QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate administratie

Administrarea bunurilor proprietate publicaAdministrarea bunurilor proprietate publica


Bunurile din domeniul public al unitatilor administrative-teritoriale pot fi date in administrare prin hotararea consiliului judetean, respective prin hotararea consiliului general al municipiului Bucuresti sau a consiliului local, potrivit art.12 alin.1 din

Legea nr.213/1998.

Darea in administrare a bunurilor proprietate publica se face prin hotarare , adoptata fie, de Guvern pentru bunurile proprietate publica a statului, fie de consiliile judetene, municipale, orasenesti sau comunale pentru bunurile aflate in proprietatea publica a unitatilor administrative-teritoriale.Asa cum rezulta din coroborarea art.136 alin.4 din Constitutie si a art.12 alin.1 din Legea privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, titularii dreptului de administrare pot fi, dupa caz : regiile autonome, prefecturile, autoritatile administratiei publice centrale sau locale, alte institutii publice de interes national, judetean sau local.

Continutul juridic al dreptului de administrare presupune posesia, folosinta si dispozitia asupra bunului public. Art.12 alin.3 din Legea nr.213/1998 prevede ca ,,Titularul dreptului de administrare poate sa posede, sa foloseasca bunul si sa dispuna de acestaa, in conditiile actului prin care i-a fost dat bunul in administrare”.

In cazul in care titularul dreptului de administrare nu-si exercita drepturile si nu-si executa obligatiile nascute din actul de transmitere, acesta poate fi revocat conform art.12 alin.3 din Legea nr /1998.In litigiile privind dreptul de administrare, titularul are clitate procesuala proprie, cu alte cuvinte va sta in nume propriu in proces.

Dreptul de administrare inceteaza prin: revocare,trecerea in administrarea altuia dispusa prin hotararea de Guvern sau hotararea consiliului, transmiterea in folosinta gratuita pe termen limitat daca folosinta lui nu mai este necesara administratorului.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }