QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate mecanica

Asamblari prin caneluri - executie si montaj

Asamblari prin caneluri - executie si montaj


Asamblarile prin caneluri se folosesc pentru transmiterea momentelor mari si variabile de rasucire. Ele se realizeaza prin patrunderea plinurilor unei piese in golurile celeilalte piese.

Arborii capelati sunt considerati arbori cu pene, acestea din urma fiind realizate dintr-o bucata cu arborele. Acest tip de asamblare prezinta avantajul unei bune centrari, dar si al unei mai mici solicitari laterale, datorita maririi suprafetei de contact. in fig.4 este prezentat un exemplu de asamblare canelata.Etapele realizarii unei asamblari canelate sunt urmatoarele:

- verificarea canelurilor arborelui;

- verificarea canelurilor butucului.

Acestea trebuie sa fie lipsite de bavuri, turtiri, muchii ascutite, iar muchiile canelurilor sa fie rotunjite sau tesite pentru a se evita griparea in timpul montarii.


Fig.4


- partile frontale ale arborelui si butucului sunt tesite pentru a usura montarea si a evita blocarea acestora;- suprafetele canelurilor se ung inainte de montare, dupa ce au fost curatate de impuritati;

- imbinarile mobile se realizeaza manual;

- imbinarile fixe se executa cu ajustaj cu strangere (blocat) si se monteaza prin presare la rece sau prin incalzirea piesei cuprinzatoare la 80-120 C. La acest tip de montaj este interzisa lovirea cu ciocanul pentru a nu se produce rizuri, turtiri pe caneluri sau dezaxarea pieselor.

- dupa montare, la imbinarile fixe se verifica excentricitatea si jocul dinthe piese;

- la imbinarile fixe se verifica bataia radiata si frontala folosind un aparat comparator.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }