QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate turism

Definitia pietei turisticeDefinitia pietei turistice


Dezvoltarea turismului si tranformarea lui intr-un fenomen de proportii internationale a dus la constituirea pietei turistice. Pe masura ce mecanismul intern si functiile complexe ale industriei turistice devin mai cunoscute piata turistica devine tot mai importanta pentru economia tarilor, sfera ei largindu-se continuu si in schimburile economiilor externe.

Studiul pietei turistice are o importanta deosebita deoarece se gaseste simultan sub influenta actiunilor de patrundere si promovare a mai multor vanzatori de servicii turistice care, in conditiile competitivitatii mentionate se pot stanjeni si chiar elimina reciproc.Piata turistica este mediul extern al sistemului de managemenet si reprezinta sfera economica de interferenta in care produsul turistic se materializeaza sub forma ofertei turistice, iar nevoile de consum turistic - sub forma cererii. Astfel, in sfera economica are loc o confruntare permanenta a ofertei potentiale cu cresterea de produse turistice, respectiv spatiul special amenajat in care cumparatorii si vanzatorii de servicii turistice se intalnesc pentru a-si schimba parerile.

Specialistii de marketing pleaca in definirea pietei turistice de la un numar mult mai mare de elemente, cum ar fi:

produsul turistic - respectiv ansamblul serviciilor care ii dau continut acestuia;firmele - asigura prestarea tuturor categoriilor de servicii care intra in sfera de cuprindere a turismului, ele fiind purtatorii ofertei;

purtatorii cererii - consumatorii de turism;

spatiul - bine delimitat in care au loc actele de vanzare-cumparare a serviciilor de turism;

intervalul de timp vizat - se poate vorbi de piata turistica a unei zile, a unei luni, a unui sezon


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }