QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente transporturi

HiperventilatiaHiperventilatia


1. Cauzele hiperventilatiei
. Hipoxia
: - la depasirea inaltimii de 10.000 feet (048 m.) pO2 scade atat in plamani cat si in sangele arterial. Aceasta modificare cantitativa va produce o stimulare reflexa a centrului respirator ce la randul lui comanda cresterea frecventei respiratorii.
. Factorii psihici: - frica, anxietatea, stresul sau iritarea, cauzate de emotii sau disconfort fizic pot produce, in anumite cazuri, hiperventilatie. Aceasta apare freevent la primele antrenamente in barocamera sau in timpul primelor ore de zbor.
. Medicamentele: - o serie de stimuli farmacologici administrati in paralel cu activitatea de zbor pot provoca hiperventilatie.
2.Efectele_hiperventilatiei
Cresterea frecventei si amplitudinii respiratiei produce initial accentuarea pierderilor de CO2 la nivel alveolar, conducand ulterior la modificari ce se rasfrang asupra aparatelor respirator, cardiovascular si sistemului nervos central, cu manifestarile ce evolueaza de la parestezii ale extremitatilor si buzelor (senzatie de amorteala) pana la contractura musculaturii scheletice si tetanie ("tetania de hiperventilatie") si cu tulburari de vedere si pierderea cunostintei.
Dupa cum se observa, exista o mare similitudine intre manifestarile hiperventilatiei si cele ale hipoxiei. Desi cauzele sunt diferite, este greu uneori a face diferentierea.Totusi, exista cateva deosebiri esentiale:
●in hiperventilatie, manifestarile prezinta un debutul insidios, prin aparitia palorii si a transpiratiei reci ce evolueaza spre spasme musculare si tetanie;
●in hipoxie, debutul este rapid (dependent de altitudine) si merge spre scaderea tonusulul muscular si cianoza (coloratia albastruie a unghiilor mainilor, buzelor).Tratamentul hiperventilatiei

Deoarece manifestarile hipoxiei si hiperventilatiei sunt similare si amandoua pot determina o instalare rapida a incapacitatii in zbor se recomanda masuri corective de urgent ce le trateaza simultan.
Standardizat, exsta cinci etape:
1. Trecere pe aport de O2 100% daca nu era deja,
2. Verificarea echiparmentului de O2 pentru o buna functionare.
Controlul respiratiei, cu pauza intre inspir si expir sau respirand intr-o punga de  hartie (plastic),
4. Coborarea sub 000 m altitudine,
5. Comunicarea continua; cine vorbeste nu poate respira des!


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }