QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Mayfair si St James

Mayfair si St James


Aici tsi fac cumparaturile membrii curtii regale, iar noi ceilalti ne ducem sa privim. Multe dintre minunatele pravalii de aici au fost intemeiate pentru a servi Curtea regala de la Palatul St. James. Piccadilly – numit asa dupa gulerele pretentioase numite „picadils” vandute la un magazin de pe aceasta strada in secolul XVIII – desparte St. James, spre sud, si Mayfair, spre nord, unde magazinele de top continua pe strada Bond, strada Cork si Savile Row pana pe strada Oxford, gazda a Academiei Regale de Arte din 1868, Mayfair a fost multa vreme una dintre cele mai pretioase adrese din City. Astazi, aici se afla majoritatea galeriilor de arta de top.

Palatul Buckingham
Cea mai cunoscuta resedinta din Londra si un reper sigur, Palatul Buckingham a fost initial resedinta minicipiala a primului dece de Buckingham, in 1705. intre 1824 si 1831, George IV l-a angajat pe John Nash sa extinda vila intr-un palat somntuos in care a locuit mai intai Regina Victoriua in 1837. frontispiciul cladirii a fost finisat de Sir Aston Webb in 1913. palatul este in prezent resedinta Reginei, iar Salile de Receptie, alte parcuri ai gradini regale sunt deschise publicului in timpul verii.

Ceremoniile oficiale ale monarhiei se desfasoara in Palatul Bickingham, unde lucreaza circa 300 de persoane. Ducele de Edimburgh, Ducele de York, Printul Eduard si printesa au birouri aici. Cel mai important membru al Curtii Regale este Lordul Sambelan. In fiecare an, Marele Majordom organizeaza la Palat o serie de evenimente, inclusiv 22 de investituri cu receptii si inmanarea premiilor acordate de Regina.

Cele mai importante obiective sunt:

Schimbarea Garzii – garzile Palatului, cu uniforme rosii si caciulile inalte din blana de urs, se schimba la ora 11, in fiecare dimineata. Garzile marsaluiesc de la Palat pana la Cazarma Wellington, din apropiere.

Balcon – la ocazii speciale, Regina si ceilalti membri ai familiei regale ies in balconul Palatului pentru a saluta multimea adunata in fata.

Galeria Reginei – galeria, recent extinsa, expune mai multe capodopere din colectia regala, inclusiv lucrari de Vermeer si Leonardo. Sunt de asemenea prezentate mobile, portelanuri, bijuterii si carti rare.

Scara monumentala – intrarea Ambasadorilor duce in Holul Mare. De aici, pe o magnifica scara interioara, cu balustrade aurite, se urca la etajul 1, unde se afla Salile de Receptie.

Camera Tronului – aici sunt expuse tronurile folosite la incoronarea Reginei Elisabeta si a Printului Filip. Proiectata de John Nash, camera are un plafon bogat ornamentat si candelabre superbe.

Galeria de Portrete – cea mai incapatoare camera a Palatuluji, galeria, are o bolta cilindrica de sticla si contine numeroase picturi di Colectia Regala, inclusiv tablouri de Rembrandt, Rubens si Van Dyck.

Marea Sala de Bal- aici se tin banchetele in onoarea sefilor de stat aflati in vizita. Cel mai stralucitor eveniment al anului are loc in noiembrie, cand 1200 de membri ai Corpului Diplomatic sosesc in tinute de mare gala.

Grajdurile regale – adapostind 34 de cai, inclusiv din rasa Sur de Windson, care trag caleasca regala la ocaziile oficiale, acestea sunt cele mai sofistiate grajduri din Marea Britanie. In colectia de calesti landouri si trasuri se afla si Marea Caleasca de Aur. Construita in 1760.

Gradina Palatului – intinsa gradina a Palatului este o oaza de vegetatie salbatica incluzand un helesteu de 4 ha. Anual, in gradina se tin trei petreceri regale, la care sunt invitati 27000 de oaspeti.

Brougham – in fiecare zi, o trasura cu cai porneste din Brougham pentru a prelua si a distribui corespondenta regala in Londra, inclusiv saptamanalul Palatului, ”Country Life „.

Parcul St. James

Cel mai elegant parc londonez, cu flori minunate si pasari salbatice pe lac, o excelenta cafenea/restaurant in apropiere ai muzica in foisor, vara. Podul ofera o panorama excelenta a Palatului Buckingam si a fostului Serviciu Colonial, unde doar 125 de functionari publici conduceau pe vremuri Imperiul Britanic, ce se intindea pe o cincime din suprafata Pamantului.

Academia Regala de Arte

Cele mai importante expozitii de arta sunt amenajate la Burlington House. Cladirea este una dintre putinele vile din secolul XVII care s-au pastrat in Piccadilly – puteti sa vedeti partea din fata a fostei gradini pe drumul spre galeriile Sackler. La intrarea in galerii se afla „Madona cu Pruncul”(1505) de Michelangelo – si una dintre cele patru sculpturi ale lui Michelangelo din afara Italiei. In expozitia populara de vara a Academiei sunt prezentate noi licrari, atat ale unor autori consacrati, cat ti ale celor care abia se afirma, in cadrul eipot aparea lucrarile tuturor care se inscriu la acest eveniment.Fluxul de expozitii temporare cu nume celebre atrage un public numeros si adesea e necesara rezervarea de bilete.

Palatul St. James

Construit de Henric VIII, pe locul fostului spital St. James, palatul este resedinta oficiala a printului Charles. Poarta de caramida rosie in stil Tudor este un reper cunoscut pentru toti turisti.

Strada Bond

Cea mai exclusivista strada pentru cumparaturi din Londra, Bond Street, cunoscuta drept New Bond Street, in nord, si Old Bond Street spre sud, este de multa vreme si locul de promenada al inaltei societati: multe dintre stabilimentele sale sunt mai vechi de 100 de ani. Pe aceasta strada se afla case de moda vestite, galerii elegante precum Agnews, Sociatatea pentru Arte Frumoase, case de licitatii Sotheby’s, magazine celebre de bijuterii precum Tiffany si Asprey. In locul in care se intalnesc Old Bond si New Bond se afla o sculptura a liderilor aliati din timpul razboiului – Franklin D. Roosevelt si Winston Churchill, care merita o fotografie.

Piata Shepherd

Piata a fost denumita dupa Edward Shepherd, care a construit aici o casa cu doua etaje pe la 1735. Azi, aceasta zona pietonala din inima Mayfair este un loc potrivit pentru o plimbare de seara vara, pentru o masa sau un pahar de bautura. Ye Grapes, fondat in 1882, este pubul principal, iar printre restaurante se numara L’Atiste Musclé, Le Boudin Blanc si Village Bistro. In secolul XVII, aici se tinea un targ anual in mai, de unde vine si nuimele zonei.

Apsley House

Resedinta ducelui de Wellington, Apsley House este inca ocupata in parte de familie. Proiectata de Robert Adam in 1770, vila este amenajata ca un muzeu dedicat tablourilor ti obiectelor marelui conducator militar. Sunt tablouri importante de Diego Velázquez, inclusiv „Vanzatori de apa la Sevilla”, iar statuia nud a lui Napoleon, de Antonio Canova, este impresionanta.

Piata Berkeley

Acesti copaci din mijlocul Mayfair au fost plantati in 1789, si este posibil ca cei 30 de platani uriasi sa fie cei mai batrani din Londra. In 1774, Clive de India, erou al Imperiului Britanic, s-a sinucis. Bancile memoriale din piata pastreaza inscriptii miscatoare, majoritatea din partea americanilor care au fost incartiruiti la Mayfair in timpul celui de-al Doilea Razboi mondial. Principalul magazin de prezentare al UK Bentley si Rolls-Royce se afla pa latura estica a pietei.

Pasajul Burlington

Acest pasaj cu magazine de bijuterii a fost construit in 1819 pentru lordul George Cavendish de Burlington pentru a impiedica aruncarea gunoaielor in gradina sa. Pasajul este controlat de patrule care se asigura ca nu au loc comportamente necuviincioase, precum fluieratul.

Muzeul Faraday

Michael Faraday(1791-1867), un pionier al electrotehnicii, a facut experimente in laboratoarele Instututului Regal, unde a fost profesor de chimie intre 1833 si 1867. in aceste cladiri pentru laboratoare in stil neoclasic, se afla astazi muzeul.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }