QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Caracteristicile arcului electric de curent continuu

Caracteristicile arcului electric de curent continuu


In Fig.1.5a sunt reprezentate caracteristicile volt-amper statice ale unui arc electric de curent continuu, obtinute pentru diferite lungimi constante ale coloanei. Alura curbelor se explica prin faptul ca, la cresterea intensitatii curentului, se inregistreaza o crestere a temperaturii in coloana arcului, determinand o crestere importanta a conductivitatii gazului, avand drept efect scaderea tensiunii de arc.

Caracteristicile volt-amper dinamice se obtin pentru lungimi constante ale coloanei, dar pentru viteze nenule de variatie a intensitatii curentului care traverseaza arcul. In Fig.1.5b sunt reprezentate caracteristicile volt-amper dinamice ale unui arc electric de curent continuu, obtinute pentru diferite viteze, di/dt, de variatie a intensitatii curentului. Arcul electric se amorseaza la tensiunea us. Valorile tensiunii de stingere, ust, sunt cu atat mai departate de us, cu cat este mai mare viteza de variatie a curentului. Fenomenul de histerezis, propriu acestor caracteristici, se explica prin inertia termica a coloanei. Aproximarea analitica a caracteristicilor arcului electric de curent continuu ofera posibilitatea modelarii matematice a acestui proces, avand drept rezultat obtinerea unor relatii de calcul utile in tehnica echipamentelor de comutatie. In acest sens, este cunoscuta functia de aproximare data de Herta Ayrton, avand expresia:fiind constante, iar l-lungimea coloanei arcului electric. Conform relatiilor (1.11), (1.12), functia de aproximare Ayrton evidentiaza o variatie liniara a tensiunii de arc ua, in raport cu lungimea l a coloanei, pentru aceeasi intensitate a curentului. Utilizata in calcule este si functia de aproximare propusa de Nottingham:unde a, b, c, d sunt constante, iar l-lungimea coloanei arcului electric.

Exponentul n se calculeaza cu relatia:


T fiind temperatura de vaporizare a anodului, in grade absolute.

Independenta caderilor de tensiune la electrozi in raport cu lungimea l a coloanei arcului este considerata in functia lui Rieder, care are expresia:

fiind constante, iar l-lungimea coloanei arcului electric.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }