QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente transporturi

Acordul european privind regimul de lucru al echipajelor vehiculelor care efectueaza transporturi rutiere internationale (A.E.T.R)Acordul european privind regimul de lucru al echipajelor vehiculelor care efectueaza transporturi rutiere internationale (A.E.T.R)


"Acordul A.E.T.R." a intrat in vigoare la data de 5.01.1976 si prevederile sunt obligatorii pentru urmatoarele tari: Austria, Belgia, Danemarca, Spania, Irlanda, Franta, Marea Britanie, Grecia, Italia, Norvegia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovacia, Iugoslavia, Germania, Cehia, Norvegia, Slovacia, Federatia Rusa.38 Prevederile principale ale A.E.T.R. care se refera la regimul de lucru al echipajelor vehiculelor, care efectueaza transporturi internationale de marfuri sunt:
Durata totala de conducere a vehiculelor cuprinsa intre doua repausuri zilnice, sau intre un repaus zilnic si un repaus saptamanal, numita in continuare perioada de conducere zilnica nu trebuie sa depaseasca 9 ore. Poate fi prelungita pana la 10 ore de 2 ori pe saptamana.


Dupa 4 ore si jumatate de conducere a vehiculului soferul trebuie sa faca o pauza de cel putin 45 de minute, cu exceptia situatiei, cand el intra in perioada de repaus total.

Dupa maxim 6 perioade de conducere zilnica, soferul trebuie sa ia un repaus saptamanal.

In fiecare perioada de 24 de ore soferul beneficiaza de un repaus zilnic, de cel putin 11 ore consecutive cel mult de trei ori pe saptamana.

Pauza zilnica poate fi luata intr-un vehicul cand acesta este echipat cu o cuseta si este in stationare.Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }