QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Inaintarea conturilor de gestiune la serviciile de contabilitate si verificarea veniturilor regionaleINAINTAREA CONTURILOR DE GESTIUNE LA SERVICIILE DE CONTABILITATE SI VERIFICAREA VENITURILOR REGIONALE


1. Dupa incheierea lunara a C.C.L., toate conturile privind o pozitie de C.C.L., exemplarele originale, la care sunt atasate anexele prevazute in prezentele norme, impreuna cu recapitulatia generala, se introduc, de catre casieri, in cate un plic sau se impacheteaza, in cate un pachet, pe care se scrie denumirea statiei si a casei, numarul pozitiei din C.C.L. sau mentiunea: "Transporturi creditate, calatori si bagaje" si se aplica stampila statiei cu numarul statistic.

Plicurile si pachetele astfel intocmite se grupeaza in patru convolute, astfel:

- Convolutul nr.1, destinat Serviciului de colectare, contabilizare si control venituri teritorial, cuprinde plicurile si pachetele cu conturile privind: traficul local de calatori si suplimentele de pat, traficul local de bagaje si mesagerii, venituri locale, consemnatia recipiselor de bagaje retrase de la calatori, contul evidenta al cupoanelor coletelor predate cu plata ulterioara si evidenta de locatie si magazinaj.- Convolutul nr.2, destinat Directiei de colectare, contabilizare si control a veniturilor, cuprinde plicurile sau pachetele cu conturile privind traficul local de marfuri, si anume: recapitulatia generala, contul de expeditie coletarie, contul de eliberare vagoane - containere de mare capacitate, contul de eliberare coletarie, specificatia transporturilor ramase neeliberate.

- Convolutul nr 3, destinat Directiei de colectare, contabilizare si control a veniturilor, cuprinde plicurile sau pachetele cu conturile privind transporturile creditate.

- Convolutul nr.4, destinat Directiei de colectare, contabilizare si control a veniturilor, cuprinde plicurile sau pachetele cu conturile privind traficul international de calatori, bagaje, mesagerii, suplimente pat, conturile transporturilor internationale tranzite si conturile de eliberare marfuri S.M.G.S. si C.I.M.

Fiecare dintre cele patru convolute specificate mai sus, daca sunt compuse din mai multe plicuri sau pachete, se leaga cu sfoara intr-un singur convolut, si se scrie pe ele, dupa caz, convolutul 1, convolutul 2, etc. Apoi, toate convolutele apartinand aceleiasi case, asezate in ordinea numerica a convolutelor, se leaga cu sfoara intr-un singur pachet, care se preda cu condica de remitere sefului statiei sau imputernicitului sau, cel mai tarziu la finele zilei de 2 a lunii urmatoare celei de referinta.

Atat convolutele nr. 1 pana la 4, cat si convolutul final, care le cuprinde pe toate, nu se impacheteaza in hartie, ci se leaga numai cu sfoara.

Se interzice formarea unui convolut comun pentru mai multe case din aceeasi statie.

Nu se introduc in convolutele 1 pana la 4 conturile de gestiune si statistice, prevazute mai jos, care se introduc in plicuri separate si se inainteaza prin casetele de varsari, si anume:

- conturile de expeditie pentru vagoane si containere de mare capacitate, in trafic local;

- conturile de expeditie marfa in trafic international;

- conturile de expeditie statistice import si tranzit S.M.G.S. si C.I.M intocmite de statiile de frontiera;

- conturile chitante diverse incasari;

- conturile statistice pentru legitimatiile de calatorie si ale celorlalte situatii statistice privind traficul de calatori.

2. Inaintarea conturilor de gestiune si a celor statistice la Serviciul de colectare, contabilizare si control venituri teritorial se face la termenele si modul specificat mai jos:

- Conturile impachetate in convolutele lunare nr. 1 pana la 4, aratate la punctul 1. de mai sus, se inainteaza in lazi speciale, care circula in ziua de 3 a fiecarei luni, dupa un turnus stabilit de Serviciul de colectare, contabilizare si control venituri teritorial si comunicat din timp tuturor statiilor.

- Conturile de expeditie pentru vagoane si transcontainere de mare capacitate, in trafic local, la care se anexeaza exemplarul intocmit in plus pentru transporturile expediate de societatile mixte, se inainteaza semidecadal sau lunar prin caseta de varsari, la urmatoarele termene:

pe data de 6, 11, 16, 21, 26 si 1 a lunii urmatoare, conturile semidecadale;

pe data de 1 a lunii urmatoare, conturile lunar.

- Conturile de expeditie marfa in trafic international se inainteaza decadal sau lunar, prin caseta de varsari, pe datele de 11, 21 si 1 a lunii urmatoare.

Fixarea statiilor care inainteaza conturile semidecadal, decadal sau lunar se face prin ordin care se publica in Foaia oficiala.

- Conturile de expeditie statistice import si tranzit, S.M.G.S. si C.I.M., care se intocmesc numai de catre statiile de frontiera de intrare in tara, se inainteaza semidecadal la datele de 6, 11, 16, 21, 26 si 1 a lunii urmatoare, prin caseta de varsari.

La datele specificate mai sus, casierii predau aceste conturi sefului statiei sau imputernicitului sau, cu condica de remitere, pentru ca acesta sa le inainteze la regionala prin caseta de varsari, care circula dupa un turnus stabilit de catre Serviciul de colectare, contabilizare si control venituri teritorial impreuna cu Divizia miscare regional.

In cazul in care intr-o semidecada, decada sau luna nu s-au expediat transporturi, casele statiilor intocmesc o nota cu mentiunea .

Aceasta nota se intocmeste pe 1/8 coala hartie si va cuprinde: denumirea si codul statiei, denumirea contului si stampila cu data a statiei.

- Contul de eliberare pentru plata centralizata in trafic C.I.M. si S.M.G.S., impreuna cu anexele respective, se inainteaza zilnic, direct la Directia de control a veniturilor, prin genti de serviciu si anume in ziua urmatoare celei de referinta.

- Conturile chitantelor diverse incasari impreuna cu cupoanele de control introduse in plicuri separate se inainteaza decadal la datele de 11, 21 si 1 a lunii urmatoare, fie lunar la data de 1 a lunii urmatoare, dupa cum se fixeaza de catre regionala pentru fiecare statie in parte. Inaintarea se face prin caseta de varsari.

- Conturile biletelor tiparite la ghiseu se inainteaza astfel:

a) zilnic, de catre statiile si agentiile de voiaj din orasele de resedinta ale regionalelor C.F., cel mai tarziu pana la ora 14 a zilei ce urmeaza dupa tura de serviciu a fiecarui gestionar;

b) din zece in zece zile, de catre restul statiilor si agentiilor de voiaj care emit astfel de bilete, si anume pe datele de 11, 21 si 1 a lunii urmatoare, prin caseta de varsari, introduse in plicuri separate.

- Conturile statistice pentru legitimatiile de calatorie si ale celorlalte situatii statistice privind traficul de calatori, intocmite potrivit dispozitiilor Instructiei nr. 81, se inainteaza prin casete de varsari sau prin lazile de colectare a convolutelor nr. 1 pana la 4, potrivit planificarii facute pentru fiecare statie de catre regionala.

Agentiile de voiaj din localitatea de resedinta a regionalelor C.F. inainteaza conturile direct la serviciile de colectare, contabilizare si control venituri teritoriale e, prin curier, iar celelalte agentii, le predau cu condica de remitere sefului statiei sau imputernicitului sau, pentru expediere prin caseta de varsari sau lada de conturi, dupa caz.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }