QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Procese tehnologice in transportul feroviar

PROCESE TEHNOLOGICE IN TRANSPORTUL FEROVIAR


Organizarea productiei si muncii constituie una dintre preocuparile majore ale factorior cu sarcini de raspundere si specialistilor din toate domeniile de activitate productiva, inclusiv transportul feroviar, care depun eforturi sustinute pentru elaborarea produselor la un nivel calitativ superior si cu costuri cat mai reduse. Aceste pre­ocupari an condus la elaborarea unor tehnologii de lucru din ce in ce mai complexe. Rezultate ale unor analize amanuntite ale proceselor de productie, tehnologiile corespunzatoare sunt sintetizate sub forma unor lucrari cunoscute sub denumirea generalizata de procese tehnolo­gice, reprezentate grafic de cateva domenii sub forma Diagramei Gant.Totalitatea operatiior necesare elaborarii unui produs sau orga­nizarii unei faze oarecare a unui proces de productie reprezinta fondul tehnieo-economic de referinta tehnologica al productiei. Totalitatea operatiilor si ordinea lor de desfasurare succesiva sau simultana, insotite de caracteristici tehnice sau economice care definesc propor­tiile operatiilor (cel mai adesea timpul si mai rar costurile sau volumul fortelor de productie reprezentate prin numarul de oameni sau utilaje) necesare elaborarii partiale sau totale a unui produs constituie un ansamblu tehnologic, respectiv un proces tehnologic.

Procesele tehnologice se elaboreaza potrivit necesitatilor producttiei si trebuie sa reflecte specificul (produse individuale, de serie, de masa), scopul (montare, demontare, constructii, reparatii, compunere, descompunere), modul de utilizare al forte1or de productie (manuale, mecanice, mixte), fazele de executie (preliminare, intermediare, finale sau unice) etc. De asemenea, procesele tehnologice trebuie sa fie ela­borate avand in vedere unele considerente ca:

a) tehnologice, prin care sa se asigure conditiile tehnice de lucru (oameni, masini, instalatii, spatii de productie) ;

b) economice, prin care din mai multe variante posibile sa se aleaga acea varianta tehnologica careia sa-i corespunda cheltuieli de productie minime;

c) productive, prin care sa se asigure o valorificare a tuturor resurselor, astfel incat fortele de productie (oameni, instalatii) sa fie minime si deci sa se obtina o productivitate maxima.

Intocmirea proceselor tehnologice trebuie efectuata astfel incat sa poata reprezenta o analiza temeinica a operatiior si mai ales a interdependentei logice dintre acestea, astfel incat acestea sa poata fi folosite ca baza in probleme de capacitati, normare a muncii sau pentru luarea unor decizii cu caracter tehuico-economie. Un proces tehnologic, intocmit in conditiile satisfacerii considerentelor tehnologice, economice si productive prezentate, devine o lucrare care reflecta puternic specificul tehnologiei tratate. De mentionat ca tehnologia de lucru poate fi perfectionata si prin analiza statistico-matematica a valorior reprezentand realizari in procesul de productie, gasirea pe aceasta cale a limitelor corecte de control si realizarea corecta a reglajelor contribuie la realizarea unei precizii de executie, care prin ridicarea calitatii productiei si reducerii deci a rebuturilor constituie in sensul acestei categorii de probleme o optimizare in sine, o optimizare a regimului de functionare a mijloacelor de productie.
In transportul feroviar, activitatea este complexa, la prega­tirea si executarea transporturilor conlucrand mai multe ramuri de specialitate feroviara, care sunt compuse la randul lor din mai multe speciali­tati tehnice : constructii-montaj si intretinere-reparatii (de linii, in­stalatii telecomunicatii si semnalizare, cladiri, poduri, tunele, lucrari de arta, locomotive, vagoane), precum si organizare a exploatarii. De mentionat ca, in cadrul organizarii exploatarii, se asigura utili­zarea instalatiilor, respectiv a mijloacelor de productie, astfel incat impreuna cu fortele de productie sa asigure executarea la termen, integral si in conditii de siguranta a circulatiei, a planului de tran­sport. Din acest considerent, vor fi prezentate in mod prioritar pro­cesele de productie specifice exploatarii feroviare.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }