QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate mecanica

Asamblari prin caneluri

Asamblari prin caneluri


Arborii canelati se realizeaza prin executarea pe o portiune din lungimea lor a unor caneluri intre care raman proeminente prismatice alea caror sectiuni pot fi dreptunghiulare, triunghiulare sau cu flancuri in evolventa, ca in figura 1. Pentru asamblare, butuci trebuie sa aiba alezajul constituit din caneluri si proeminente cu profil conjugat, suprafata exterioara a arborelui fiind suprafata cuprinsa, iar cea a alezajului butucului, cea cuprinzatoare.

Fig.1


Canelurile la arbori se pot realiza prin frezare, cu scule profilate, prin procedeul de divizare sau cu freze melc, prin rostogolire, metoda care este mai scumpa dar mai precisa. La butuc canelurile se executa prin mortezare sau prin brosare, procedeu mai scump dar mai precis. In general asamblarile prin caneluri se utilizeaza cand arborele sau butucul trebuie sa permita o deplasare axiala atat in timpul fuctionariicat si in repaus. Aceste asamblari au o capacitate mai mare decat cele cu pene longitudinale si asigura o mai buna centrare. In unele cazuri canelurile dreptunghiulare si indeosebi cele triunghiulare sunt folosite si pentru asamblari fixe.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }