QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Glicopeptide

GLICOPEPTIDE


Vancomicina


Se absoarbe limitat din intestn dupa administrare orala. Legarea de proteinele plasmatice este slaba. T1/2 este variabil in functie de varsta fiind de 5-6 ore la adult, 2-3 ore la copii, 4 ore la sugari si de 5-10 ore la nou-nascuti. Are distributie larga in tesuturi cu realizarea de concentratii eficace in plamani, inima, rinichi , oase si lichidele biologice: pleural, peritoneal, pericardic si sinovial.
Difuziunea este redusa in umoarea apoasa si LCR. Eliminarea dupa administrare sistemica se face prin urina, in proportie mare in forma neschimbata, prin filtrare glomerulara. In insuficienta renala T1/2 poate creste pana la 7 zile.

Mecanisml actunii : antibacteriene este bactericid prin inhibarea consolidarii peretelui celulelor bacteriene. Inhiba si sinteza ARN-ului citoplasmatic.

Spectrul antimicrobian cuprinde:

bacterii G+ ,coci,bacili G pozitiv , aerobe: stafilococi, inclusiv cei rezistenti la meticilina, streptococi, enterococi, pneumococi, Corynebacterium, Listeria, Clostridium.

Are efect nefrotoxic si ototoxic ireversibil doar la doze mari .

La administrare injectabila rapida sau in solutie concentrata poate produce reactie anafilactoida trecatoare caracteristica 'red man syndrom' (sindrom om rosu).

Indicatii:

Este antibiotic de rezerva utilizat in:

infectii cu stafilococi rezistenti la meticilina;

infectii cu pneumococi rezistenti la peniciline si cefalosporine;

endocardite date de streptococi , enterococi si stafilococi ;antibiotic de alternativa in infectii grave cu bacterii G+ la bolnavii cu alergie la antibioticele beta-lactamice;

profilactic in cadrul interventiilor cardiovasculare sau ortopedice pentru implante protetice, pentru prevenirea infectiilor cu S. Epidermidis sau S.aureus, rezistenti la meticilina. Se asociaza cu o aminoglicozida pentru extinderea spectrului pe bacili G- si a potentarii efectului vancomicinei pe enterococi.

Oral se administreaza la bolnavii cu diaree si colita pseudomembranoasa produse de Clostridium difficile, care complica tratamentul cu Clindamicina.

Nu patrunde in LCR.

Doze: 1-2 g la 12 ore.

Teicoplamina-cu profil asemanator vancomicinei

Nu se absoarbe oral, se administreaza i.m., volumul de distributie mare cu concentratii terapeutice in oase, ficat, pancreas.

Are efect bactericid prin inhibarea consolidarii peretelui celulei bacteriene, inhibarea sintezei ARN citoplasmatic.

Se utilizeaza in infectii grave,endocardite, osteomielite.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }