QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Oferta turisticaOFERTA TURISTICA


Oferta turistica este reprezentata prin sursele turistice (naturale si antropice) si echipamente. Ea actioneaza pozitiv asupra fenomenului turistic. Bogatia de valori naturale (relief, clima, hidrografie, flora, fauna etc.), istorice, de civilizatie si de cultura de care dispune o tara sau o zona, precum si gradul de amenajare a acestora si facilitatile create pentru vizitare, exercita o mare forta de atractie asupra fluxurilor turistice, determinand amplarea si orientarea lor. De altfel, pentru dezvoltarea turistica a unei zone, existenta resurselor este esentiala. Dar resurse mai modeste si cu valoare mai redusa pot fi compensate prin calitatea superioara a prestatiilor, ca si printr-un plus de dotare si amenajare in vederea practicarii turismului de odihna si recreere sau agrement. Insotita de o promovare corespunzatoare, experienta a dovedit ca zone pana nu demult exportatoare de turisti au devenit importatoare, bucurandu-se de aprecierile anumitor segmente ale populatiei.
Oferta turistica se imparte in primara, care cuprinde totalitatea valorilor naturale si secundara, incluzand ansamblul resurselor create de mana omului.

Ansamblul ofertei primare si secundare constituie oferta turistica potentiala a unui teritoriu, care va deveni oferta reala numai in masura in care va intruni o serie de caracteristici pentru stimularea consumului turistic, respectiv atunci cand se vor dezvolta conditiile necesare de primire a turistilor si de petrecere a sejurului lor in ambianta caracteristica resurselor primare si secundare, ca rezultat al dezvoltarii bazei materiale a turismului si a infrastructurii sale tehnice.

Oferta turistica are si ea anumite limite de ordin temporal, putand avea caracter permanent sau sezonier, in functie de conditiile minime pe care le intrunesc resursele naturale pentru a putea fi acceptate de turisti intr-o anumita perioada din an.

Legaturile care se creeaza intre cercetarea motivatiilor, atitudinilor si comportamentului clientelei turistice si rezultatele acestor cercetari, in vederea adaptarii ofertei turistice la modificarile cererii clientelei potentiale, sunt redate in schema de mai jos.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }