QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Masterplanul de dezvoltare turistica al republicii Peru

Masterplanul de dezvoltare turistica al republicii Peru


Inca din anul 2004 guvernul Republicii Peru impreuna cu Ministerul Turismului a elaborat Planul Strategic National de Turism (PENTUR) unul din cele mai importante planuri realizate pentru dezvoltarea turismului peruan.

PENTUR este un plan strategic care urmareste sa integreze resursele de turism si servicii de interes din Peru, in scopul de a forma produsele turistice bazate pe caracteristicile speciale ale fiecarei destinatii Acest instrument este destinat dezvoltarii tarii din actiune, si pentru a propune orientari si programe de actiune, precum si de investitii si oportunitati de dezvoltare pentru alte sectoare. Prin urmare, o buna parte din masurile propuse sunt in responsabilitatea diferitelor ministere responsabile de planificarea sectoriala, prin intermediul turismului, direct si indirect.
PENTUR este un document ambitios si inovatoator promoveaza dezvoltarea echilibrata a turismului in Peru. Planul contine un set de actiuni care sa incerce sa cereasca gradul de performanta al institutiilor publice si private din Peru pe termen scurt mediu si lung. Este agregare a planurilor sectoriale, care sunt in responsabilitatea fiecarei regiuni dar reprezinta o viziune viitor cu linii de taiere pentru intregul teritoriu.


Strategia propusa nu este definitia stricta a politicilor sectoriale al Guvernului in domeniul turismului, dar ar trebui sa fie privite ca un proces continuu de modernizare si de revizuire care ii ajuta sa promoveze dezvoltarea turismului.   

Faza a doua a Planului National de Dezvoltare a Turismului a inceput cu o inventariere a resurselor turistice de pe intreg teritoriul national. Intre februarie 2005 si iunie 2005 a fost intitat un amplu proiect de inventariere a resurselor turistice la nivel national si au fost elaborate planuri de dezvoltare pentru fiecare regiune in parte.

La ora actuala PENTUR incearca sa determine fiecare regiune in parte sa-si exploateze potentialul turistic, posibilitatea asocierii cu alte regiuni pentru a propune o oferta turistica omogena.

Obiectivele PENTUR sunt:

promovarea unui turism cat mai superior calitativ pentru dezvoltarea economica si sociala a Peru

promovarea culturii turistice si asigurarea protectiei acestora

dezvoltarea unei oferte turistice cat mai competitive

dezvoltarea zonelor de interes turistic

ocuparea fortei de munca in turism

dezvoltarea invatamantului din sectorul turistic
Principalii actori in dezvoltarea sustenabila a turismului sunt organismele din sectorul public si cele din sectorul privat. Sectorul public cu diferitele sale niveluri local, regional si national este responsabil pentru implementarea obiectivelor de politica turistica. Sectorul privat detine un rol foarte important pentru cresterea economica a tarii prin promovarea si dezvoltarea proiectelor turistice. Obiectivul primordial este de a asigura o oferta turistica competitiva. Sectorul privat trebuie sa asigure aceste servicii turistice de calitate prin imbunatatirea si cresterea calitatii structurilor de cazare, structurilor de alimentatie publica, de transport turistic, agentiilor de turism.


Concluzia rezultatelor PENTUR poate fi rezumata in doua idei fundamentale:

implementarea unui model strategic de dezvoltare a turismului si trasarea unei linii de actiune operativa

necesitatea asumarii responsabilitatilor ce decurg din implementarea acestui plan


Misiunea principala a PENTUR este de a pune bazele unui program de dialog si de coordonare a dezvoltarii turismului peruvian. De aici rezulta ca principala dificultate in aplicarea acestui plan isi vor avea originea in capacitatea de a transmite o functie noua, un rol nou, in general neasumata de administratia locala, de coordonare si control al agentilor economici publici si privati si pentru concretizarea unui cadru metodologic bine delimitat pentru crearea unui produs turistic avansat


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }