QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate cosmetica

Importanta spalarii parului in vederea executarii diferitelor operatii de coafura

IMPORTANTA SPALARII PARULUI IN VEDEREA EXECUTARII DIFERITELOR OPERATII DE COAFURA


In coafura, felul care se executa spalarea parului difera de la caz la caz, in functie de lucrarea ce urmeaza a fi executata.

Pentru tuns, precum si pentru ondulatia cu apa. parul se spala normal in modul descris anterior, in asa fel ca impuritatile ce sunt depuse pe pielea capului si par sa fie eliminate.

Pentru permanentul rece, parul se spala bine, punandu-se un accent deosebit pe eliminarea tuturor impuritatilor in partile de la tample, din spatele urechilor si de la ceafa.Dupa spalare este necesar ca parul sa fie foarte bine limpezit cu multa apa pentru a nu ramane resturi de sampon. Se sterg bine, apoi se descurca .

In acest caz parul nu se limpezeste cu otet sau cu zeama de lamaie.

In vederea executarii unui tratament de intretinere cu Rezitin sau alte produse este necesar ca parul sa fie bine spalat, apoi limpezit cu apa din abundenta.

In cazul vopsirii, cand parul trebuie spalat inainte, este recomandat sa nu se frece prea tare radacina si pielea capului, deoarece, aplicand vopseaua pe pielea iritata a capului, aceasta poate provoca usturimi si uneori usoare leziuni.

Dupa aplicarea vopselei, cand timpul necesar pentru oxidare al acesteia a expirrat, se trece la executarea spalarii pentru eliminarea vopselei de pe par.

In acest scop parul trebuie bine limpezit.Limpezirea trebuie facuta cu apa din abundenta pana cand din par se va scurge apa complet curata. De la caz la caz la limpezire se va adauga putin otet.

Uneori pentru obtinerea unei anumite culori este necesara decolorarea parului la nuanta dorita, decolorare ce se executa pe un par nespalat. Dupa care se trece la executarea spalarii care trebuie facuta cu grija, avand in vedere ca pielea capului este deja sensibilizata oarecum dupa decolorat. Spalatul va decurge la fel ca si in cazul cand parul ce urmeaza a fi vopsit nu necesita o decolorare. Dupa aplicarea vopselei si expirarea timpului de oxidare se va spala bine parul si se trece la coafat.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }