QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Stabilirea rezultatelor votarii
Stabilirea rezultatelor votarii


Dupa incheierea votarii, presedintele biroului electoral al sectiei de votare procedeaza la anularea buletinelor de vot neintrebuintate si, dupa verificarea integritatii sigiliilor, la deschiderea urnelor. Anularea buletinelor neintrebuintate se face prin inscrierea pe acestea a cuvantului 'ANULAT' sau prin aplicarea unei stampile continand acest cuvant. Deschiderea continand acest cuvant. Deschiderea urnelor se face numai in prezenta membrilor biroului si, dupa caz, a persoanelor care au dreptul sa asiste la votare. La numararea voturilor pot participa, ca delegati, reprezentantii tuturor partidelor politice, aliantelor politice si aliantelor electorale care au participat la alegeri si nu au reprezentanti in biroul electoral al sectiei de votare si sunt mandati de catre conducatorii organizatiilor judetene ale acestora.
Presedintele citeste cu voce tare, la deschiderea fiecarui buletin de vot, lista de candidati care a fost votata sau, dupa caz, numele si prenumele candidatului independent ori numele si prenumele candidatului pentru functia de primar care a fost votat si arata buletinul de vot celor prezenti. Buletinele de vot deschise sunt asezate pe partide politice, aliante politice, aliante electorale si pe candidati independenti si sunt numarate si legate separat.

Sunt nule buletinele de vot care nu poarta stampila de control a sectiei de votare, buletinele de vot de alt model decat cel legal aprobat, buletinele de vot care nu au aplicata stampila cu mentiunea 'votat' sau la care stampila este aplicata pe mai multe patrulatere sau in afara acestora, aceste buletine de vot nu intra in calculul voturilor valabil exprimate. Votul este valabil in cazul in care stampila a depasit limitele unui patrulater, daca optiunea alegatorului este, totusi, evidenta.

Rezultatul votului se consemneaza in tabele separate pentru consiliul local, pentru consiliul judetean, respectiv pentru primar. Tabelele se intocmesc de un membru al biroului electoral al sectiei de votare, desemnat de presedinte. Daca la consemnarea rezultatelor sunt prezenti si candidati, acestia au dreptul sa intocmeasca si ei un tabel. La municipiul Bucuresti se intocmeste si un tabel; distinct pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti si unul pentru primarul general al municipiului Bucuresti.

in tabele se inscriu numarul total al votantilor, numarul total al voturilor nule, listele de candidati sau, dupa caz, numele si prenumele candidatilor independenti si ale celor pentru functia de primar, precum si numarul voturilor valabil exprimate pentru fiecare.

Dupa numararea voturilor, presedintele biroului electoral al sectiei de votare incheie, separat pentru consiliul local, pentru consiliul judetean, precum si pentru primar, cate un proces-verbal, in doua exemplare.

In municipiul Bucuresti, presedintele biroului electoral al sectiei de votare incheie dupa acelasi model, si cate un proces-verbal pentru Consiliul Generai al Municipiului Bucuresti si cate unul pentru primarul general al municipiului Bucuresti.

Procesul-verbal cuprinde:

a. numarul total al alegatorilor prevazut in copia de pe lista electorala permanenta, in listele electorale suplimentare si in extrasul folosit la exprimarea votului cu ajutorul urnei speciale, din care:

- numarul total al alegatorilor potrivit copiei de pe lista electorala permanenta;

numarul total al alegatorilor potrivit listelor electorale suplimentate;

numarul total al alegatorilor in cazul carora s-a folosit urna speciala;

b. numarul total al alegatorilor inscrisi in listele electorale existente la sectie, care s-au prezentat la urne, din care:

numarul total al alegatorilor inscrisi in copia de pe lista electorala ermanenta;numarul total al alegatorilor inscrisi in listele electorale suplimentare;

numarul total al alegatorilor in cazul carora s-a folosit urna speciala;

c. numarul total al voturilor valabil exprimate;

d. numarul voturilor nule;

e. numarul voturilor valabil exprimate, obtinute de fiecare lista de candidati sau de fiecare candidat independent;

f. numarul voturilor valabil exprimate, obtinute de fiecare candidat la functia de primar;

g. expunerea pe scurt a intampinarilor formulate si a modului de solutionare a acestora, precum si a contestatiilor inaintate biroului electoral de circumscriptie;

h. starea sigiliilor de pe urne la incheierea votarii;

i. numarul buletinelor de vot primite;

j. numarul buletinelor de vot neintrebuintate si anulate.

Procesele-verbale se semneaza de presedinte si de membrii biroului electoral al sectiei de votare si poarta stampila de control. Semnaturile se pun in dreptul numelui si prenumelui si, dupa caz, al apartenentei politice, respectiv dupa indicarea denumirii abreviate a partidului politic pe care il reprezinta.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }