QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate cosmetica

Asezarea parului in bucle

ASEZAREA PARULUI IN BUCLE


Asezarea parului in bucle constituie o metoda moderna de ondulare. Se executa in doua feluri:

- buclatul parului pe bigudiuri prin rularea suvitelor de par in stare uda;

- pieptanarea parului dupa uscarea sa pentru realizarea coafurilor.

Buclatul este o operatie care consta in rularea suvitelor de par pe bigudiuri mai mult sau mai putin subtiri, dupa felul coafurii urmarite (mai creata sau mai lejera).Buclatul da o forma de spirala parului. Este o operare foarte importanta fiind bazata pe perfecta executie a buclajului (montarea parului pe bigudiuri).

Avand in vedere acest principiu se trece intai la impartirea corecta a parului si in acest scop se tine cont de:

- cantitatea de par necesara coafurii in partea superioara a capului (volumul);

- cantitatea de par necesara coafurii in partile laterale;

- cantitatea de par necesara coafurii pentru partea din spate;

- portiunea de par necesara terminatiei coafurii la ceafa.

Conceptia de baza privind aceasta impartirea a parului este corespunzatoare pentru orice linie de coafura.

La montarea parului pe bigudiuri si la executarea melcilor trebuie sa se aiba in vedere executia corecta a acestora.

De asemenea, amplasarea corespunzatoare a executantului este importanta atunci cand se ruleaza parul pe bigudiuri sau atunci cand se executa melcii.

La rularea parului pe bigudiuri se vor respecta urmatoarele:

- se vor alege bigudiuri in functie de suvita de par ce
urmeaza a fi rulata;

- nu este admis ca suvita de par aleasa sa fie mai lunga decat lungimea bigudiurilor si mai lata decat diametrul acestora;

- fiecare bigudiu trebuie sa cada perpendicular pe radacina suvitei de par;

- bigudiurile trebuie fixate srans, dar nici asa de strans incat sa traga pielea capului;

- in cazul bigudiurilor cu elastic trebuie avut grija ca dunga elasticului sa nu se imprime pe parul uscat. Cele mai indicate bigudiuri sunt cele ce se fixeaza cu ajutorul clipsurilor sau a acelor speciale. Acul se infige in sens invers parului bigudat;

- intotdeauna se bigudeaza din fata inspre spate si se incepe cu jumatatea calotei;

- la parul lung suvitele trebuie sa fie foarte subtiri, pentru a se scurta timpul de uscare.

Pentru o coafura care sa tina mai mult se folosesc bigudiuri mai subtiri, iar in cazul unei coafuri crete se pot folosi chiar bigudiuri de permanent.
EXECUTAREA MELCILOR


Executarea corecta a melcilor are, de asemenea, un rol foarte important pentru realizarea unei coafuri frumoase si reusite. Pentru aceasta se vor respecta urmatoarele:

portiunea de par pe care se vor executa melcii va fi mai intai pieptanata in directia in care se executa melcii;

primii melci executati vor fi plasati putin mai in fata radacii suvitei alese, urmanad ca urmatorii melci sa fie plasati pe radacina melcului sau melcilor anterior executati;

la portiunea de par de la spate, resprectiv ceafa, mai ales la un par scurt, se va tine cont de felul cresterii parului (vartejuri, goluri);

parul se piaptana in asa fel incat sa beneficieze de avantajele unei directii de crestere a parului.

printr-o pieptanare corecta se elimina eventualele goluri ori cresteri necorespunzatoare ale parului;

este bine sa se tina cont de felul in care se va executa coafura la spate si la ceafa si sa se execute melcii in asa fel sa nu se strice linia pieptanaturii.MELCII PLATI


Se folosesc in mod curent la orice coafura. Excutia acestui gen de melci este foarte usoara.

Se folosesc in general, in partile laterale, in spate si la ceafa.

Pentru a executa un melc corespunzator, important este ca suvita de par ce se va alege pentru executare sa fie pieptanata in directia dorita a liniei de pieptanatura.


MELCII SEMIPLATI


Se executa cand este necesara obtinerea unei linii de coafuri cu un volum mai pronuntat.

Scopul esta ca suvita care porneste de la radacina sa fie aplatizata, iar terminatia melcului sa fie ridicata; aceasta reprezinta distantarea suvitei alese spre varf.MELCII IN RELIEF
Acesti melci se executa cand se doreste o coafura mai voluminoasa. Sunt cazuri cand la alegerea suvitelor de par ce sunt puse pe bigudiuri (corect) sa ramana intre doua bigudiuri o mica suvita de par care din cauza locului prea mic, nu se poate rula pe bigudiuri.

Realizarea melcilor m relief este simpla. Se piaptana suvita de par in sus, in directia opusa sensului rularii. Se rasuceste suvita de par pana revine la radacina parului si se va prinde cu un clips.

Forma acestui melc trebuie sa fie identica cu suvita de par care ar fi fost pusa pe bigudiu.MELCII DE LEGATURA


Se folosesc In fata la breton, spre tample si ca legatura ( o trecere) de la montarea parului la spate pe bigudiuri la melcii plati.

Se realizeaza in felul urmator ; se piaptana parul Tn directia opusa rularii suvitei de par. Se rasuceste suvita pana revine la radacina, se prinde cu un clips. Pentru a se obtine o stabilitate se introduce In interiorul melcului de legatura putina vata.MELCII CU RADACINA PRELUNGITA


Melcul de legatura seamana cu melcul Tn relief, dar este mai mare.

Seamna cu melcii plati,se executa asernanator,dar rotocolul este asezat mult mai departe de radacina suvitei din care s-a executat melcill ; se utilizeaza la ondulatii largi,suple.

In concluzie, realizarea corecta a diferitelor tipuri de melci este foarte importanta si contribuie la obtinerea diferitelor coafuri moderne.

In general realizarea unei coafuri se bazeaza pe rularea corecta a parului pe bigudiuri.

Destul de frecventa insa, fara aportul melcilor nu se poate realiza o coafura moderna. De aceea este necesar sa fie cunoscuta In principiu tehnica executiei corecte a rularii parului pe bigudiuri si executarea melcilor pentru a obtine ?n toate cazurile o coafura frumoasa.


USCAREA PARULUI


Dupa montarea parului se aplica pe capa un fileu, ce se leaga cu atentie ca sa nu se miste melcii si sa nu se deplaseze linia coafurii la spate, apoi se aseaza clienta dub casca de uscat parul.


PIPTANATUL PARULUI


Dupa ce parul a fost bine uscat se executa pieptanatul in felul urmator:

se piaptana bine parul cu un pieptene cu dintii rari;

se perie bine parul in toate directiile pentru a fi indepartate toate cararile;

se trece la aranjarea coafurii (gandite si concepute, nu la voia intamplarii), executandu-se o tapare acolo unde este cazul, apoi se da forma si lina coafurii dorite. Pe parcursul pieptanaturii se poate intrebuinta si lacul fixativ;

dupa ce s-a pieptanat parul si s-a obtinut coafura dorita, se pulverizeaza parul cu putin fixativ;

se potriveste coafura, executandu-se ultimele retusuri, ajutandu-se de pieptanele cu codita.


TAPAREA PARULUI

Pentru a obtine o coafura moderna, la pieptanat este absolut necesara taparea parului care creeaza in aparenta o cantitate de par mai abundenta.

Totdeauna taparea parului este necesara a fi executata in directia in care se urmareste realizarea coafurii resprective.

Taparea parului se faca in felul urmator: se ridica si se piaptana fiecare suvita de par, iar firele de par mai scurte vor fi impinse spre radacina cu ajutorul pieptanului sau al periei, suvita avand aspectul unui ghemotoc de par incurcat.

Important este ca dupa tapare este necesara finisarea pieptanaturii, respectiv pieptanarea suvitei de par.

In aceasta situatie, indiferent de locul unde se afla tapata, parul se va pieptana numai pe deasuprea, pentru a nu se strica tapatul executat anterior.

Sunt cazuri (depinde de coafura si tehnica) cand taparea parului se executa pe intreaga suprafata a capului si numai dupa aceea intervine finisarea

si obtinerea liniei coafurii urmarite.

Pentru a se obtine o coafura de zi, de seara sau artistica trebuie ca parul care se piaptana sa obtina prin tapare, suplete si volum. Acest lucru se va putea obtine prin taparea parului la radacina mai mult si mai insistent si continuand tapatul spre varf. Totodata este foarte important ca taparea sa fie executata in directiea in care se doreste obtinerea liniei de coafura.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }