Camera dubla BB
Garsoniera BB
Apartaament 2 locuri BB
BB micdejun inclus in tariful din tabel

Modalitatile de plata acceptate de Hotelul Alpin sunt : numerar, carti de credit, cecuri de calatorie sau prin virament. Cartile de credit prin care se poate face plata sunt American Express, Dinners, Eurocard, Barclay Card, Carte Blanche, Visa, Mastercard.

asadar, in care agentia turistica responsabila sa organizeze o conferinta de mare amploare.


Tarife aferente :


Sistemul de tarifare este diferentiat in functie de tipul camerei, perioada de timp pentru care este ocupata camera, gradul de ocupare al camerelor.

Tarifele de cazare afisate reprezinta pretul inchirierii unei camere pentru 24 de ore. Pentru o camera dubla tarifele pot diferi in functie de cate persoane inchiriaza camera.

Sunt acordate si anumite facilitati pentru anumite segmente de clienti (grupuri de turisti care stationeaza un anumit numar de zile in hotel) sau se folosesc tarife degresive (tariful pentru o camera scade daca aceasta este inchiriata mai multe zile).

Rezervarile se pot face prin: fax, e-mail, internet, telefon.

Anulare:

 • pentru rezervari intre 1-6 zile: a se anunta cu 2 zile inainte de sosire, in caz contrar penalizare pretul unei nopti de cazare.
 • pentru rezervari intre 7-12 zile: a se anunta cu 2 zile inainte de sosire, in caz contrar penalizare pretul a 2 nopti de cazare.
 • pentru rezervari de peste 21 zile: a se anunta cu 7 zile inainte de sosire, in caz contrar penalizare pretul 7 nopti de cazare.
 • Unitatile de alimentatie

 • Activitatea de restauratie cuprinde urmatoarele unitati operative :
 • Restaurante
 • Hotelul dispune de un retaurant cu o capacitate de 240 locuri, de un salon mic dejun si de o terasa . Restaurantul de lux este situat la parterul hotelului este format din 3 saloane avand o terasa cu o priveliste magnifica spre Masivul Postavarul, poate oferi preparate traditionale romanesti si bucatarie intrenationala, precum si mese festive, banchete, receptii pentru aproximativ 550 de persoane
 • In acest hotel se acorda, in unitatea de restaurant , micul dejun in sistem bufet suedez, dejun si cina in sistem meniu „a la carte”.
 • Pentru grupuri cazarea este cu doua mese (demipensiune) sau cazare cu pensiune completa cu meniu fix sau in sistem bufet suedez.


       

Foto. 33 Interior bar Hotel Alpin

 • Barul hotelului are o capacitate de 60 locuri . Situat in zona receptiei functioneaza non-stop si ofera o gama bogata de cocktalil-uri , bauturi alcoolice si racoritoare , prajituri , inghetata si gustari.

Foto . 34- Interior Bar Hotel Alpin


 • Room-service non-stop ;

Room-service-ul sta la dispozitia turistilor 24 de ore cu o mare varietate de gustari, sandwich-uri, fructe ,bauturi alcoolice si racoritoare si un personal pasionat si devotat

 • Piscina cu bar propriu

Foto. 35- Interior piscina Hotel Alpin

 • Alte servicii

Alaturi de unitatile de alimentatie si corpul de cazare in sistemul prestari de servicii, hotelul mai dispune de :

 • 150 de locuri de parcare pe doua nivele

- Sala de fitness
- Sauna si solar
- Sala de conferinte
- Agentie de turism

 • - Centre de agrement
 • - piscina de dimensiuni olimpice
 • - bar cu piscina
 • - masaj
 • - centru de infrumusetare
  - Garderoba si scoala de schi si monitori specializati in sporturi de iarna
 • terasa, piscina interioara, sauna, jacuzzi, parcare si centru de inchirieri echipament de ski. Barul situat in holul hotelului are program non stop .Agentia de turism ofera asistenta si informatii turistilor.Foto . 36 Sauna

 • In ceea ce priveste spatiul pentru desfasurarea propriu-zisa a conferintei, in incinta hotelului Alpin exista 4 sali de conferinte, cu o capacitate totala de 500 de locuri si un spatiu expotitional. De asemenea o echipa de profesionisti este intotdeauna gata sa configureze si sa verifice tot echipamentul necesar pentru a nu se intampina probleme. La cerere pot fi puse la dispozitie echipamente aditionale. Prin efortul deosebit al investitorului a rezultat cea mai mare sala de conferinte Carpathian Hall cu 500 de locuri), precum si alte sali de conferinta cu capacitati mai mici adaptabile tuturor cerintelor clientilor. Cele 4 sali de conferinte sunt cele prezentate in tabelul nr.3 :

Tabel nr. 3 Planul salilor de conferinta


Numele salii

Numar Locuri

Tipul salii

Carpathian Hall


Amfiteatru

Cluj Hall


Amfiteatru

Sibiu Hall


Masa rotunda

Prezident Hall


Masa patrata • De asemenea , salile sunt dotate cu aparatura audio-video, flipchart-uri , retroproiector, proiector pentru folii transparente , TV color si video, suport pentru proiector, telecomanda pentru TV si video, microfon, instalatii de amplificare si sonorizare, podiumuri.
 • La cerere, se pun la dispozitie posibilitati de teleconferinta, de video-conferinta, PC-uri si imprimante, posibilitati de traducere simultana prin casti , precum si personal specializat

Salile de conferinte din cadrul hotelului Alpin sunt accesibile in regim de inchiriere pe cel putin o zi, avand incluse in pret urmatoarele dotari: flipchart-uri, retroproiectoare, videoproiectoare, instalatii de amplificare si sonorizare, microfoane fixe si mobile, ecrane de proiectie, instalatie de traducere simultana si casti. Serviciile si dotarile suplimentare solicitate de client vor fi platite separat,conform tarifelor prezentate in tabelul nr.4.

Tabelul.nr.4. Tarife

Sala

Duminica - Miercuri

Joi - Sambata

CARPATHIAN  HALLCLUJ HALLSIBIU HALLPREZIDENT HALL
La parterul Centrului de conferinte, se gaseste o piscina deosebita prin design si echipare, jacuzzi si sauna uscata,solar si masaj, fittness,precum si o terasa nou amenajata unde turistii se pot bucura in liniste de stralucirea soarelui .

Serviciile fara plata constau in :

incarcatul, descarcatul si transportul bagajelor; depozitarea si pastrarea temporara a acestora ;

pastrarea valorilor in seif, pastrarea si restituirea obiectelor uitate ;

primirea si distribuirea corespondentei ;

acceptarea platii prin carti de credit ;

oferirea de informatii turistice si culturale ;

servicii comisionar-curier ;

acordarea de prim-ajutor in caz de urgenta (trusa de prim ajutor);

solicitari de taximetre ;

curatatul si lustruitul incaltamintei ;

trezirea la ora solicitata ;

parcare.


Dintre serviciile cu plata se pot enumera :

rezervarea de bilete la mijloacele de transport si informatii referitoare la orarul acestora ;

transmiterea de telegrame, faxuri, telexuri, telefoane ;

racordarea prin centrala telefonica la serviciul urban si international ;

copiator xerox ;

vanzarea diferitelor publicatii, cartele telefonice ;

spalat, calcat, curatat imbracaminte ;

frizerie, coafura, manichiura, cosmetica ;

inchirierea de masini si telefoane mobile ;

inchirieri de jocuri ;

teren de tenis.


2 Sistemul de rezervari


Rezervarile trebuie pastrate pana la orele 18.00 din ziua sosirii. Exceptiile de la aceasta regula o reprezinta rezervarile garantate care trebuie pastrate pana in momentul check-out-ului din ziua urmatoare.

Hotelul Alpin trebuie sa accepte unul din urmatoarele moduri de garantare a unei rezervari .

Realizarea unui depozit in avans prin cecuri sau ordine de plata. Depozitul in avans nu trebuie sa depaseasca tariful camerei, .

Pentru anularea unei rezervari garantate printr-un depozit, procedura de restituire a banilor se stabileste de fiecare hotel. Data limita pana la care se poate anula rezervarea este de 1 – 9 zile inaintea sosirii. Daca anularea se face conform acestei politici, hotelul este obligat sa returneze intreaga suma clientului.

Acceptarea numarului cartii de credit folosita pentru realizarea platii.

Un numar emis de catre o agentie de voiaj care a fost preadoptat pentru garantarea rezervarilor de catre hotelul Alpin .

Hotelul trebuie sa plateasca un comision agentiilor de voiaj (Travel Agent Commission Programme).

In caz de „no-show” (neprezentare) pentru rezervarile garantate, hotelurile pot debita clientii cu contravaloarea ratei corespunzatoare camerei numai pentru prima noapte.

Personalul de la rezervari trebuie sa introduca toate rezervarile si anularile in Holidex si trebuie sa ofere clientului un numar al rezervarii sau al anularii.


REZERVARILE NEONORATE

Cand o rezervare nu poate fi onorata, exista urmatoarele alternative :

Hotelul este obligat de a caza clientul la un alt hotel comparabil cu acesta din punct de vedere al confortului si al facilitatilor, si sa fie pe cat posibil in zona ;

Hotelul trebuie sa plateasca clientului cheltuielile de transport si cele aferente telefoanelor care notifica mutarea acestuia in alt hotel;

General manager-ul trebuie sa trimita in decurs de 24 h o scrisoare clientilor care n-au putut fi cazati, prin care sa-si ceara scuze pentru neplacerile create.

3 Concurenta

Activitatea de piata a hotelului Alpin este marcata de prezenta pe piata a unui numar de hoteluri concurente.

Actionand in cadrul acelorasi piete, acestea intra intr-o competitie si isi disputa oportunitatile pe care le ofera piata.

Concurenta imbraca forma luptei pentru cucerirea pietei, fiecare concurent cautand sa satisfaca nevoile clientilor sai in conditii superioare celorlalti ofertanti.

In situatia in care hotelurile de pe piata Poienii Brasov se adreseaza acelorasi nevoi, oferind servicii similare sau identice, putem vorbi de o concurenta directa. La fel ca si hotelul Alpin , hotelurile de 4 stele se adreseaza in primul rand oamenilor de afaceri sositi in delegatii sau pentru participarea la conferinte, intruniri, congrese si ofera o gama foarte larga si diversificata de servicii.

Hotelurile de 3 si 2stele au o gama mai redusa de servicii fata de cele de 4 stele si se adreseaza unor segmente de clientela diferita. Acestea constituie concurenta directa.

Tabel nr. 5. Prezentarea hotelurilor de 3 si 4 stele din Poiana Brasov

Hotel

Stele

Camere

Tarif single

Tarif double

Adresa

Alpin Resort Hotel
EURO


EURO

Poiana Brasov

Hotel Acasa la Dracula


EURO


EURO

Strada Poiana lui Stechil Nr.22

Hotel Bradul
EURO


EURO

Str. Sporturilor, Poiana Brasov

Hotel Condor
EURO


EURO

Poiana Brasov,

Hotel Edelweiss
EURO


EURO

Poiana Brasov, str. Poiana Soarelui

Hotel Miraj
EURO


EURO

Str. Complex Alunis, Nr.15, Poiana BRasov,

Hotel Miruna
EURO


EURO

Poiana Brasov , Drumul Sulinar nr. 51

Hotel Piatra Mare
EURO


EURO

Poiana Brasov, Str. Poiana Doamnei

Hotel Poiana
EURO


EURO

Str. Sporturilor, Poiana Brasov

Hotel Poiana Ursului
EURO


EURO

Str. Poiana Ursului , Nr.1, Poiana Brasov

Hotel Princes
EURO


EURO

Poiana Brasov , Brasov

Hotel Royal
EURO


EURO

Poiana Brasov, Str. Poiana Soarelui

Hotel Ruia
EURO


EURO

Poiana Brasov

Hotel Sport
EURO


EURO

Poiana Brasov

Hotel Tirol
EURO


EURO

Poiana Brasov, Valea lui Stechil

Rina Vista
EURO


EURO


Valea Sticlariei, Nr.5, ,Poiana Brasov

Sursa : Ghidul hotelier al Romaniei.

Nota : Tarifele sunt valabile pana la data de 31.12.2009

Apartenenta acestor hoteluri la unele lanturi hoteliere de notorietate le confera credibilitatea clientilor straini, datorita sarcinilor prestate la un nivel ridicat, dotarilor materiale si a facilitatilor oferite


4 Clientela


Cunoasterea clientelei are la baza culegerea sistematica zilnica a informatiilor referitoare la:

originea clientilor (tara de provenienta) ;

mijlocul de transport utilizat ;

tipul clientelei (individuala sau de grup, cu sau fara rezervare, VIP, client obisnuit)

cine a efectuat eventuala rezervare (o agentie de voiaj, clientul insusi) ;

sursa de informare cu privire la existenta hotelului.

Culegerea informatiilor se face prin completarea de catre fiecare client a fisei de anuntare a sosirii si plecarii turistilor in conformitate cu Normele cu privire la accesul, evidenta si asigurarea securitatii turistilor in structurile de primire turistice, aprobate prin H.G.R. nr. 41/1996, precum si printr-un chestionar de satisfactie (pentru testarea opiniei turistilor cu privire la calitatea serviciilor oferite) puse la dispozitie in camera.

Printre motivele voiajului si sejurului oaspetilor Hotelului Alpin se pot enumera: afacerile, vacanta (sejur si tranzit), deplasari sportive.

In randul clientelei de afaceri sunt cuprinse cadrele superioare, practicantii unor profesiuni liberale (agenti de vanzari, reprezentanti comerciali, comis-voiajori), patronii, dar si camionagii.

Clientela de afaceri se dovedeste foarte sensibila la eficacitatea sistemelor de rezervare si la confortul oferit de echipamentele disponibile. Sunt preferate hotelurile de lant, al caror produs standard ii este cunoscut, si manifesta receptivitate la formulele de fidelizare propuse de lanturile hoteliere.

De asemenea, serviciile de alimentatie sunt destinate si persoanelor din afara hotelului, la fel si salile de conferinte care gazduiesc emisiuni de televiziune, spectacole, evenimente particulare.

Modul de promovare si comercializare a serviciilor Hotelului Alpin : se face la nivel destul de scazut, hotelul nedispunand de un compartiment de marketing. Totusi, hotelul isi face cunoscute serviciile prin pliante, pagina pe internet (destul de saraca in informatii), participari la targuri, aparitii in reviste de specialitate, contracte cu agentii de turism. Pentru a afla parerile clientilor in legatura cu serviciile oferite si calitatea acestora, exista chestionare in fiecare camera a hotelului.

Hotelul Alpin utilizeaza mijoace de economisire a consumurilor de energie: becurile sunt cu senzori de miscare, la plecarea din camera se decupleaza automat toate instalatiile electrice. Clientul are posibilitatea de a-si regla temperatura in camera.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }