QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate comunicare

Cerinte privind analiza posturilor

Cerinte privind analiza posturilorPentru ca analiza posturilor sa se desfasoare in conditii corespunzatoare si sa se finalizeze cu rezultate cat mai bune, se impune respectarea urmatoarelor cerinte:sa aiba obiective clare si sa utilizeze metode si tehnici adecvate,

postul analizat va fi prezentat asa cum se prezinta in momentul analizei, nu cum a existat in trecut sau cum ar trebui sa existe sau cum exista in companii similare. Trebuie sa se prezinte activitatile asa cum sunt executate nu cum ar trebui sa se execute.
trebuie intelese sarcinile si cerintele postului efective, nu trebuie analizate persoanele care ocupa posturile. In practica este foarte greu sa se separe cele doua activitati si sa se efectueze in acelasi timp.

cat mai multa obiectivitate si precizie, lucru realizat prin utilizarea mai multor metode de analiza, deoarece unele metode sunt mai riguroase decat altele. Cu cat se inregistreaza mai multe fapte, elemente sau evenimente si cu cat postul este analizat in relatie cu detinatorul sau cu atat este mai bine inteles continutul sau.

detinatorii posturilor trebuie sa fie reprezentativi pentru categoria de angajati care realizeaza sarcinile respective.

inainte de efectuarea analizei postului este necesar sa se explice titularului postului motivele si obiectivele analizei deoarece exista situatii in care angajatii se tem de pierderea postului, de anumite schimbari (diminuarea salariului, pierderea autoritatii) sau de ceea ce nu inteleg suficient de bine.selectia si instruirea corespunzatoare a persoanelor care vor fi angrenate in procesul de analiza sistematica a posturilor, deoarece specialistii trebuie sa aiba garantia ca analistul postului are capacitatea de a castiga increderea oamenilor cu care urmeaza sa intre in legatura pentru a obtine datele si informatiile necesare.

analiza posturilor trebuie permanent raportata la viziunea de ansamblu a proceselor de munca, deoarece analizele partiale sunt insuficiente iar rezultatele sunt nesatisfacatoare.

rezultatele analizei posturilor trebuie prezentate intr-o forma scrisa, concisa si usor de inteles. Rezultatele de baza ale analizei posturilor sunt prezentate sub forma descrierii postului si al specificatiei postului.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }