QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate medicina

Diagnosticul ecografic in afectiunile suprarenalelor
Diagnosticul ecografic in afectiunile suprarenalelor


Ecoanatomia si ecostructura suprarenalelor

Sunt formatiuni aplatizate, bilobate, localizate cranio-medial de rinichi.

Diagnosticul ecografic in afectiunile suprarenalelor

Cresterea dimensiunilor suprarenalelor poate fi inregistrata in cazul hiperadrenocorticismului. Afectarea bilaterala pledeaza pt hiperadrenocorticism in timp ce afectarea unilaterala pledeaza pt modificari de tip neoplazic. Modificarile primare tumorale frecvente: feocromocitomul, adenomul sau carcinomul.

Adenomul cortical este o leziune benigna ce evolueaza de cele mai multe ori asimptomatic cu modificari reduse de forma si marime ale suprarenalelor.

Carcinomul suprarenalian determina un aspect ecografic heterogen, cu cresterea in volum a suprarenalelor si cu numeroase plaje necrotice, hemoragice sau calcifieri, insotite de afectare limfonodulara si de metastaze.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }