QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Instalarea si Intretinerea Bateriei

Instalarea si Intretinerea Bateriei

INSTALAREA BATERIEI


Daca o baterie tip IEB nu este in uz, inlaturati legaturile de la polul electrodului montati soclul si degazati bateria; daca bateria e pornita, e recomandat sa infiletati bine toate piulitele aflate la polii electrozilor si pe barele de legatura.Incarcarea bateriilor se face o data la trei luni.E permisa doar limitarea de curent si stabilizarea.Curentul de incarcare initial este de 0.1C A),iar tensiunea de incarcare este 2.27V/element(25

Bateria IEB trebuie pastrata intr-un loc uscat si ventilat, ferita de expunerea directa la razele solare si tinuta departe de sursele de caldura

Distribuiti-va in mod egal forta pe carcasa bateriei in momentul in care mutati bateria.Atat polii electrozilor cat si valva de aerisire nu trebuiesc atinse.

La instalarea bateriei tip IEB, pentru a evita socurile electrice si scurt-circuitele, folositi unelte izolate.

Raportati-va la esantioane relevante pentru a obtine repere referitoare la instalarea bateriei IEB.


CONECTAREA BATERIEI


Cand conectati bateria, asigurati-va ca suprafata polului de electrod este curatata cu soda caustica.

Curatati prima oara bateria si asigurati-va ca partea de legatura este bine conectata la fiecare dintre ele pentru a preveni producerea de scantei si de legaturi putrede. Asigurati-va ca nu faceti vreun lucru care ar putea afecta buna functionare a bateriei:scurt-circuitarea capetelor si schimbarea voltajului.

Este important sa prelungim viata bateriei si sa crestem fiabilitatea produsului;pentru fiecare grup de baterii nou instalate ar trebui acordat un interval de 72 ore pentru o incarcare constanta astfel incat sa echilibreze capacitatea de incarcare a fiecarei noi baterii.

1.Legarea in serie: doar bateriile sau grupurile de baterii de aceeasi capacitate pot fi legate in serie.Tensiunea grupajelor in urma legarii in serie este egala cu voltajul total al fiecarei baterii legate la acest grup.Capacitatea grupajelor de acumulatori dupa legarea in serie este cel putin egala cu capacitatea actuala a bateriilor din grup

a.Nu conectati in serie bateriile de capacitati diferite.

b.Nu conectati in serie baterii cu durate de functionare diferentiate.

c. Nu pot fi conectate in serie baterii a caror marca difera.

d.Nu aveti voie sa legati in serie bateriile create dupa acelasi standard dar cu energii reziduale diferite. Puneti la incarcat toate bateriile cu surplus energetic diferit pe rand, pana la incarcarea completa, dupa care le conectati in serie.

2.Legarea in paralel:Doar bateriile sau grupurile de baterii de acelasi voltaj pot fi legate in paralel. Dupa conectare, tensiunea ramane la fel ca inainte.Capacitatea totala este egala cu suma capacitatilor din grup.


Incarcarea

Utilizarea in timpul incarcarii este permisa ( tensiune limitata; curent reglabil:2.26-2.30 v/zvpcs).

Tensiunea maxima de incarcare este mai mica sau egala cu 0.25A.AT25C , curentul de incarcare al bateriilor este ajustat sub 2 MA/AH in timpul procesului ciclic(se opreste la o incarcare completa dupa o descarcare completa) voltajul la incarcare este max. 2.35-2.45V/2VPCS, in timp ce curentul de incarcare e de 0.25 C.A sau mai mic.

INCARCARE RAPIDA:

Incarcarea rapida se face in urmatoarele situatii:

Tensiunea de circuit deschis este sub 2.08V/element dupa instalare.

Este nevoie ca bateria sa se incarce la scurt timp dupa ce se descarca complet.

Daca tensiunea de incarcare este mai mica de 2.20V per element, se impune cresterea tensiunii de incarcare

Daca bateria se descarca dupa procesul ciclic;

Daca bateria e mai veche de 6 luni;

La incarcarea rapida, tensiunea ar trebui sa fie de 2.35-2.40V/element, curent limitat<0.25CA,

Tensiunea recomandata este 2.35V/element. Daca alegeti grupul de baterii de 1040AH/48V, tensiunea de incarcare rapida este de 56.4V, iar curentul limitat este mai mic sau egal cu 260A.Timpul de incarcare rapida este:

6-8 ore  la o temperatura a incaperii de 21-32;

12-16 ore la temperature de 10-20.

Important: Nu folositi bateria intr-un spatiu inchis cu temperatura ridicata si feriti-o de surse inflamabile.Incarcati-o o data la 3-6 luni.


PRECAUTII


Deoarece bateria tip IEB a fost electrificata cu acid sulfuric la iesirea din fabrica, pentru a evita scurgerile de acid, nu trebuie sa dezasamblati bateria.In cazul in care carcasa s-a spart accidental si pielea a luat contact cu acidul, spalati locul cu multa apa si sapun.Daca s-a produs o arsura a pielii sau iritatia persista, adresati-va medicului

Nu este permisa folosirea bateriilor cu diferite durate de functonare; nu este recomandata pastrarea bateriilor nefolosite mai mult de un an.

Este interzisa folosirea bateriilor aflate intr-o carcasa sigilata

Bateria ar trebui insotita de informatii complete, incluzand data fabricatiei, a instalarii, cartea tehnica,etc.efectuati un test complet in fiecare an,descarcand si incarcand complet bateria.

5. Verificati periodic (anual) cablurile conectate la baterie pentru a va asigura ca nu exista cabluri desfacute.

6. Curatati periodic bateria cu materiale delicate(o data la trei luni);nu folositi solventi organici 7. Asigurati-va ca bateria primeste suficienta tensiune si curent la incarcare.Incarcati bateria in timp util dupa descarcare pentru a evita sulfurizarea electrozilor.

8. Verificati sa nu existe scurgeri de lichid din baterie.

9. Verificati tensiunea la borne atunci cand bateria este la pastrare.Parametrii corecti sunt cei din tabel;daca nu corespund, faceti o incarcare completa.

10. Testati tensiunea circuitului deschis al noii baterii inainte de utilizare.Daca este sub 2.08v/element,efectuati o incarcare completa.

Tensiune nominala

2v

6v

12v

Valoare reala

2.1v


Atentie:produsele noastre sunt intr-o continua evolutie; daca exista modificari in specificatie, parametri si cracteristici, nicio instiintare nu va mai fi valabila.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }