QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Defectiunile bateriei de acumulator
DEFECTIUNILE BATERIEI DE ACUMULATORCutiile (bacurilor) pot avea crapaturi, stirbituri sau sparturi provocate de lovituri, zdruncinaturi sau manipulari necorespunzatoare

Placile pot avea defecte ca, pierdearea mesei active prin supraincarcare, deformare din cauza supraincalzirii , sulfatarea placilor, positive, oxidarea placilor negative din lipsa de electrolit , degradarea datorita impuritatilor (clor) din electrolit ,corodarea sau ruperea grilelor. Sulfatarea slaba se inlatura prin incarcari de lunga durata . Sulfatarea medie ( cand sulfatul de plumb nu a patruns adanc)a placilor demontate se inlatura prin curatire cu peria de sarma ( se perie si o parte din masa activa)Sulfatarea intensa nu poate fi inlaturata. Corodarea placilor (intalnita aproape numai positive) se produce din urmatoarele cauze : fabricatie defectuoasa , substante organice sau acizi, (azotic,clorhidric,acetic) din electrolit, densitate si temperaturi de functionare prea mari.In acest caz ele se inlocuiesc. Placile depolarizate , provenite din incarcari inversate , daca nu au masa active distrusa, se pot reface prin cateva cicluri de incarcare-descarcare.

Placile curbate, produse de curenti prea mari de descarcare , scurt-circuite, supraincarcari, sau incarcari insuficiente , repetate , se indreapta cu ajutorul pieselor, punandu-se placile intre scanduri netede. Ruperea ureghilor placilor se datoreaza defectelor de fabricatie , fixarii incorecte a bateriei de acumulatoare pe automobile sau zdruncinaturilor. Carbonizarea se produce numai in cazul separatoarelor din lemn, datorita acidului sulfuric. Turnarea pieselor accesorii ale bateriei de acumulatoare. Piesele bateriei de acumulatoare (puntile,bornele) se toarna, in forme de otel sau in fonta , din plumb aliat cu 3% antimoniu.

Asamblarea semiblocurilor de placi de acelasi polaritate se face pe un dispozitiv special .Se alege numarul special de placi de acceasi polaritate si de acceasi stare de uzura (dupa aspectul exterior).

Urecheile placilor trebuie sa intre in pieptenele 1 si sa iasa din el cu 3-5 mm.dintii pieptenilor sunt de grosime corespunzatoare placilor si distantelor dintre ele.deasupra se pune puntea de asamblare a placilor 2.


Dupa acceasta se sudeaza placile de punte.

Asamblarea blocurilor se face punandu-se un semibloc rasturnat pe un support de lemn ,dupa care intre placi se introduce separatoarele cu nervurile spre placile positive ,operatia incepandu-se de la mijloc.

Asamblarea elementelor Asamblarea elementelor se face introducandu-se blocurile cu placile asamblate in cutii.Daca intra greu,blocul se preseaza intr-o menghina ,iar daca intra usor ,se mai pun separatoare intre bloc si peretii cutiei,ca sa nu joace ( trebuie data atentie alternantei polilor ,ca sa fie cea normala)

Se pun, apoi capacele si se etanseaza cu snur de azbest, daca sunt din ebonite. In cazul capacelor din material plastic ,etansarea se face prin presare. Se sudeaza dupa accea bornele si se verifica polaritatea cu voltmetrul.

Elementele se introduce in cutii. Asezarea elementelor se face astfel in cat polul pozitiv sa se aseze in dreapta.

loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }