QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate constructii

Tranzistorul MOS cu dubla difuzie (DMOS)Tranzistorul MOS cu dubla difuzie (DMOS)


Performantele de inalta tensiune ale tranzistoarelor MOS pot fi imbunatatite marind lungimea canalului si introducand o rezistenta serie pe canal care sa preia tensiunea mare drena-sursa. Acest deziderat se poate realiza folosind proprietatile difuziei (viteza de difuziune a impuritatilor de tip p este mai mare decat cea a impuritatilor de tip n).

Dispozitivul obtinut poarta numele de DMOS (Double Diffused MOS).
Fig.2a si 2b prezinta cele doua variante constructive ale unui astfel de dispozitiv. Difuzia de n- si p se face simultan prin aceeasi fereastra, dar, datorita vitezei mai mari de difuziune a impuritatilor de tip p decat a celor de tip n, se va crea in substrat o zona in care vor exista impuritati de tip p.


a. b.

Fig.2. Variante constructive ale DMOS


Lungimea canalului este definita de distanta de difuziune a impuritatilor de tip opus substratului. Substratul este de acelasi tip cu drena si sursa, facand parte din drena (fig.2b).

Tranzistoarele DMOS sunt folosite mai ales in aplicatii de putere.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }