QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

ELEMENTELE COMPONENTE ALE CALCULATORULUI PERSONAL

ELEMENTE DE BAZA

Un calculator personal este un sistem electronic programabil de prelucrere a datelor proiectat pentru a fi folosit de un singur utilizator.
D-ea lungul anilor de dezvoltare a calculatoarelor personale blocurile de constructie denumite componente hard s-au modificat si perfectionat continuu.
Unitatea centrala constituie componenta de baza a sistemului si este formata din:
*unitate arimetrica si logica (UAL) ce efectueaza operatiile atitmetice si logice;
*memoria interna (MI) care pastreaza programele si datele in curs de prelucrare;
*unitatea de comanda si control (UCC) cu rol in dirijarea functonaii intregului ansamblu.Echipamentele periferice realizeaza legaura calculatorului cu mediul inconjurator.Se disting urmatoarele categorii mai importante:
*echipamente periferice de intrare (tastatura, mouse-ul);
*echipamente periferice de iesire (monitor, imprimanta scanner);
*echipamente periferice de stocaj (unitati de banda magnetica ,unitati de CD-ROM)
*elemente periferice de comunicatie (cuplor, modem).
ELEMENTE CONSTRUCTIVE
Cele mai importante grupuri de componente ale unui calculator sunt:unitatea de sistem, sistemul de stocare a datelor , echipamentele periferice ai componentele de conectare.
Componenta de baza a unui PC este unitatea centrala formata din carcasa calculatorului si din intreg continutul acesteia. Una din principalele sale functii este cea fizica, ea reprezentand locul in care sunt montate componente interne, cum ar fi: placa de baza, unitatile de disc, placile de extensie etc.
Placa de baza
Elementul esential al unitatii de sistem este placa de baza. Placa de baza contine elementele de baza a unui PC , cum ar fi: microprocesorul, sistemull de stocare a datelor (memorie), sloturile de extensie si porturile.
Microprocesorul este cea mai importanta dintre componentele electrice de pe placa de baza, fiind coodonatorul tuturor operatiilor ce se efectueaza.Tipul microprocesorului determina puterea de prelucrare a calculatorului si programele pe care le poate rula.
Principalele caracteristici ale unui microprocesor sunt: viteza de lucru capacitatea maxima de memorie pe care o adreseaza, setul de instructiuni pe care le poate executa.Modelul unui microprocesor este principalul criteriu de alegere a unui calculator.


WINDOUS
Utilizare

I.1.Generalitati

Microsoft Windows 98 este un sistem de operare puternic si flxibil si are posibilitati de multitasking (posibilitatea de a lucra in acelasi timp cu mai multe aplicati ),este consecvent ca aspect si comportament in toate programele destinate ce ruleaza sub Windows , are posibilitatea de a integra o diversitate de servere , aplicatii pe 16 sau pe 32 de biti si ofera acces usor prin retea la diferite fisiere partajate aflte pe alte calculatoare ,la imprimante si la Internet.


Wndows este destinat simplificari utilizari calculatorului. In aceasta carte va prezentam detaliat instrumentele si informatiile de care aveti nevoie pentru a utiliza Windows 98, cu referirile de rigoare pentru sistemul de operare Windows 95.
Invatarea informaticii in scoala generala urmareste costientizarea de catre elevi a naturii acestui obiect de studiu ca o activitate de rezolvare de probleme ,actuale si viitoare, bazata corp de cunostinte si de proceduri, dar ca si o disciplina strins legata de societate prin relevanta sa in cotidian.
Prin cursul optional de “ Calculatorul in viata cotidiana”se urmareste dobandirea pe cale intiutiva si practica a unor notiuni si cunostinte de utilizare a calculatorului in diferite situatii din viata cotidiana.
Caracteristicile defilatorii ale acestei lucrari sunt legate prezentarea clara, accesibila,de organizarea sistematica a materialului, rod al unei activitati didactice indelungate.
Lucrarea conceputa spre a fi utilizata in diverse situatii respectiv: cu ajutorul unui profesor a carui munca este astfel usurata si eficientizata, de catre utilizatorul care va folosi lucrarea alaturi de calculator sau chiar sub forma unei lecturi, asimilare cunostintelor fiind inlesnita prin intermediul celor peste 40 de figuri, in cea mai mare parte capturi de ecran, capabile sa substituie, intr-o prima faza calculatorul.
Calculatorul in viata cotideana este o lucrare accesibila tuturor, fara a renunta insa la o carte de specialitate.De aceea s-a pastrat un limbaj adecvat, dar nu pretentios, au fost introduse in mod gradat si elemente dificile, dar care au fost explicate si exemplificate.
Sistemul de operare Windows este destinat software- ului de baza al calculatorului. Sistemul Windows este prezentat dupa urmatorul plan :elemente si operati de baza, manevrarea programelor ce lucreaza sub Windows, accesarea documentatiei de ajutor.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }