QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Prelucrarea filmelor radiograficePrelucrarea filmelor radiografice


In urma iradierii filemlor radiologice in timpul radiografierii , cristalele de bromura de argint din emulsia de gelatina sufera modificari care se desfasoara lent . Aceste modificari sunt evidentiabile prin procedee reductoare . Acest proces de reducere poarta numele de developare .

Procesul de developare , care asigura evidentierea imaginii inregristrate in urma iradierii , se realizeaza folosind substante revelatoare care elibereaza clorul sau bromul din sarurile halogene de argint si pastreaza argintul pe film sub forma unui depozit de culoare neagra , format din graunte microscopice de argint oxidat .
Aceste reactii chimice care apar in timpul procesului de developare se soldeaza cu gaze toxice a caror actiune trebuie prevenita printr-o aerisire corespunzatoare a camerei .

Pt a asigura o buna developare , filmul radiologic trebuie sa fie in contact cu solutiile de developare uniform pe toata suprafata lui . Procesul de developare se executa la intuneric sau la lumina rosie si este urmarit sub aspectul duratei cu ajutorul unui cronometru cu semnal sonor .

Trebuie luat in considerare ca o developare mai lunga decat durata recomandata , ofera o radiografie mai stearsa , fara contraste .

Dupa relevare , filmele developate sufera o prima spalare rapida , preferabil in flux de apa curgatoare , dupa care se lasa sa se scurga surplusul de apa si se introduc in solutia fixator .Fixarea imaginii are ca rost indepartarea particulelor de bromura de argint printr-o dizolvare de hiposulfit de sodiu .

Dupa fixare radiografia se spala final timp de 30 de minute in jet de apa curgatoare . O spalare incompleta determina aparitia pe filmul uscat de pete eflorescente , albe , de hiposulfit .

Uscarea filmelor se face la aer sau in etuve .Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }