QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Adenocarcinomul endometrioid
Adenocarcinomul endometrioid


o      Reprezinta cel mai frecvent tip microscopic de carcinom endometrial.

o      Apare mai frecvent in decada a cincea de viata, la o varsta medie de 59 de ani, cele mai multe paciente fiind in postmenopauza desi poate aparea si la femei tinere.

o      Clinic se asociaza cu sangerare vaginala iar intr-un numar mic de cazuri poate fi asimptomatic.
o      Aspectul macroscopic al adenocarcinomului endometrioid, asemanator cu cel al celorlalte variante microscopice de carcinom endometrial este cel al unei tumori vegetante, de culoare cenusie, cu focare hemoragice si necrotice de obicei cu consistenta friabila. Tumora poate fi focala sau difuza. Pe masura ce creste in dimensiuni ea produce cresterea in volum a corpului uterin si invazia miometrului adiacent.

o      Aspectul microscopic

o      Este reprezentat de o proliferare de glande tumorale intre care exista o cantitate minima de stroma sau aceasta lipseste. Aspectul arhitectural este foarte caracteristic in adenocarcinoamele bine diferentiate: cu glande de forme si marimi variate, dar si structuri papilare proiectate spre lumen formate din axe fibro-vasculare subtiri.o      In adenocarcinoamele moderat si slab diferentiate celulele tumorale se dispun si in zone compacte solide care alterneaza cu zone glandulare si papilare in adenocarcinoamele de grad II, pentru ca in cele de grad III sa predomine zonele solide.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }