QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate comunicare

SALARIZAREA judecatorilor, procurorilor si altor categorii de personal din sistemul justitieiSALARIZAREA judecatorilor, procurorilor si altor categorii de personal din sistemul justitiei


Se realizeaza in baza O.U.G. nr. 27 din 29 martie 2006 privind salarizarea si alte drepturi ale judecatorilor, procurorilor si altor categorii de personal din sistemul justitiei

Judecatorii, procurorii, personalul asimilat acestora si magistratii-asistenti au dreptul pentru activitatea desfasurata la o indemnizatie de incadrare bruta lunara stabilita in raport cu:nivelul instantelor sau parchetelor,

functia detinuta

vechimea in magistratura

pe baza valorii de referinta sectoriala si a coeficientilor de multiplicare.

Pentru judecatorii si procurorii militari, indemnizatia de incadrare bruta lunara stabilita potrivit prezentei ordonante de urgenta reprezinta solda de functie.


Judecatorii, procurorii, personalul asimilat acestora si magistratii-asistenti beneficiaza, in raport cu vechimea NUMAI in functiile de judecator, procuror, magistrat-asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de personal asimilat judecatorilor si procurorilor, de o majorare a indemnizatiei calculata in procente la indemnizatia de incadrare bruta lunara, dupa cum urmeaza:

- de la 3 la 5 ani - 10%;

- de la 5 la 10 ani - 15%;

- de la 10 la 15 ani - 20%;

- de la 15 la 20 de ani - 25%;

- peste 20 de ani - 30%.

Indemnizatia de incadrare majorata constituie indemnizatia de incadrare bruta lunara.

Indemnizatia de incadrare majorata se ia in calcul la stabilirea pensiilor si a altor drepturi de asigurari sociale, la stabilirea, recalcularea si actualizarea pensiei de serviciu, precum si a oricaror alte drepturi ce se determina pe baza veniturilor salariale.

Judecatorii si procurorii care functioneaza la instantele si parchetele din mediul rural, situate in comune, beneficiaza de indemnizatii de incadrare brute lunare majorate cu pana la 10%.

Legea  78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie prevede ca magistratii de la completele speciale de anticoruptie primesc un spor la salariu de 30%.Personalul asimilat judecatorilor si procurorilor, precum si personalul de specialitate juridica din cadrul acolii Nationale de Grefieri se salarizeaza in raport cu vechimea in magistratura sau, dupa caz, in specialitate

Salarizarea personalului din Directia Generala a Penitenciarelor si din unitatile subordonate este diferentiata in sensul ca primesc S de functie in baza Legea 50/1996 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului din organele autoritatii judecatoresti, iar unele drepturi cum ar fi: soldele de grad, norma de hrana, indemnizatia de dispozitiv in baza Legea 138/1999privind salarizarea si alte drepturi ale personalului militar din institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste  institutii.

Pe langa indemnizatia de concediu se acorda o prima de vacanta egala cu indemnizatia sau S la care are dreptul pe luna de concediu.

Orele efectuate peste program se platesc in toate situatiile cu un spor de 100%.

In caz de deces al angajatului membrii de familie ce au dreptul la pensie de urmas vor primi 3 luni echivalentul indemnizatiei sau S acestuia din ultima luna.

din indemnizatia de ancadrare bruta lunara, dar nu mai putin decat cuantumul prevazut pentru personalul din unitatile bugetare (in prezent 10,50 lei).

Pentru risc si suprasolicitare personalul de specialitate si magistratii beneficiaza de un spor de 50% din SB.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }