QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

ImprimantaExista trei tipuri prinipale de imprimante : cu ace, cu jet de cerneala si cu laser. Desi folosesc tehnologii de imprimare diferite, toate primesc aceleasi informatii de la PC si folosesc, de obicei, aceleasi porturi pentru conectare. Cand despachetati imprimanta, trebuie sa cititi instuctiunile cu atentie inainte de conectarea sa deoarece pot exista componente, cum ar fi tavitele de alimentare cu hartie, care trebuie fixate inainte de pornire.
Cand imprimanta este asamblata in intregime, legati-o la iesirea speciala a PC-ului, notata de obicei cu LPT1 sau Printer, si apoi conectati cablul la priza de perete.
In Windows folositi programme speciale numite drivere pentru a traduce imaginea pe care o vedeti pe ecranul monitorului in informatii inteligibile pentru imprimanta. Inainte de a incepe sa tipariti, trebuie sa va asigurati ca Windows are instalat driver-ul potrivit pentru imprimanta respectiva. Prin alegerea simbolului Printer din Control Panel vi se arata care programe sunt instalate si daca informatiile tiparite sunt transmise prin portul corect.Imprimanta va functiona cu orice program care ruleaza sub Windows.

Butoanele imprimantei

In timp ce unele imprimante sunt dirijate complet prin programe afisate pe ecran, majoritatea au butoane care indica pe larg procesul curent de tiparire si datele imprimantei.. Incercati fiecare buton al imprimantei ca sa intelegeti ce rol are. Butonul de alimentare cu energie se afla de obicei in spatele imprimantei. Inchideti imprimanta cand terminati treaba.

Butonul Clean curata tonerul.

Apasarea butonului Reset este echivalenta cu oprirea si apoi repornirea tiparirii si este folositoare atunci cand apare o problema de genul prinderii gresite a hartiei. Indata ce traseul hartiei a fost eliberat, apasarea acestui buton va face ca partea electronica a imprimantei sa fie din nou in stare de functionare.

Butonul Load/Eject Paper introduce sau extrage hartia din imprimanta.

Tastele Font/Mode activeaza caracterele interne ale imprimantei stilul de tiparire si calitatea generala a tiparirii. Aceste butoane afecteaza de obicei doar lucrarile scrise in programe care ruleaza din DOS. Windows inlatura sau ignora datele activate de aceste butoane.

Butonul Status se pozitioneaza fie in pozitie Deschis(Open), fie in pozitia Inchis(Close). Deschis inseamna ca imprimanta este gata sa primeasca si sa tipareasca informatii primite de la PC a fost decuplata.

Install print cartrige indeparteaza parghiile care fixeaza cartusul permitand accesul la aceasta.

Alignment Test (testul de aliniere) incepe testul, pentru a se asigura ca pozitia cartusului este buna.Butonul Quality se pozitioneaza pe Draft(economic) sau quality. Aceasta inseamna ca puteti tipari de proba, adica pe ciorna pentru a economisi timp si cerneala sau pe curat unde calitatea literei este mai buna.


Alegeti imprimanta


Imprimantele cu ace folosesc ace subtiri care bat intr-o panglica impregnata cu cerneala pentru a tipari imaginea pe hartie. Daca aveti o imprimanta cu ace, rezultatele vor fi mediocre. Ele folosesc de fapt, principiul de la masina de scris care foloseste si ea banda tusata. Aceste imprimante sunt ietine si usor de folosit. Imprimantele cu 9 ace nu sunt destul de bune pentru Windows. Cele cu 24 de ace fac fata cu succes tiparirii sub Windows. Marele dezavantaj este ca sunt foarte zgomotoase.
Imprimantele cu jet de cerneala arunca mici picaturi de cerneala pe hartie si compun imaginea de tiparit. Ele tiparesc mai bine decat cele cu ace, nu sunt mult mai scumpe si sunt silentioase. Imprimantele cu jet de cerneala color sunt doar cu putin mai scumpe decat cele alb -negru, dar culoarea poate fi punctul forte al lucrarii dumneavoastra. Fotografiile color vor fi tiparite acceptabil, dar nu la standardul revistelor. Merita sa folositi culoarea acolo unde credeti ca va arata bine, adica in cazul unor fragmente mici de text sau pentru evidentierea textului, si, mai ales, pentru o fotografie.
Imprimantele cu laser realizeaza tiparituri de cea mai buna calitate, dar sunt mult mai scumpe ; sunt usor de folosit.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }