QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate comunicare

Ce este comunicarea?

Ce este comunicarea?          

Comunicarea este una dintre activitatile umane pe care fiecare dintre noi o poate recunoaste, insa putini o pot defini satisfacator. Comunicarea este a vorbi cu cineva, comunicarea este si televiziunea, raspandirea de informatii, critica literara si lista poate continua la nesfarsit. Aceasta este una dintre problemele cu care se confrunta oamenii care o studiaza: putem sa aplicam corect conceptul de “obiect de studiu”, la ceva atat de divers si multilateral cum este comunicarea umana? Indoielile care stau in spatele acestei intrebari pot da nastere unei pareri conform careia comunicarea nu este un subiect, in sensul academic obisnuit al cuvantului, ci o arie de studii interdisciplinare. Comunicarea este inteleasa ca fiind procesul prin care o persoana influenteaza comportamentul sau starea mentala a alteia. In limba de toate zilele, folosirea cuvantului comunicare nu se loveste de probleme speciale. Majoritatea vorbitorilor se gandesc la “a aduce la cunostinta” sau la “a informa”.Faptul este evidentiat de orice dictionar explicativ unde, in general, sunt mentionate trei semnificatii, partial suprapuse ale cuvantului “comunicare”:
1. Instiintare, aducere la cunostinta;                           

2. Contacte verbale in interiorul unui club sau colectiv;                             

3. Prezentare sau ocazie care favorizeaza schimbul de idei sau relatii                                                spirituale. Comunicarea este un proces care, din unghiurl stiintei comunicarii, dispune de patru componente fundamentale: un emitator, un canal, informatie si receptor. Esenta procesului este deplasarea, transferul sau transmiterea informatiei de la un participant la altul. In mod frecvent, circulatia are loc in dublu sens, e bidirectionala. Aceasta este cazul dialogului, al unei discutii dintre doua persoane care, alternativ, joaca rolul de emitator (vorbitor) si receptor (ascultator). Alteori, circulatia informatiei poate avea loc in sens unic. Este cazul monologului, al cuvantarilor, al comunicarii prin presa, radio sau televiziune. Comunicarea nu se incheie odata cu preluarea sau receptarea informatiei. Informatia poate exercita o influenta efectiva asupra opiniilor, ideilor, comportamentului celor ce o recepteaza. Procesul poarta numele de efect al comunicarii si se bucura in stiinta comunicarii si se bucura in stiinta comunicarii de o atentie deosebita. Astfel, pentru ca transferul de informatie sa devina un proces de comunicare, emitentul trebuie sa aiba intentia de a provoca receptorului un efect oarecare. Prin urmare, comunicare devine un proces prin care un emitator transmite informatie transmite informatie receptorului, prin intermediul unui canal, cu scopul de a produce asupra receptorului anumite efecte.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }