QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate comunicare

Defectologie si logopedie - test








Defectologie si logopedie - test


TRUE/FALSE


1) Deficientele de nutritie sunt deficiente fizice functionale.





ANS:  F


2) Bolile cronice pot fi considerate deficiente fizice.


ANS:  T


3) Idiotia se mai numeste si deficienta mintala severa.


ANS:  F


4) Cofoza este o deficienta de auz partiala.


ANS:  F


5) Agnozia vizuala presupune alterarea functionalitatii analizatorului vizual.


ANS:  T


6) Logonevroza este o tulburare de pronuntie a limbajului.


ANS:  F


7) Alalia presupune pierderea capacitatii de a vorbi la o persoana care inainte vorbea normal.


ANS:  F


8) Dislexia presupune afectarea limbajului citit.


ANS:  T


9) Deficienta mintala de gradul II se numeste si imbecilitate.


ANS:  T


10) Handicapul mintal profund este acela in care IO este situat intre 20-50.


ANS:  F


11) Intelectul liminar se caracterizeaza printr-o varsta mintala de 10-12 ani.


ANS:  T


12) Termenul de coeficient de inteligenta ii apartine lui A. Binet.


ANS:  F


13) Miopia presupune tulburarea perceptiei vizuale a obiectelor apropiate.


ANS:  F


14) “Mersul de barza” caracterizeaza persoana cu deficienta motorie.


ANS:  F


15) Orbirea se mai numeste si cofoza.


ANS:  F


16) Ambliopia este o deficienta de vedere totala.


ANS:  F


17) Hipermetropia este o tulburare a vederii care se corecteaza cu lentile convergente.


ANS:  T


18) Ochiul normal (din punctul de vedere al acuitatii) se mai numeste si ametrop.


ANS:  F


19) Mutismul electiv caracterizeaza persoana cu deficienta totala de auz.


ANS:  F


20) Mutenia se mai numeste si mutism si apare in cazul surdo-mutilor.


ANS:  F


21) Afazia caracterizeaza, de regula, adolescentii.


ANS:  F


22) Esecul scolar poate fi incadrat in categoria tulburarilor de comportament.


ANS:  T


23) Alalia presupune pierderea totala a auzului.


ANS:  F


24) Diagnosticul de dislexo-disgrafie se poate pune de la varsta de 4 ani.


ANS:  F


25) Tulburarile schemei corporale intra in categoria tulburarilor de psihomotricitate.


ANS:  T


26) Gigantismul este o tulburare de crestere, care se include in categoria mare a deficientelor functionale.


ANS:  F


MULTIPLE CHOICE


1) Deficienta mintala de gradul III se mai numeste si:



imbecilitate;


idiotie;


debilitate;


cecitate



ANS:  2


2) Etiologia se ocupa cu studiul:



simptomelor prin care se manifesta diferite tulburari;


cauzelor acestor tulburari.



ANS:  2


3) Campul perceptiv in cazul deficientului mintal este:



mai ingust;


mai mare;


identic cu al persoanei cu intelect normal.



ANS:  1


4) Cauzele care actioneaza in timpul travaliului si pot determina aparitia unei deficiente la copil se numesc:



cauze prenatale;


cauze neonatale;


cauze postnatale.



ANS:  2


5) IQ in cazul unui debil mintal se situeaza intre:












ANS:  1


6) IQ in cazul unui imbecil se situeaza intre:










ANS:  3


7) Forma deficientei mintale in care IQ este situat intre 80-90 se numeste:



Pseudodebilitate mintala;


Deficienta mintala usoara;


Deficienta de gradul I;


Intelect liminar.



ANS:  4


8) Varsta mintala a unui imbecil este situata in intervalul de:



10-12 ani;


7-10 ani;


3-7 ani;


sub 3 ani.



ANS:  3


9) Dintre formele deficientei mintale, cel care este capabil de limbaj scris-citit este:



Imbecilul;


Idiotul;


Debilul mintal.



ANS:  3


10) Deficienta de vedere totala se mai numeste si:



Cecitate;


ambliopie;


hipoacuzie;


hipermetropie



ANS:  1


11) Hipoacuzia reprezinta o dficienta partiala a:



vazului;


auzului;


limbajului



ANS:  2


12) Cecitatea isterica presupune:



pastrarea intacta a functionalitatii analizatorului vizual;


afectarea functionalitatii analizatorului vizual.



ANS:  1


13) Demutizarea se utilizeaza in cazul recuperarii:



ambliopilor;


hipoacuzicilor;


surzilor



ANS:  3


14) Proteza auditiva este folosita de catre persoanele cu:



deficienta totala a auzului;


deficienta partiala a auzului.



ANS:  2


15) Gandirea deficientului mintal este o gandire:



concreta;


abstracta



ANS:  1


16) Gandirea orbului se caracterizeaza printr-un grad ridicat de:



concretete;


abstractizare



ANS:  2


17) Labiolectura este o tehnica folosita in cadrul recuperarii:



hipoacuzicilor;


surzilor;


ambliopilor;


debililor mintal.



ANS:  2


18) Cofoza reprezinta pierderea totala a:





auzului;


simtului tactil;


vederii



ANS:  1


19) Dintre deficientele fizice pot fi corectate (total sau intr-o anumita masura):



cele neevolutive;


cele evolutive.



ANS:  2


20) Deficientele de crestere sunt deficiente:



morfologice;


functionale



ANS:  1


21) Dislalia este o tulburare a limbajului:



scris;


citit;


oral



ANS:  3


22) Gandirea deficientului de auz se evidentiaza prin:



concretism;


abstractizare;


flexibilitate



ANS:  1


23) Tulburarea de articulare a sunetului “s” se numeste:



stigmatism;


sigmatism;


sitacism



ANS:  2


24) Balbaiala este o tulburare:



de vorbire;


de voce;


motorie;


afectiva;


de rim al vorbirii.



ANS:  5


25) Vorbirea exagerat de rapida apare in cazul:



tulburarilor coreice;


aftongiei;


dislaliei;


bradilaliei;


tahilaliei



ANS:  5


26) Dislexia este o tulburare a limbajului:



vorbit;


scris;


citit



ANS:  3


27) Alexia este o tulburare totala a:



vorbirii;


citirii;


scrierii;


capacitatii de a merge a subiectului.



ANS:  2


28) Alalia este o tulburare:



innascuta;


dobandita



ANS:  1


29) Paraplegia reprezinta paralizia:



ambelor membre (superioare sau inferioare);


unei singure laturi a corpului;


tuturior celor patru membre.



ANS:  1


30) Rinolalia deschisa presupune scurgerea jetului de aer necesar pronuntiei pe:



nas


gura


si pe nas si pe gura.



ANS:  1





Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }