QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate mecanica

Asamblari prin pene

asamblAri PRIN penePenele sunt organe de asamblare cu sectiune constanta (pana paralela), sau cu una din fete inclinate (pana inclinata). Pana este elementul de asamblare, iar arborele, rotile, manivelele sunt elementele care se asambleaza.

Dupa pozitia axei geometrice longitudinale a penei fata de axa longitudinala comuna a pieselor care se asambleaza, se deosebesc doua mari categorii:

a) Pene longitudinale, cu sau fara inclinare, care se monteaza paralel cu axa geometrica a pieselor de asamblat (arbore-butuc) si transmit momente de torsiune  (figurile XI.25, XI.26, XI.27).Fig. XI.25


Fig. XI.26


Fig. XI.27


b) Pene transversale, care se monteaza perpendicular pe axa pieselor, respectiv pe directia sarcinii; ele sunt prevazute totdeauna cu inclinare (fig. XI.28).


Fig. XI.28


c) Penele ingropate (STAS 1007-84) sunt de forma A cu capete rotunde (fig. XI.29), de forma B, cu ambele capete drepte (fig. XI.30, a), de forma C, cu capat rotund si unul drept (fig. XI.30, b) si cu nas sau calcai (fig. XI.31), conform STAS 1007-84.
Fig. XI.29


Fig. XI.30


Pentru usurinta  montarii, penele inclinate au muchiile tesite la 45o.

Exemplu de notare a unei pene inclinate de forma A cu latimea b = 25, inaltimea h = 14 si lungimea l = 100 mm.


Pana inclinata A 25 x 14 x 100 STAS 1007-84   


Fig. XI.31
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }