QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Judetul calarasiJudetul CALARASI

Informatii generale


Asezare:  In partea sud-estica a Romaniei, in sudul Campiei Romane, la granita cu Bulgaria.

Vecini:  La sud: Dunarea si Bulgaria, la nord: Judetul Ialomita, la nord-vest: Judetul Ilfov, la vest: Judetul Giurgiu, la est: Judetul Constanta.

Suprafata: 5.088 km2.

Populatie: 336.000 locuitori.


Orase

Calarasi, resedinta de judet, cu 78.000 locuitori, port pe stanga bratului Borcea al Dunarii, la 25 m altitudine.

Alte orase: Budesti, Fundulea, Lehliu- Gara, Oltenita.


Relieful

Are cea mai joasa altitudine din tara, fiind format exclusiv din campii, din Campia Romana, (Baraganul Mostistei, cu o prelungire inspre nord-vest a Campiei Burnazului), in timp ce la sud Dunarea scalda malurile romano-bulgare.


Clima

Este temperat continentala, omogena din cauza structurii geografice unitare.
Cursurile de apa

Sunt tributare Dunarii si cursurilor ce se varsa in ea venind din teritoriu. Neolitic Asezarile umane de la Oltenita, Radovanu, stapanirea daco-romana: asezarile din sec. III - IV de la Spantov, Independenta, sec. IX - X: dovezi ale continuitatii la Curcani, Radovanu, sec. XVI: atestat documentar sub numele de Lichiresti, actuala denumire primind-o insa in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu (sec. XVIII), dupa garnizoana de calarasi domnesti ce se afla aici, 1888 si 1907: participari la mari miscari sociale si taranesti.


Obiective turistice


Lacuri

Lunca Dunarii (la 11 km de Calarasi), principala zona de agrement. O atractie turistica o reprezinta excursia cu vaporul pe Dunare spre Balta Ialomitei, unde se poate pescui si vana. Lacul Fundulea, Lacul Frasinet, Lacul Gurbanesti, lacuri antropice, cunoscute sub denumirea de iazuri, pe valea Mostistei. Alte lacuri: Lacul Mostistea (2.000 ha), Lacul Galatui, Lacul Potcoava - baze piscicole, Boianu, Ceacu - lacuri de lunca, din Lunca Dunarii.


Rezervatii si monumente ale naturii

Padurea Ciornuleasa, rezervatie forestiera din Baraganul Mostistei, un tip de padure unic in spatiul Baraganului prin bogatia speciilor de vegetatie arborescenta si prin valorosul fond cinegetic existent aici (iepuri, mistreti, caprioare, fazani). Padurea este un punct de atractie pentru vanatori. Padurile Caiafele si Moroiu, rezervatii naturale faunistice (15 km sud de podul de la Cernavoda). In aceste paduri inundabile (unice in tara noastra) se remarca salciile batrane, plopii seculari si lianele. Padurile sunt importante zone de cuibarit pentru diferite pasari (unele dintre ele aflate sub protectia legii).Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }