QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate stiinte politice

Ce se intelege prin piata interna unica din perspectiva integrarii economice europene?

Ce se intelege prin piata interna unica din perspectiva integrarii economice europene?


Varietatea definitiilor conceptului de integrare economica ridica o serie de intrebari. Cu toate acestea, se pot delimita o serie de elemente comune si formula cateva concluzii:Integrarea economica poate fi definita asadar, atat ca proces - situatia in care componentele nationale ale unei economii mai mari nu sunt separate prin frontiere economice, ci functioneaza impreuna ca o entitate; cat si ca stare de fapt, la care se ajunge printr-o succesiune de transformari.Integrarea economica inseamna crearea unor ansambluri economice tot mai vaste care sa permita:1. Largirea cadrului diviziunii muncii si a specializarii la nivel local, sectorial, de ramura, national, regional sau global si cresterea productivitatii; Libertatea de miscare a factorilor de productie, a bunurilor materiale si serviciilor; Tratamentul comercial diferentiat sau discriminatoriu fata de originea sau destinatia bunurilor, serviciilor si factorilor de productie.Succesele obtinute in procesul integrarii economice au condus la o mai clara intelegere a conceptului, oferind posibilitatea formularii unei definitii operationale a acestuia, definitie pe care o preferam. Definim, prin urmare, integrarea economica ca un proces care cuprinde: un ansamblu de politici economice comune; libertatea de miscare a bunurilor, serviciilor, capitalurilor si persoanelor;armonizarea legislatiilor nationale;● institutii comune asupra carora tarile participante transfera unele competente de natura economica.Realizarea integrarii economice depinde si de actiunea unor factori precum: excluderea discriminarilor, distribuirea efectiva a unor competente, colaborarea in procesele decizionale, focalizarea unor aspiratii legitime etc.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }