QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Informatica Prelucrarea textelor

EXCEL este un pachet de programe, care serveste pentru prelucrarea datelor organizate in forma de tabel.
Lansarea lui Windows si Excel
Sistemul lanseaza in mod automat W95.In W95 veti identifica butonul Start, pentru a rula programul Excel porniti de la acest buton. Plasati cursorul mouse-ului pe butonul Start si efectuati clic pentru al selecta. Apoi in continuare in acelasi fel selectati Programs►Microsoft Office►Microsoft Excel.Programul va fi lansat si pe ecran va aparea o foaie de lucru goala.Aceasta este reprezentata printr-o fereastra document intitulata Microsoft Excel Book 1.
Structura ferestrei Excel:1. Bara de titlu
2. Bara de meniuri
3. Bara cu instrumente standart
4. Bara de formatare
5. Bara formulelor
6. Spatiul de lucru
7. Bara cu denumirile foielor de calcul
8. Bara de stare
9. Barele de derulare verticala si orizontala.
Ctrebuie sa stiti despre o foaie de lucru. O foaie de lucru este alcatuita din mici zone dreptunghiulare numite celule. Celulile sint dispuse pe rinduri si coloane. Coloanele sint etichetate de la stinga la dreapta cu literele de la A la I, rindurile sint numerotate, de sus pina jos, cu numerele de la 1 la 16. Fiecare celula din foaie este unic determinata de litera coloanei si numarul rindului pe care se gaseste de exemplu:A1. Acest indicator se numeste adresa celulei. Celula in care sunteti pozitionat la un moment dat poarta numele de celula activa si este inconjurata de un contur.
Selectarea unei celule.In Excel va trebui sa selectati celula in care doriti sa scrieti si apoi sa introduceti date in aceasta. Selectara se face prin efectuarea unui clic pe celula dorita.
Introducerea datelor.Asigurati-va ca aveti marcata celula dorita si tastati in ea numerele necesare. Cifrele sau datele numerice au aparut si in bara de formule situata imediat deasupra foiei de lucru. La capatul di stinga al acesteia sunt plasate 4 butoane printre care x- are semnificatia “cancel”(=Esc) si √ - are semnificatia “enter” sau “confirm”.
Insumarea valorii numerice. Dupa ce ati introdus mai multe date in foaie a sosit momentul sa le insumati. Se procedeaza astfel: 1. Efectuati clic pe celula care va contine totalul.
2. Efectuti clic pe butonul AutoSum aflat in bara de instrumente.
3. In bara de formule efectuti clic pe butonul √ pentru a accepta formula introdusa de AutoSum.
Totalul va fi inserat in celula selectata.
Salvarea foiei de lucru.
1. Selectati File►Save,
2. Pe ecran apare cutia de dialog Save As. Programul stabileste im mod automat numele de fisier BOOK 1. Dvs puteti tasta numele dorit in caseta de editare File Name.
3. Efectuati clic pe butonul Save.Daca deja ati dat un nume fisierului registrului dvs, nu mai esta nevoia sa utilizati comanda File►SaveAs. Puteti salva fisierul printr-un singur pas: efectuati clic pe butonul Save din bara de instrumente.
Parasirea programului.
File►Exit.


Redeschiderea unui registru. File.In partea de jos a meniului File intilnim o lista a celor mai recente fisiere cu care ati lucrat. Eectuati clic pe fisierul dorit pentru al redeschide. Daca acest fisier nu apare in lista respectiva, selectati Open din meniul File. Veti intilni o cutie de dialog Open de unde puteti selecta numele de fisier dorit.
Formatarea datelor. Puteti modifica formatul numeric al unei celule sau a unei zone intregi selectate efectuind clic pe unul din cele 5 butoane in bara de instrumente ($,% ,s. a.).Asa putem formata nr ca valori monetare. Modificarea formatului celulei in cel de data calendaristica se efectueaza astfel: Format►Cells(ne pune la dispozitie citeva grupuri de optiuni)►Number►Date►Type►OK.Astfel putem tasta datele intr-o varietate de formate, insa dupa ce apasam Enter, datele vor fi afisate dupa manera selectata. Optiunea Format Cells poate aparea si prin apasarea butonului din dreapta a mouse-ului.
Selectarea unui domeniu. Un bloc de celule poarta denumirea de domeniu. Selectarea se efectueaza prin mentinerea butonului apasat in timp ce deplasati mouse-ul pe foaie.In loc sa efectuati selectia prin deplasarea cursorului, puteti urma pasii de mai jos: mentinind apasata tasta Shift efectuati clic pe celula de ex. H14(prin acest procedeu selectati zona A1:H14). Puteti selecta mai multe celule sau domenii – chiar daca acestea nu sunt adiacente – pentru ca apoi sa operati un singur set de modificari ale aspectului: efectuati clic pe celule mentinind apasata tasta Ctrl.
Etichetarea coloanelor.Se efectueaza prin tastarea etichetelor, apasind dupa fiecare dintre acestea Enter(Ex:Magazine,vinzari,simestre).Registrul nostru ar fi mai atractiv daca etichetele ar fi situate in centrul celulelor. Se obtine cu ajutorul butoanelor (aliniere la stinga,centrare, aliniere la dreapta) din bara de instrumente.
Atribuirea unui nume foii de lucru. La baza ecranului documentului observam rinul de taburi. Fiecare tab reprezinta o foaie din registru. Inainte de a salva registrul putem inlocui numele foii Sheet 1cu unul mai sugestiv (magazine,vinzari).Se procedeaza: 1. Dublu clic pe Sheet 1.Va aparea cutia de dialog Rename Sheet .

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }