QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Cunoasteti-va inamicii - Virusii de calculatorPe atunci, cel mai probabil iti puteai virusa calculatorul daca incarcai sistemul de operare de pe o discheta infectata.
Din fericire sau din nefericire acea perioada a apus pentru totdeauna. Astazi, cand conectarea la internet este ieftina, iar clientii de e-mail lucreaza oarecum transparent pentru utilizator, internetul a devenit principala cale de raspandire a aplicatiilor distructive. Este de ajuns un singur clic pentru a va sterge cantitatiile insemnate de informatii valoroase, a bloca serverul companiei dumneavoastra sau pentru a aduce sitemului pe care lucrati in starea de a nu mai putea sa porneasca.


Atunci cand un program ditructiv infecteaza un sistem, actiunea lui poate deteriora date importante sau poate sa nu faca nimic altceva in afara de a se raspandi mai depate.Acest tip de comportament se numeste actiune intarziata. In acest fel, virusul are timp sa se raspandeasca suficient de mult pentru ca in momentul activarii sa afecteze cat mai multe sisteme, pe o raza cat mai mare.
Pentru a evita pericolul, va trebui sa intelegeti cum sa detectati si sa dezactivati programele ditructive, fiind capabili in acelasi timp sa deosebiti amenintarile reale de alarmele false.

Cine ne sunt dusmanii
Programele distructive sunt deobicei clasificate in functie de doua criterii: locul unde se ascund si modul in care se raspandesc. Deoarece terminologia cu care lucram a fost creata inainte aparitiei internetului, progra- mele distructive nu se potrivesc intotdeauna in clasificarile standard. Lucru cel mai important este intelegerea principalelor categorii de virusi.

Virusi de boot si de fisier
Inainte de aparitia internetului, pornirea sistemului de pe o discheta infectata reprezenta cel mai obisnuit mod de a introduce un virus in sistem. In momentul accesari i dischetei, virusul de boot era incarcat pe sistem.Virusul se copia apoi pe sectorul de boot al discului hard, de unde infecta fiecare discheta introdusa in unitatea de disc pe care se putea scrie.
Anumite tipuri de virusi de boot afecteaza de asemenea si fisierele(nu toti virusii de fisier sunt si virusi de boot).Virusii de fisiere modifica aplicatiile pe care le folositi, introducand fragmente de cod care se executa in momentul lansarii aplicatiei infectate.


Daca doriti sa fiti paziti ata t de virusii de boot cat si de cei dedicati fisierelor, recomandat este sa folositi un program anti-virus.Aproape toate aceste aplicatii sunt capabile de a detecta si preveni raspandirea virusilor cunoscuti.O alta actiune inteleapta ar fi activarea optiunilor anti-virus din BIOS, care impie- dica inscriptionarea sectoarelor de boot.

Virusi de Macro
Foarte multe tipuri de documente create cu o varietate de aplicatii pot contine fragmente de programe numite macro-uri.Acestea sunt executate la deschiderea documentului sau atunci cand este realizata o anumita combinatie de taste.Un virus de macro se ascunde in astfel de documente.Fisierele realizate cu Microsoft Word sunt cele mai expuse din punct de vedere, ca si cele Excel. Microsoft a luat cateva masuri o data cu aparitia noilor versiuni Office, in incercarea de a preintampina infectarea documentului in Word si Excel, dar multi utilizatori folosesc inca versiuni vechi ale Office-ului.
Pentru a evita infectarea cu virusi de macro, setati optiunile de protectie ale aplicatiilor folosite pe cel mai inalt nivel sau dezactivati folosirea macro-urilor.Acordati o mare atentie documentelor care v-au parvenit pe cai nesigure.In acest caz este recomandata folosirea programelor anti-virus.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }