QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Natura activitatii turistice

Natura activitatii turistice


Pentru a reusi sa creeze o intreprindere la nivel microeconomic sau o industrie la nivel macroeconomic cu profil turistic de nivel mondial, activitatea desfasurata trebuie sa se caracterizeze printr-un inalt profesionalism. Aceasta cu atat mai mult cu cat produsul turistic reprezinta rezultatul mai multor activitati conexe.

Produsul turistic trebuie sa fie privit mai ales in latura sa intangibila. Multe din elementele activitatii din industria ospitalitatii – servicii hoteliere, de alimentatie, transport etc. – sunt tangibile, dar factorul principal care determina atitudinea clientilor fata de produsul turistic vizeaza latura intangibila a acestuia – calitatea produsului turistic cumparat. Legat de aceasta, industria turistica, atat in ceea ce priveste inputurile cat si outputurile, pune accentul pe elementul uman, ca element determinant al acestei activitati.
Termenul “turism” provine din cuvantul englez “to tour” (a calatori, a colinda), avand semnificatia de excursie. Creat in Anglia in secolul al XVIII‑lea, desemnand initial actiunea de a calatori in Europa, acest termen deriva la randul sau din cuvantul francez “tour” (calatorie, miscare in aer liber, drumetie) si a fost preluat in majoritatea limbilor moderne, pentru a exprima acele calatorii realizate, in primul rand, in scop de agrement si recreere. Termenul francez “tour” deriva din cuvantul grecesc “tournos” si din cel latin “turnus” cu semnificatia de circuit.

Termenul de industria ospitalitatii (hospitality industry) este folosit adesea in literatura vestica impreuna cu termenele de turism si industria turistica, dar concentrandu-si atentia asupra responsabilitatii personalului din aceasta industrie de a fi gazde ospitaliere. Are asadar, un sens legat de intelesul termenului de ospitalitate – primire, gazduire buna oferita cuiva.

Intervin unele aspecte care transforma profesia de lucrator si manager in turism intr-o profesie unica. In cadrul unei intreprinderi cu profil turistic pot exista pana la 8‑9 tipuri de activitati care  functioneaza simultan. Aceasta transforma munca intr-o activitate diversificata si interesanta. Alt factor care asigura muncii un caracter dinamic se refera la omniprezenta clientului. In industria turistica, in comparatie cu industria manufacturiera avem de-a face cu caracteristici diferite ale muncii. Munca lucratorilor din ramurile manufacturiere, prezinta adesea un grad ridicat de rutina. In domeniul ospitalitatii, natura muncii este complet diferita. Produsul muncii lucratorului consta, intr-o buna masura, in relatii umane. In turism, ca in orice activitate prestatoare de servicii, munca este mult mai apropiata de client.Fiecare angajat are mai mult decat un sef, intervenind o relatie mult mai stransa, uneori directa cu clientul. Lucratorul va intalni si servi toate tipurile de clienti – dificili si pretentiosi, de diferite varste, celebri si anonimi, cu venituri diferite etc. Fiecare persoana cu care angajatul si managerul din turism va intra in contact va oferi posibilitatea acestora sa invete tot timpul lucruri noi despre natura umana si despre necesitatea perfectionarii in vederea asigurarii unor servicii de calitate. In conditiile in  care specializarea si automatizarea au fragmentat tot mai mult munca, activitatea din turism ofera nu numai responsabilitatea pentru propriul element din cadrul produsului turistic, dar si oportunitatea de a fi martor la satisfacerea clientului si chiar de a primi personal aprobarea sa.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }