QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Referat Intocmirea si analiza de pret a unui bilet de odihna-cura balneara la Vatra Dornei pentru Agentia de Turism

Referat Intocmirea si analiza de pret a unui bilet de odihna-cura balneara la Vatra Dornei pentru Agentia de Turism

Intocmirea si analiza de pret a unui billet de odihna-cura balneara la Vatra-Dornei


I Asezarea geograficaOras in nordul Romaniei (Judetul Suceava), aflat la confluenta raurilor Dorna si Bistrita, in Tara Dornelor, una dintre cele mai pitoresti depresiuni ale Carpatilor Orientali, la o altitudine de 802-808 m, si la 110 km sud-vest de Municipiul Suceava. Ambianta este cu atat mai propice cu cat Vatra Dornei este inconjurata de munti impaduriti: Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Suhard si Muntii Obcina Mestecanis.


II Accesibilitate si cai de comunicatieAcces:
Rutier: Bucuresti - Focsani pe E 2, Focsani - Bacau - Piatra Neamt - Poiana Teiului pe DN 15 si Poiana Teiului - Brosteni - Vatra Dornei pe DN 17; Bucuresti - Focsani - Falticeni - Suceava pe E 20 si Suceava - Campulng Moldovenesc - Vatra Dornei pe DN 17;
Feroviar: Gara Vatra Dornei pe linia Bucuresti - Suceava - Vatra Dornei sau pe linia Cluj Napoca- Beclean -  Vatra Dornei;

Cel mai apropiat aeroport se afla in municipiul Suceava. Accesul se mai poate face si pe Valea Bistritei, pe soseaua ce leaga municipiul Piatra Neamt de Vatra Dornei (165 km - aproximativ 3 ore transport auto).


III Cadrul geografic general


1) Clima

-statiune cu sezon permanent, cu clima intramontan-depresionara: vanturi moderate, veri racoroase (temperatura medie in iulie este de 15 C) si ierni friguroase (temperatura medie in ianuarie este de -6C). Temperatura medie anuala este de 5 C, iar media anuala a precipitatiilor este de 800 mm ( precipitatii mai abundente se semnaleaza in intervalul mai-august).


2) Relieful - depresiune intramontana: altitudinea variaza in jurul valorii de 800 m

Limite:

Nord-Est - Barnarel (1.321 m) - Masivul Rarau-Giumalau;

Sud - Dealu Negru (1.302 m) - Masivul Calimani;

Nord - Runc (1.149 m) - Masivul Suhard


3) Reteaua hidrografica


Vatra Dornei se afla la confluenta raurilor Bistrita Aurie si Dorna si este traversat de paraiele: Argestru, Chilia, Colacelu, Rosu, Negresti.


4) Formatiuni geologice


Geologia teritoriului este in intregime formata din sisturi cristaline (Muntii Suhard in Nord) si de natura vulcanica (Muntii Calimani in Sud).


IV Resurse - atractii turistice si forme de turism


Vatra Dornei este o localitate turistica foarte cautata datorita apelor termale, peisajului, climei si facilitatilor de practicare a schiului.

Parcul natural din centrul statiunii, renumit pentru veveritele sale, precum si cazinoul amintesc de faimoasele statiuni balneare din vestul Europei. In oras, cele mai interesante atractii turistice sunt Muzeul etnografic al Bucovinei si Muzeul vanatorii si al stiintelor naturale. Cei care vor sa exploreze imprejurimile au la dispozitie telescaunul care acopera distanta dintre oras si Dealul Negru, sau pot pleca in excursii la Poiana Negri si Poiana Stampei, renumite pentru izvoarele lor minerale.

In perioada sezonului rece turistilor le stau la dispozitie doua partii de schi: Partia de schi Dealu Negru, care are o lungime de 3000 m, cu o diferenta de nivel de 400 m si partia de schi Parc, de 900 m lungime, cu o inclinare medie de 28,5 grade si diferenta de nivel 150 m. Partia de schi Dealu Negru este cea care beneficiaza de instalatia de transport cu telescaun, iar partia de schi Parc este dotata cu un baby-schi -pentru copii- si un teleschi.Partia Dealu Negru are o dificultate medie fiind destinata mai degraba schiorilor amatori decat celor profesionisti, avand si pante mai abrupte, dar care nu provoaca probleme practicantilor acestui sport. Durata de urcare cu telescaunul este de aproximativ 20 de minute, timp in care iubitorii de munte pot admira peisajele pitoresti ale catorva masive muntoase ce inconjoara depresiunea, cum ar fi: Muntii Giumalau, Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Rodna, Muntii Suhard si Muntii Obcina Mestecanis. Transportul cu telescaun este disponibil in toate anotimpurile, dar cel mai solicitat este vara si iarna.

In apropierea orasului Vatra Dornei se afla o serie de manastiri ortodoxe care impresioneaza atat prin vechimea lor, cat si prin arhitectura lor. Dintre acestea enumeram: Manastirea PIATRA TAIETURII, Schitul MESTECANIS, Schitul PODU COSNEI, Manastirea de Maici 'Acoperamantul Maicii Domnului': (ctitorita de IPS Teodosie Tomiteanul, Arhiepiscopul Tomisului), si desigur la cativa km de Vatra Dornei: PUTNA, SUCEVITA (1581 - 1601), MOLDOVITA (1532), VORONET (1488), HUMOR (1530), etc. , vestitele manastiri din Bucovina. Toate aceste manastiri sunt monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare.

Festivaluri permanente:

februarie - SERBARILE ZAPEZII
iunie - MUZRITM - festival de muzica usoara pentru copii si adolescenti
septembrie - FESTIVALUL NATIONAL AL TEATRELOR DE PAPUSI - 'CASUTA DIN POVESTI'
octombrie - FESTIVALUL NATIONAL AL TEATRELOR POPULARE 'ION LUCA'
27-28 decembrie - FESTIVALUL DE DATINI SI OBICEIURI DE IARNA - 'PORNITI PLUGUL FETI FRUMOSI '

Muzeul Vanatorii si al Stiintelor NaturaleV Baza tehnico-materiala


Factorii terapeutici sunt datorati unei clime tonifiante, aerului pur, care este lipsit de praf si de particule alergice si este bogat in aerosoli rasinosi, izvoarelor de ape minerale carbonate, feruginoase, usor bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, hipotonice, precum si namolului de turba (adus din Poiana Stampei). Statiunea este benefica indeosebi in tratamentul bolilor cardiovasculare ( dupa un infarct miocardic, in faza de postconvalescenta, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica compensata, insuficienta valvulara, hipertensiune arteriala, varice, sechele dupa flebita, artiopatii periferice datorate aterosclerozei, nevroza cardiaca, boala lui Raynaud).Totodata, Vatra Dornei ofera tratament celor suferinzi de boli reumatismale degenerative si diartritice (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala), celor aflati in stari posttraumatismale (dupa ce au suferit operatii ale muschilor, oaselor, articulatiilor si s-au vindecat, dupa entorse, luxatii si fracturi), celor acuzand boli ale sistemului nervos periferic si central (pareze usoare si sechele minore polionevrotice, sechele tarzii dupa semipareza si parapareza), boli endocrinologice ( tulburari prepubertale la copii hiperreactivi, hipertiroidie benigna si boala lui Basedow in faza incipienta), boli ginecologice (sindrom ovarian menopauzal), boli respiratorii (nevroza respiratorie), tulburari nervoase, metabolice si nutritionale, tulburari digestive si de alt tip. Cele doua baze de tratament aflate in statiune (Hotelul 'Caliman' si Complexul Balnear 'Dorna') au o capacitate zilnica de peste 4.500 de proceduri terapeutice: bai calde in cada cu ape minerale, impachetari cu namol si parafina, electroterapie, hidroterapie, masaj, gimnastica medicala, sauna, mofete artificiale, chinetoterapie. Exista izvoare speciale pentru cura interna cu apa minerala.

Cazarea in statiune este asigurata in hoteluri, vile si locuinte particulare.


Hoteluri Vatra-Dornei:

HOTEL INTUS
Capacitate: 145 camere - 290 locuri
Dotari: Parcare, lift, restaurant, bar, baza de tratament, sala de conferinte, sala de gimnastica, masaj, coafor, frizerie, curatatorie, seif, magazin, se accepta carti de credit.
Camere:  Baie, televizor cu cablu TV, telefon,frigider

HOTEL CALIMANI
Capacitate: 148 camere  - 288 locuri
Dotari: Parcare, lift, restaurant, bar, bar de noapte, baza de tratament, sala de conferinte, sala de gimnastica, sauna, masaj, piscina acoperita, coafor, frizerie, curatatorie, seif, teren de sport, se accepta carti de credit
Camere cu baie, televizor cu cablu TV, telefon, acces Internet, frigider ;exista camera si de 2* fara frigider

HOTEL BRADUL
Capacitate: 193 camere  - 386 locuri
Dotari: Parcare, lift, restaurant, bar, bar de noapte, baza de tratament, sala de conferinte, sala de gimnastica, sauna, masaj, piscina acoperita, coafor, frizerie, curatatorie, seif, teren de sport, se accepta carti de credit
Camere cu baie, televizor cu cablu TV, telefon, acces Internet, frigider ; exista camera si de 2* fara frigider

HOTEL CAROL
Capacitate: 17 camere
Dotari Hotel: 24h receptie, room-service 7.0023.00, trezirea clientilor la ora solicitata, primirea si transmiterea corespondentei, fax/xerox, servicii de spalatorie ce includ spalare si calcare, seif depozitare valori, materiale de informare turistica, comenzi taxi, informatii privind orarul mijloacelor de transport, vanzari de marfuri de stricta necesitate, tratament balnear in apropierea hotelului (50m distanta)
Camera: Mobila eleganta, TV cu cablu, telefon international, acces la internet,aparat pentru purificarea aerului, frigider cu minibar

HOTEL ALPIN
Capacitate: 18 camere duble, 2 apartamente.
Dotari Hotel: Piscina de relaxare, Jacuzzi, Sala de fitness, Sauna uscata, Sauna umeda, Solar, Masaj - realizat de profesionisti in medicina de recuperare, stimulare, relaxare, anti-celulitic, sala de conferinte, restaurant.
Camera: Tv cablu, telefon, frigider cu minibar, seif, cada de baie si cabina de dus cu hidromasaj, uscator de par, intrare pe baza de cartela magnetica.

Pensiuni Vatra-Dornei:

1. Pensiunea Ciprian - Bijbiiac Ciprian - str. Piscului nr.

Telefon: 0230/374 731, 0745 642 849

3 camere cu 2 doua locuri, baie cu apa calda, TV cu cablu, bucatarie

proprie, gratar in curte, terasa si parcare.


2. Pensiunea Casa Bucovineana*** - str. Vasile Deac nr. 2

Telefon: 0230/372 588, 0731 347 416

www.casa-bucovineana.ro

70 locuri de cazare: 2 camere single; 21 camere duble cu pat

matrimonial sau 2 paturi; 4 garsoniere; 3 apartamente; spatiile de

cazare sunt dotate cu: baie proprie, balcon, tv color, cablu.

Restaurantul are o capacitate de 75 locuri. Terasa cu 60 locuri

amenajata in stil traditional.


3. Pensiunea Alupei - Alupei Elena - str. Dealu Negru nr.

Telefon: 0230/372 571

5 camere cu doua locuri, doua bai cu doua grupuri sanitare, incalzire

centrala, apa calda, living, acces la bucatarie, TV cu cablu, gratar in

curte, parcare.


4. Pensiunea Vulturul - str. Vulturului nr. 6

Telefon: 0745 825 855

2 camere cu doua locuri, incalzire proprie, baie cu apa calda, TV cu

cablu, living, acces la bucatarie, gratar in curte, foisor, parcare, servicii

turistice.


5. Hotel Incom** - str. Negresti nr. 46

Telefon/fax: 0230/372 343

100 de locuri de cazare, bar cu 70 de locuri, gradina de vara cu 40 de

locuri.


6. Pensiunea Vanatorul**** - str. Runc nr. 8A

Telefon: 0230/375 150

www.pensiunea-vanatorul.ro

19 camere, 2 apartamente, restaurant de 120 de locuri, sala de

conferinta de 50 de locuri, TV cu cablu, teren de tenis.


7. Camping Autoturist - str. Runc nr. 3

Telefon: 0230/371 892

18 locuri de cazare in cabana si 22 de locuri in casute, snack bar, sala

de menaj, apa calda permanenta.
8. Pensiunea Sarco** - str. Runc nr. 4

Telefon: 0230/373 681, 0721 879 333

www.pensiunea-sarco.go.ro

pfsarco@yahoo.com

9 camere (cu 2 sau 3 paturi, TV cu cablu, frigider, incalzire centrala),

3 bai dotate cu dus si apa calda, acces la bucatarie (complet utilata),

terasa, gratar, gradina, parcare auto.


9. Vila Iulia*** - str. Runc 3C

Telefon: 0230/375 551

10 camere cu baie proprie, TV cu cablu, restaurant cu 60 de locuri,

terasa cu 30 de locuri.


10. Hotel Bucovina** - str. Republicii nr. 35

Telefon/fax: 0230/375 005

100 de locuri in camere cu 1, 2, 3 locuri, restaurant, bar, parcare.


11. Hotel Sport** - str. Republicii nr. 33

Telefon: 0230/371 567, 0723 829 301

8 camere cu doua locuri cu baie proprie, 12 camere cu 6 bai, incalzire

centrala proprie, apa calda, TV cu cablu, parcare, agrement:

river rafting, mountain biking, off roading 6x6, inchirieri parapante.


12. Pensiunea Eli-Oti** - Straton Mircea - str. George Cosbuc nr. 1A

Telefon: 0230/375 533

5 camere cu doua locuri, incalzire proprie, doua bai cu apa calda,

TV cu cablu, acces la bucatarie, living, gratar in curte, parcare, terasa.


Casa Nina** - Croitor David - str. Negresti nr. 20A

Telefon: 0230/371 998

3 camere cu doua locuri, baie cu apa calda, TV cu cablu, acces la

bucatarie, pensiune completa - optional, gratar in curte, terasa,

parcare.


14. Pensiunea Marco Nicki - Nichiceanu Dumitru - str. Republicii nr.

Telefon: 0230/372 289, 0721 510 785

3 camere cu doua locuri, living, TV cu cablu, doua bai, apa calda,

bucatarie, foisor, gratar, faciliteaza practicarea unor mestesuguri

artistice traditionale.


15. Vila Musetti*** - str. Republicii

Telefon/fax: 0230/373 379

www.vila-musetti.go.ro

30 de locuri in doua apartamente, 3 camere cu pat dublu si 5 camere

cu doua paturi, restaurant cu 26 de locuri.


16. Pensiunea Monica** - Bacer Sorin - str. Alunis nr. 5

Telefon: 0230/375 154, 0721 498 536

3 camere cu 3 locuri, o camera cu doua locuri, bar, living, TV cu

cablu, baie, apa calda, pensiune completa - optional, gratar in curte.


17. Pensiunea Calimanel*** - str. Republicii

Telefon: 0230/375 031

20 de locuri in camere cu doua si trei locuri, restaurant cu 20 de

locuri.


18. Hote Intus** - str. Republicii nr. 5B

Telefon: 0230/375 021, 0230/375 022, 0230/375 023, 0230/375 024

290 de locuri in 145 de camere, restaurant cu 240 de locuri, bar, baza

proprie de tratament, 2000 proceduri/zi.


19. Hotel Carol*** - str. Republicii nr. 3

Telefon: 0230/374 690, 0230/374 691

www.hotelcarol.ro

17 camere, doua camere single, doua camere duble, 9 garsoniere,

3 apartamente cu un dormitor, un apartament cu doua dormitoare, TV

cu cablu, frigider, minibar, retea proprie de internet, aparat de

purificare a aerului, room-service, parcare, telefon international,

restaurant cu 100 de locuri.


20. Vila Franz Joseph*** - str. Republicii nr. 5

Telefon: 0230/373 709, 0729 308 191

12 camere cu doua locuri, baie proprie, TV cu cablu, frigider,

restaurant cu 36 de locuri, bar, parcare.


21. Hotel Calimani**/*** - str. Republicii nr. 5Telefon: 0230/375 314

www.dornaturism.ro

290 de locuri, 4 apartamente, camere cu 2 paturi si camere cu pat

matrimonial, servicii de tratament balnear.


22. Hotel Bradul**/*** - str. Republicii nr. 5

Telefon: 0230/375 314 - Hotel Bradul

www.dornaturism.ro

312 locuri, camere cu doua locuri, 6 apartamente, camere cu paturi

matrimoniale, servicii de tratament balnear.


23. Casa Corina** - Crihan Corina - str. Tudor Vladimirescu

Telefon: 0230/373 477, 0723 755 656

3 camere cu doua locuri, incalzire proprie, baie cu apa calda, TV cu

cablu, bucatarie proprie, gratar in curte, terasa si parcare.


24. Hotel Silva** - str. Dornelor nr. 12

Telefon: 0230/371 033

44 de locuri in 3 apartamente si 18 camere cu doua paturi, restaurant

cu 70 de locuri, club de noapte, sala de protocol, sauna si sala de

fitness.


25. Hotel Maestro*** - str. Republicii nr. 46

Telefon: 0230/375 288

www.eis.go.ro

20 de locuri, restaurant cu terasa - 100 de locuri, baza de refacere,

fitness, sauna, hidromasaj.


26. Cabana Schiorilor - str. Pacii

Telefon: 0230/371 302

www.eis.go.ro

26 de locuri, doua paturi suprapuse, TV cu cablu, dus, apa calda,

inchiriere materiale sportive de iarna: skiuri, snowboarduri,

snowmobile.


27. Pensiunea Manole - Manole Florea - str. Lumea Noua nr.

Telefon: 0230/372 890

4 camere cu doua locuri, living, TV cu cablu, 3 bai, apa calda,

bucatarie, se asigura mic dejun - optional.


28. Pensiunea Viorica - Gasin Gheorghe - str. Oborului nr. 19A

Telefon: 0230/271 528, 0744 608 666

4 camere cu doua locuri, incalzire cu sobe, 3 bai cu apa calda, TV cu

cablu, acces la bucatarie, gratar in curte, parcare.


29. Casa Adristel** - Popovici Gheorghe - str. Sondei nr.

Telefon: 0230/375 058, 0723 674 735

4 camere cu doua locuri, incalzire proprie, doua bai cu apa calda, TV

cu cablu, acces la bucatarie, gratar in curte, terasa si parcare.


30. Pensiunea Dornelor**** - str. Unirii nr. 198, la 1 km de oras

Telefon: 0230/374 973, 0788 497 866

19 locuri in camere cu un pat dublu si cu doua paturi, 7 casute cu

doua paturi, TV cu cablu, restaurant, sala de conferinte.


31. Pensiunea Iulia** - Pardau Ionel - str. Miristei nr 17A

Telefon: 0230/373 253

2 camere cu doua locuri, living, TV cu cablu, bucatarie, baie,

incalzire proprie pe lemne si electrica, pensiune completa - optional,

gratar, izvor cu apa minerala.


32. Pensiunea Belle-Amie (Casa Galbena) - Predescu Liviu - str. Argestru

nr. 168, la 1 km de oras

Telefon: 0788 418 142

2 camere cu doua locuri, baie proprie, o camera cu 3 locuri, baie

proprie, doua camere cu doua locuri, baie comuna, o camera cu 3

locuri, baie comuna, TV cu cablu, bar-restaurant, incalzire

centrala, apa calda, parcare, terasa, pensiune completa - optional.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }