QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente transporturi

Practici comerciale s1 reguli asociate - leasing -PRACTICI COMERCIALE S1 REGULI ASOCIATE - LEASING -

Leasingul este o investitie extrem de bine structurata, ceea ce inseamna ca - aplicata corect - aproape toti factorii de risc pot isi controlati. Este o operatiune comerciala complexa care se compune din mai multe raporturi juridice:
- un Contract de vanzare-cumparare incheiat de organizatia producatoare, ca vanzator si organizatia financJARa care urmeaza sa crediteze operatiunea propriul-zisa de leasing in caiitate de cumparator;
- un contract de locatiune incheiat intre organizatia financJARa, devenita proprietara bunului, si organizatia utilizatoare.
La nasterea unei operatiuni de leasing iau parte 3 parteneri:
- furnizorul de maini-utilaje, care este vanzatorul din primul contract;
- finantatorul, care este cumparator in primul contract si locator in cel de-al deilea;
- utilizatorul, care este locatar in contractul propriul-zis de leasing;
O tranzactie standard de leasing implica Doci urmatorii factori:
- locatorul (cumparatorul si proprietarul echipamentului - lessor);- locatarul (debitorul - lessee);
- vanzatorul (vanzatorul echipamentului);
- sursa de finantare (o banca, un fond de investitii sau o companie de credit isinancJAR)
- companie de asigurari care asigura echipamentul.

SpeciFIC contraficunui de leasing, spre deosebire de alte forme de inchiriere este faptul ca la expirarea lui, beneficJARul dispune de asa-numita tripla optiune rezultata din dreptul de preeMPtiune stipulat in cuprinsul ei; el poate alege una dintre urmatoarele variante:
. restituirea utilajului;
. prelungirea contraficunui pentru o noua perioada (platind o chirie mai scazuta):
. cuMPararea utilajului la valoarea reziduala, stabilita de comun acord in contractul initial sau prin siauza aditionala.
Ca definitie, leasingul este un contract incheiat intre ,,lessof' (isinantator) si
.,Iessee" pentru inchirierea unui anumit bun solicitat de la un producator sau vanzator de asemenea bunuri de catre ,,lessee" (utilizator).
Utilizatorul are posesia si folosinta bunului in schimbul unei rate de leasing pentru o perioada de timp determinata.
Leasingul poate isi de doua tipuri: isinancJAR si operational, JAR aceasta categorie se face in functie de anumite conditii care se cer indeplinite la incheierea contraficunui de leasing.
In ceea ce priveste inchirierea de aeronave de catre operatorii aerieni romani autorizati pentru transportul aerian public, in Romania exista ca baza de reglementare Regulamentul Aviatiei Civile din Romania - Inchirierea Aeronavelor (RACR-LA). intrat in vigoare din 1999, care cuprinde cerintele si procedurile aplicabile pentru operarea in siguranta a aeronavelor inchiriate. Aceasta reglementare nationala se bazeaza pe Recomandarea ECAC/21-1 pentru leasingul aeronavelor.
Reglementarea nationala deisineste leasingul ca fiind ,,Intelegerea contractuala prin care un operator aerian autorizat ia cu chirie o aeronava debandind detentia si controlul comercial asupra acesteia, fara transferul proprietatii asupra aeronavei".
Exista doua tipuri de inchirieri de aeronave: dry-lease si wet-lease.
Dry-lease - Inchirierea unei aeronave care este operata in baza Certificaunui de operator aerian al operatorului care a luat cu chirie aeronava; in mod normal, este o inchiriere de aeronava fara echipaj. Operatorul care a luat aeronava cu chinrie obtine detentia si controlul comercial al acesteia, JAR in exploatarea aeronavei se folosesc codul sau de operate, precum si drepturile sale de trafic.
Wet-lease - Inchirierea unei aeronave care este operata in baza Certificaunui de operator aenrian al celui care a dat cu chirie aeronava; in mod normal, este o inchiriere de aeronava cu echipaj. Operatorul care a luat cu chirie aeronava obtine detentia si controlul comercial al acesteia, JAR in exploatarea aeronavei se folosesc codul sau de operare, precum si drepturile sale de trafic.

Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }