QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

Ce se intelege prin "centru" si "periferie" din perspectiva geografiei economice a Europei. Ilustrati cu cifre si cu exemple si comentati.

Ce se intelege prin "centru" si "periferie" din perspectiva geografiei economice a Europei. Ilustrati cu cifre si cu exemple si comentati.


Daca luam in considerare activitatea economica, Europa este un continent puternic centralizat.Spre exemplu, suprafata alcatuita din: vestul Germaniei,

tarile Benelux, nordestul Frantei, sud-estul Angliei acopera doar 1/7 din suprafata Europei, dar 1/3 din populatia sa si din activitatea sa economica.Aceasta suprafata, pe care o numim "inima UE' sau "regiunile centrale', este centrul economic al Europei.

Putem grupa celelalte regiuni europene in doua grupuri: regiuni "intermediare' si regiuni "periferice'. Regiunile periferice acopera 65% din suprafata si detin 40% din populatie, dar numai 20% din activitatea economica.

De ce ar trebui sa ne preocupam de localizarea activitatii economice?

Regiunile periferice puncteaza putin in masurarea performantei economice, ceea ce afecteaza in mod direct bunastarea populatiei. Rata somajului in regiunile periferice este mult mai ridicata decat in regiunile centrale, in special in randul muncitorilor tineri, in plus, numai 20% din populatia care traieste in regiunile periferice are venituri peste medie, in timp ce, in cazul regiunilor centrale, ponderea este de circa 90%.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }