QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate transporturi

Impartirea fiziologica a atmosferei

IMPARTIREA FIZIOLOGICA A ATMOSFEREI


Cunoasterea alcatuirii atmosferei este importanta, deorece organismul uman poate suferi modificari fiziologice in functie de inaltimea la care se afla. In raport de raspunsul acestuia, atmosfera poate fi impartia in trei zone: zona fiziologica, zona de deficit fiziologic si zona spatiala.
1.1. Zona fiziologica
Reprezinta zona atmosferica in care organismul uman este bine adaptat. Este cuprinsa intre nivelul marii si aprox. 3.000 m. (10.000 feet), presiunea atmosferica coborand de la 760 mm Hg. pana la 523 mm Hg. Nivelul de oxigen este suficient pentru a pastra organismul uman in limite fiziologice fara ajutorul echipamentelor speciale de protectie.
1.2. Zona de deficit fiziologic
Este cuprins intre 3 km (10.000 feet) si 15 km (50.000 feet). Scaderea presiunii atmosferice si deci a presiunii partiale a oxigenului, determina aparitia manifestarilor de hipoxie (hipoxica). Rezulta ca in aceasta zona, echipamentul pentru aportul suplimentar de oxigen este necesar sau obligatoriu. Alte tulburari sunt determinate de dilatarea gazelor din cavitatile inchise ale organismului ca si de gazele dizolvate, precum si de temperatura scazuta din mediu.
1.3. Zona spatiala
Zona se intinde de la 15 km. de suprafata terestra catre spatiul cosmic. Supravietuirea este posibila numai cu echipamente speciale de protectie. Pericolele suplimentare in aceasta zona sunt legate de efectele radiatiilor si aparitia fenomenului de "fierbere" a gazelor dizolvate in sange ce pun viata in pericol.Desfasurarea zborului, in special in zona de deficit fiziologic, poate crea in extrema situatii limita prin care organismul uman sa fie supus conditiior improprii supravietuirii.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }