QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Intocmirea planurilor de ansambluIntocmirea planurilor de ansamblu


1 Planul de fundatie


In plan fundatiile se deseneaza in vedere, adica se reprezinta numai liniile conturului exterior care se coteaza. De asemenea se reprezinta sectiunea orizontala de la baza stalpului si se indica numarul si diametrul barelor de otel ce ies din fundatie.

Cotarea planurilor de fundatii se face prin inscrierea dimensiunilor in plan ale: stalpilor, grinzilor de fundatie, zidurilor cuzinetilor, talpilor de fundatie, soclurilor si cotele generalePlanul de fundatii reprezinta o sectiune cu un plan orizontal cu vedere de sus la fata superioara a fundatiilor sau deasupra cuzinetilor.


Fiecare talpa de fundatie va avea inscrisa cota relativa a sapaturii.

In planul de fundatie se specifica prin nota:

- nivelul planului de referinta 0 in cote absolute

- nivelul terenului natural si nivelul terenului sistematizat in cote absolute

- natura si caracteristicile terenului de fundare, precum si nivelul max. al apei subterane(fig.2)Fig.21- Cota 0 = 243.55

2- Cota terenului natural conform ridicarii topografice Nr. .. intocmita de .

3- stratul pe care se fundeaza este format din argila prafoasa

4 -nivelul max. Al apei subterane = 237.85

5- presiune pe teren 13 N/cm2

2 Planul de cofraj al planseului


Planul de cofraj al planseului reprezinta o sectiune cu un plan orizontal cu vedere de sus, care intersecteaza constructia la nivelul planseului respectiv, considerand armaturile nemontate si betonul neturnat.


Planul de cofraj va cuprinde;

toate elementele constructiei verticale portante respectiv stalpi, pereti din beton, pereti de zidarie)

conturul elementelor orizontale- grinzi, grinzi intoarse, centuri, buiandrugi, etc.


In planurile de cofraj sectiunile orizontale ale stalpilor se reprezinta prin hasurare sau innegrire ( fig.4 si fig. 5), peretii de beton se reprezinta prin innegrire iar zidaria portanta pe care se sprijina planseul se figureaza cu linie continua.


Grosimea placilor se noteaza cu hp si se exprima in cm, imediat deasupra diagonalei trasat pentru o suprafata a placii care are aceeasi grosime.


In cazul planseelor cu suprafata mare trebuie aratate in desenul planului de cofraj doua elemente foarte importante si anume: rosturile de dilatatie si rosturile de lucru.


Rosturile de lucru sunt locurile in care se opreste turnarea betonului la terminarea programului de lucru pe santier, pentru a continua a doua zi. Acest rost se noteaza pe plan cu o linie intrerupta in dreptul careia se scrie " rost de lucru"


Rosturile de dilatatie sunt locurile in care se opreste turnarea betonului pentru a se crea un spatiu de min. 2,5 cm.. Acestea se noteaza in plan cu doua linii continue.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }